Mazda3 BK Z6 2006 1.6 Active + LPG Granit Schwarz Met
Strona 1 z 1
+ Mazda 3 BK
+ 1.6 MZR
+ Nadwozie: 5d HB
+ Produkcja: 29.11.2006 r.
+ Wersja: Active
+ Kraj przeznaczenia: DE
+ Lakier: 16WBS0
+ Wnętrze: BP5
+ Przebieg: 145220 tys. km
Mazde ściągnąłem z Niemiec od prywatnego pierwszego właściciela którym była kobieta. W bagażniku był wożony pies przez co sprzątanie całego wnętrza zajeło mi 12h. Lampy były trochę porysowane jak i również całe auto. Podczas podniesienia całej mazdy na podnośniku powiem szczerze że byłem zaskoczony gdyż blachy nie miały zadnych oznak korozji tylko zawieszenie wymagało wyczyszczenia i pomalowania gdyż było rude.
Zakres przeprowadzonych prac:
-Wymiana oleju (zalany był lotos 10W40 zmieniłem na Castrol EDGE Titanium.
-Wymiana świec, na Denso TT (po odkręceniu starych świec myślałem że są Platynowo-irydowe ku mojemu zaskoczeniu były NGK BKR5E-11 całkowice wypalona i z przerwą 3mm
-Wymiana filtra powietrza z Denso na Filtron
-Filtr klimatyzacji Knecht
-Nowe gumy przegubów
-Nabicie klimatyzacji (po przyjeździe na nabicie znajomy powiedział mi że jest prawie sucho tylko 185g czynnika na 530g)
-Konserwacja całego podwozia która składała się następujących prac: odkręcenie wszystkich obudów,nadkoli itp., następnie wyczyszczenie szczotką drucianą na wiertarce i ręcznie, zasmarowanie wszystkiego na którym była ruda brunoxem (poszło około 1L), po wyschnięciu pomalowaniu podkładem antykorozyjnym, na zawieszenie poszła czarna farba Hammerite, na nadkola farba zabezpieczająca coś ala baranek, na reszte podwozia zużyłem 3 baranki, w progi został wpuszczony środek Novola przeznaczony specjalnie do profili zamkniętych.
-Zamontowanie instalacji gazowej na podzespołach:
+Wtryski Tech Dragon
+Sterownik LPG Tech 204
+Parownik KME Silver
+Butla Stako 42L
-Z zewnątrz samochód przeszedł pełną korekte lakieru która zajeła mi 35h następnie nałożona powłoka kwarcowa Tenzi Q10 na lakier i na lampy po polerowaniu . Felgi przeszły pełen zabieg czyszczenia:derionizacja, odsmolenie + nałożenie wosku FK 1000 HP.
-Opony Bridgstone Turanza R16/55/205
Kilka zdjęć z prezentacji auta w pełnym słońcu
Ostatnio edytowano 6 lip 2015, 21:12 przez detailercar, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 9 maja 2015, 09:10
- Auto: Mazda 3 1.6 2006
Prośba o umieszczenie zdjęć na naszym serwerze – zgodnie z instrukcją viewtopic.php?f=321&t=177089
Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
Strona 1 z 1