Mazda 626 GD 2.2 Turbo '89 Hatchback
Payorez, a na koncu: prosze podniesc szyby do gory... 
Jak nie przyciemnisz trzech przednich szyb to nic nie powinni powiedziec 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
roxygenium napisał(a):Jak nie przyciemnisz trzech przednich szyb to nic nie powinni powiedziec
Widziales 2 ostatnie zdjecia na poprzedniej stronie?
Juz sa przyciemnione – oprocz czolowej – wszystkie
Nie ma ryzyka, nie ma zabawy
Pierzaktar napisał(a):Nie ma ryzyka, nie ma zabawy

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
No i stalo sie. Dzis odebralem mazde od lakiernika. Kolor zgodnie z tabliczka czyli zostaje oryginalny. Teraz sie zaczna jaja. Skladanie wszystkiego to bedzie masakra tymbardziej ze nie mam czasu codziennie przy niej robic. W drodze do domu zostala wklejona przednia szyba a tylna i boczne trojkatne zostana wklejone jutro. Ponizej kilka zdjec z dzisiejszej akcji :–)
Spoko Majk. Dzis na szybkiego odbieralem opiekujac sie jednoczesnie 3 letnim synem takze tyle zdjec na dzis. Ale Ale jutro moze podjade i porobie zdjecia. Zdecydowalem po rozmowie z lakiernikiem ze do polerki pojdzie jak mazda bedzie kompletnie zlozona bo gdyby podczas skadania cos sie pojawilo typu ryska to bedzie spolerowane 
Dopisano 01 lip 2015 12:41:
Dzis sie udalo z rana wygospodarowac 4 godz i zalozylem zamki, silowniki, uszczelki i szyby w dwoch drzwiach od strony kierowcy. Zostaje tylko tapicerka ale to na koniec. Jako ze nie jestem bardzo doswiadczonym poczatkowo szlo bardzo wolno
Dopisano 01 lip 2015 12:41:
Dzis sie udalo z rana wygospodarowac 4 godz i zalozylem zamki, silowniki, uszczelki i szyby w dwoch drzwiach od strony kierowcy. Zostaje tylko tapicerka ale to na koniec. Jako ze nie jestem bardzo doswiadczonym poczatkowo szlo bardzo wolno
Dzis znow cos tam podzialalem ale nie wiele. uzbroilem kompletnie drzwi z drugiej strony i pozakladalem uszczelki przy wszystkich drzwiach i tylnej klapie. Zdjec brak ale nie wiele sie zmienilo, nawet stoi w tym samym miejscu 
Jutro najprawdopodobniej bedą wklejone małe szybki boczne i tylna na klapie.
W sobote siadam z mechaniorem i jego pomocnikiem i mam nadzieje ze podrobimy SPORO
(w planach zalozenie calej kompletnej instalacji wraz z deską rozdzielczą, uzbrojenie klapy, wytarganie silnika z dawcy – proboszcza
)
Oby sie udalo zrobic nawet wiecej. tylko nie mniej
Jutro najprawdopodobniej bedą wklejone małe szybki boczne i tylna na klapie.
W sobote siadam z mechaniorem i jego pomocnikiem i mam nadzieje ze podrobimy SPORO
Oby sie udalo zrobic nawet wiecej. tylko nie mniej
Majk pewnie masz racje ze drugi raz do takiego stanu nie rozbiore 
Prace posuwaja sie powoli ale pomalu do przodu
Zostaly wklejone szyby wiec sa juz wszystkie oraz naprawiony i zalozony szyberdach – szklany
Jutro beda do odbioru klamki oraz lusterka no i w wolnej chwili będę chcial je zalozyc zeby auto mozna zostawic na zewnatrz i w razie deszczu sie nie lalo do srodka
No i gdzies w przyszlym tygodniu kladziemy instalacje i zaczynamy skladac srodek
Prace posuwaja sie powoli ale pomalu do przodu
Zostaly wklejone szyby wiec sa juz wszystkie oraz naprawiony i zalozony szyberdach – szklany
Jutro beda do odbioru klamki oraz lusterka no i w wolnej chwili będę chcial je zalozyc zeby auto mozna zostawic na zewnatrz i w razie deszczu sie nie lalo do srodka
No i gdzies w przyszlym tygodniu kladziemy instalacje i zaczynamy skladac srodek
Dzi mialem doslownie chwilke i zalozylem lampy na tyl choc docelowo beda inne no i przednie razem z kierunkami. Poskladana jest tez klapka od wlewu z mechanizmem otwierania 
fajnie wygląda 
Przykręcaj lampy tył i blendę na jakiś silikon dekarski najlepiej albo klej do szyb
Silikon dekarski jest o tyle lepszy ze nie wysycha i zawsze można zdjąć no i nie popęka
Przykręcaj lampy tył i blendę na jakiś silikon dekarski najlepiej albo klej do szyb
Silikon dekarski jest o tyle lepszy ze nie wysycha i zawsze można zdjąć no i nie popęka
-
Patryk
- Od: 31 mar 2008, 00:17
- Auto: Mazda 626 GD FE3N 1989 r
Haha młody najlepszy!
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Franiu bedzie chyba fanem Mazdy. Nie umie jeszcze wypowiedziec mazda za to mowi madzia 
Narazie moda i styl sie nie liczy. Wazne zeby sandaly stópek nie otarły 
Co do Mazdy, dzis ogarnąłem całą kompletną instalacje w środku oraz wyjscie pod mache. Zalozone serwo hamulcowe, pompka od sprzegla i pare drobiazgów. Jutro jak sie uda to bede chcial złożyć wszystko co jest pod deską rozdzielczą i może ją założyć.
Zobaczymy na ile mi wystarczy czasu bo to mnie najbardziej ogranicza
Co do Mazdy, dzis ogarnąłem całą kompletną instalacje w środku oraz wyjscie pod mache. Zalozone serwo hamulcowe, pompka od sprzegla i pare drobiazgów. Jutro jak sie uda to bede chcial złożyć wszystko co jest pod deską rozdzielczą i może ją założyć.
Zobaczymy na ile mi wystarczy czasu bo to mnie najbardziej ogranicza
Kurde mam nadzieję, że za jakieś 2 lata wszyscy ogarniemy jakiś spocik GD 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Chetnie bym przyjechal ale 23 wyjezdzam do pracy :/