Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Tez słyszałem ze wycisza pracę. Mamy Ibi na tym lata i nie narzekamy. Sam zastanawiam się czy do swojego Mietka nie wlać tego oleju. Ale poczekam na opinie Setriego jak sie olejek spisuje. Chodzi mi tez po głowie Valvo ale nie mogę się zdecydować. I dlatego czekam na twoj swap.
Btw. Jakim skuterkiem pomykasz?:)
Btw. Jakim skuterkiem pomykasz?:)
Mazda 323F (BA) V6 GT !

Czemu w każdym temacie pod takimi zdjęciami zaczyna się dyskusja jak z działu "warsztat"
Wlejesz, spróbujesz, sam dojdziesz do wniosków. Ja osobiście też go nie polecam bo na nim jeździłem.

Wlejesz, spróbujesz, sam dojdziesz do wniosków. Ja osobiście też go nie polecam bo na nim jeździłem.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Dziś miałem zacząć swap lecz niestety w związku ze śmiercią bliskiej osoby przekładam to na pare tygodni w przód. Prawdopodobnie 21-22 lipca.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
rónież się łączę Piotras i wiem, że to nieodpowiedni moment, ale jak szukasz chromowanych nakładek na progi to Adjanek chce oddać za dobry hajs 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
No dokładnie tylko życie.
Dzięki za cynk, już do Adjanka napisałem
Mam takie nakładeczki ale szukam jakichś w lepszym stanie bo moje mocno wymęczone 
Dzięki za cynk, już do Adjanka napisałem
Xedos 6 KF 99r
KLZE w trakcie.
Coś idzie mi robota w tym roku jak krew z nosa. Może jutro uda sie odpalić

Coś idzie mi robota w tym roku jak krew z nosa. Może jutro uda sie odpalić

Xedos 6 KF 99r
No i stało się...
Mazda Xedos 6 CA KLZE 2.5 V6
Auto wczoraj wieczorem poskładane w całości do kupy, silnik odpalony, wygląda na to że chodzi jak należy
Pierwszy start był na wtryskiwaczach 280cc z Millenii S ale nie równo pracował a przy mocniejszym dodaniu gazu zalewało go i sie dławił lub gasł. Do tego dość mocno zakopcił mi warsztat, troche z wydechu ale też troche z wypalających się owijek na kolektorach, bardzo dymiły.
Po wymianie listew wtryskowych na oryginalne KLowskie, przepłukaniu silnika i zalaniu nowego oleju nie kopci już w ogole, nawet przy gazowaniu go w zamknietym warsztacie nie było widać żadnego dymu co mnie bardzo cieszy.
Nie słyszę też cykania HLA z którymi był problem w poprzednim silniku. Wydaje mi się ze chodzi cichutko, mówie że mi sie wydaje bo cały czas jest nie podpięty wydech więc ryczy głośno i nie bardzo da się wsłuchać w pracę silnika.
Oczywiście nie obyło się bez pierwszej jazdy, przyznam że jestem wielce zaskoczony bo spodziewałem sie że na sterowniku z KFa będzie chodził podobnie jak KL, okazuje się że rwie jak poje.bany, na jedynce na suchym asfalcie nie miałem przyczepności, co w KL przy oponie 215 nie zdarzyło się
Trakcje łapie na dwójce. Różnica KL – KLZE ogromna.
Z tym że to wszystko jeszcze na emocjach, więcej bede mogł powiedzieć jak złoże go do kupy (wydech i lakierowanie) i faktycznie wyjade sie przejechać gdzieś w trasę.
Przepraszam za moj brudny ryj na filmie, nie wiem dlaczego zawsze musze wygladac jak rumun
Bezpośredni link do YT https://www.youtube.com/watch?v=VRQHbL0OuZ4

Mazda Xedos 6 CA KLZE 2.5 V6

Auto wczoraj wieczorem poskładane w całości do kupy, silnik odpalony, wygląda na to że chodzi jak należy
Pierwszy start był na wtryskiwaczach 280cc z Millenii S ale nie równo pracował a przy mocniejszym dodaniu gazu zalewało go i sie dławił lub gasł. Do tego dość mocno zakopcił mi warsztat, troche z wydechu ale też troche z wypalających się owijek na kolektorach, bardzo dymiły.
Po wymianie listew wtryskowych na oryginalne KLowskie, przepłukaniu silnika i zalaniu nowego oleju nie kopci już w ogole, nawet przy gazowaniu go w zamknietym warsztacie nie było widać żadnego dymu co mnie bardzo cieszy.
Nie słyszę też cykania HLA z którymi był problem w poprzednim silniku. Wydaje mi się ze chodzi cichutko, mówie że mi sie wydaje bo cały czas jest nie podpięty wydech więc ryczy głośno i nie bardzo da się wsłuchać w pracę silnika.
Oczywiście nie obyło się bez pierwszej jazdy, przyznam że jestem wielce zaskoczony bo spodziewałem sie że na sterowniku z KFa będzie chodził podobnie jak KL, okazuje się że rwie jak poje.bany, na jedynce na suchym asfalcie nie miałem przyczepności, co w KL przy oponie 215 nie zdarzyło się
Z tym że to wszystko jeszcze na emocjach, więcej bede mogł powiedzieć jak złoże go do kupy (wydech i lakierowanie) i faktycznie wyjade sie przejechać gdzieś w trasę.
Przepraszam za moj brudny ryj na filmie, nie wiem dlaczego zawsze musze wygladac jak rumun
Bezpośredni link do YT https://www.youtube.com/watch?v=VRQHbL0OuZ4

Ostatnio edytowano 4 sie 2015, 14:19 przez Setritus, łącznie edytowano 1 raz
Xedos 6 KF 99r
Gratki
czekam na media jak wszystko będzie poskładane no i może wykresik z hamowni będzie ? 
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Daję bezpośredni link do YT https://www.youtube.com/watch?v=VRQHbL0OuZ4
Xedos 6 KF 99r