Mazda3 BK LF '04 Top Sport, by Valis
1, 2
Tylko proszę się nie nabijać ze mnie
ale mam pytanko. Jak sprawdzić jaki mam filtr oleju? po VINie? Czy wiadomo, że w tym modelu jest konkretny? Bo wypadało by wymienić a jako, że Iszy raz to robię w mazdzinie nie wiem czy cały filtr czy tylko wkład bo takie 2 rodzaje widzę do zakupienia? Mam dolną osłonę i nie mam na razie możliwości podejrzenia.
- Od: 12 gru 2014, 11:36
- Auto: Mazda 3 Top Sport, 2004; 2.0 MZR. http://tinyurl.com/o388wwb
idziesz do sklepu z częściami, podajesz dane swego auto , możesz podać nr VIN i sprzedawca napewno dobierze ci odpowiedni filtr oleju. Filtr jest cały w metalowej obudowie.
Dobry wieczór 
Nieśmiałe pytanko mam. Czy tak mogą wyglądać świece?
Mam się czym martwić? Wymieniałem raz świece w poprzednim aucie ale wyglądały normalnie. Na dniach sprawie sobie klucz do odkręcenia świec. Ale jak widzę tą rdzę to się boję żeby gwintu nie ukręcić ;p i żeby ten syf do środka nie naleciał. Odkurzacz chyba będzie tu niezbędny ;p
Nieśmiałe pytanko mam. Czy tak mogą wyglądać świece?
Mam się czym martwić? Wymieniałem raz świece w poprzednim aucie ale wyglądały normalnie. Na dniach sprawie sobie klucz do odkręcenia świec. Ale jak widzę tą rdzę to się boję żeby gwintu nie ukręcić ;p i żeby ten syf do środka nie naleciał. Odkurzacz chyba będzie tu niezbędny ;p
no właśnie nie wiem
Uszczelka wygląda ok. Te punkciki co widać na uszczelce to są właśnie krople wody. Tak się zastanawiałem czy to może się wilgoć z powietrza tak skroplić ale trochę tego dużo. Dałem ciała, że nie zajrzałem do pozostałych ale już trochę zarobiony byłem. Chyba podjadę z wymianą świec do mechanika bo jeszcze coś zepsuje ;p
albo woda została " zamknięta " w tej komorze ze świecą
a się odświeżę ze swoją mazdziną trochę. Żadnych drastycznych zmian nie poczyniłem. Tylko kilka pierdółek. Czasu nie mam się autkiem zajmować
Pieska wziąłem, czas mi pochłania i sierść na tylnej kanapie w autku zostawia 
1. Podkładki:
Z tyłu klubowa
a z przodu zaszalałem z twórczością
hehe
2. /Inspired by Waterlive/. Światełka włączane/wyłączane automatycznie (na tryb Auto). Ale nie używam tego. Ksenony dostawała 2x przy uruchomianiu autka i co któryś raz nie zapalało się podświetlanie deski rozdzielczej itd. i i tak trzeba było włączyć/wyłączyć światła.
3. Też pomysł zaciągnięty z forum ale nie mogę znaleźć od kogo. W nowej trójeczce kolega to zrobił.Puściłem kabelek od kamery od gniazdka zapalniczki pod schowkiem, ukryłem w podsufitówce itd. Zdjęcia brak. bo i kabelka nie widać
4. Musiałem wymienić z przodu klocki z tyłu tarcze to od razu pojechałem z całością. Tarcze wiercone Mikody + zaciski Zimermann. Od razu pomalowałem zaciski na kolor zbliżony do lakieru. Ale dałem ciała bo choć płaciłem za tarcze wiercone/malowane to wziąłem nie malowane (kolory mi nie pasowały, do wyboru czarny, czerwony, żółty). No i teraz tarcze rdzewieją i brzydko wyglądają
Oczywiście nie w miejscu ścierania z klockami tylko na tulei
Więc będę musiał je chyba pomalować ale nie wiem jak. Na kolor lakieru to już chyba za dużo? Na czarny, metaliczny? Ktoś robił podobnie?
W następnej kolejce czeka już lotka od Adidom'a
Jak znajdę chwilę to lakierowanko i montaż.
W następnej kolejności chciałbym się też zająć montażem tableta w miejscu nawigacji. Elektryk ze mnie marny. Czy ktoś wie czy ktoś się tym zajmuje w 3city? Niekoniecznie profesjonalnie w firmie, może ktoś z forum? Za kaskę oczywiście:)
Fotki słabe...wiem. Lustrzankę straciłem, pozostała komóra. No i autko trzeba w końcu umyć
1. Podkładki:
Z tyłu klubowa
a z przodu zaszalałem z twórczością
2. /Inspired by Waterlive/. Światełka włączane/wyłączane automatycznie (na tryb Auto). Ale nie używam tego. Ksenony dostawała 2x przy uruchomianiu autka i co któryś raz nie zapalało się podświetlanie deski rozdzielczej itd. i i tak trzeba było włączyć/wyłączyć światła.
3. Też pomysł zaciągnięty z forum ale nie mogę znaleźć od kogo. W nowej trójeczce kolega to zrobił.Puściłem kabelek od kamery od gniazdka zapalniczki pod schowkiem, ukryłem w podsufitówce itd. Zdjęcia brak. bo i kabelka nie widać
4. Musiałem wymienić z przodu klocki z tyłu tarcze to od razu pojechałem z całością. Tarcze wiercone Mikody + zaciski Zimermann. Od razu pomalowałem zaciski na kolor zbliżony do lakieru. Ale dałem ciała bo choć płaciłem za tarcze wiercone/malowane to wziąłem nie malowane (kolory mi nie pasowały, do wyboru czarny, czerwony, żółty). No i teraz tarcze rdzewieją i brzydko wyglądają
W następnej kolejce czeka już lotka od Adidom'a
W następnej kolejności chciałbym się też zająć montażem tableta w miejscu nawigacji. Elektryk ze mnie marny. Czy ktoś wie czy ktoś się tym zajmuje w 3city? Niekoniecznie profesjonalnie w firmie, może ktoś z forum? Za kaskę oczywiście:)
Fotki słabe...wiem. Lustrzankę straciłem, pozostała komóra. No i autko trzeba w końcu umyć
ValisX napisał(a):. No i teraz tarcze rdzewieją i brzydko wyglądają Oczywiście nie w miejscu ścierania z klockami tylko na tulei Więc będę musiał je chyba pomalować ale nie wiem jak
Malować tarcze? Kategorycznie zabronione
- Od: 5 cze 2014, 20:57
- Auto: Mazda 3 BK Top '05, 2.0 MZR (LF)
Fiat Punto 55 SX, 96'
1, 2