Witajcie zrobiłem dzisiaj logi ze swojej mazdy,
Logi robione na benzynie, dodam także że występuje u mnie jedynie błąd p0171.
W pozycji HTR 11- Element grzejny sondy lambda wartość przeskakuje z off na on. Czy to może być awaria sondy lambda ?
kontrolka silnika(check engine)
Tak nie był dogrzany w pełni około 60 C.. W porównaniu do twoich logów, u mnie widać znaczącą różnicę wartości SHRTFT 1 oraz wyższa wartość Maf. Jutro jade do gazownika może kalibracja coś pomoże.
Lysy – Kupujesz nową czy starą-nową przepływkę ?
Lysy – Kupujesz nową czy starą-nową przepływkę ?
Te od dizla przeplywki tez pasują ,robicie to samo co ja, tez kupiłem lambda i co okazało,sie ze to nie ona ,a elektryk tez
Bo twierdził ze cos z niań nie tak ,a już dwa lata mija i tylko przepływka zmieniona . Może nie szczelność gdzieś jest ,ale uboga to uboga w powietrze tak dumą ,a jak ze startem z miejsca, nic nie dusi rzuca

Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
hej Broda
Potestuję, ale auto jeździ bez zarzutu i gumę pali jak marzenie
Natomiast wczoraj sprawdziłem sobie luz zaworowy i przy okazji wpadł mi klucz pod silnik.
Jak wyciągałem, to zauważyłem rozpięty wężyk od podciśnienia (filtr-kolektor) i mam nadzieję, że ta pierdoła mi załatwi temat
Dziś lub jutro jak zabiorę auto żonie potestuję mieszankę.
Jak nie pomoże, to kupuje MAF i uzywaną sondę, bo do testów to najtańsze i najlepsze.
Potestuję, ale auto jeździ bez zarzutu i gumę pali jak marzenie
Natomiast wczoraj sprawdziłem sobie luz zaworowy i przy okazji wpadł mi klucz pod silnik.
Jak wyciągałem, to zauważyłem rozpięty wężyk od podciśnienia (filtr-kolektor) i mam nadzieję, że ta pierdoła mi załatwi temat
Jak nie pomoże, to kupuje MAF i uzywaną sondę, bo do testów to najtańsze i najlepsze.