Mazda 626 GE '94 FP-> KL-ZE
Te odcienie czerwonego w mazdach były powalone jeden różowy drugi czerwony
U mnie po polerce amatorskiej wyglądało to tak;p
Żebyś wiedział, kolor niby SU ale na zaprawki mieszałem 2 razy i nigdy nie trafili z odcieniem i nasyceniem barwy
Jedyne wyjście malować całe auto... Plan na najbliższą zimę.
Co do twojego MX-a jest po prostu unikatowy

Jedyne wyjście malować całe auto... Plan na najbliższą zimę.
Co do twojego MX-a jest po prostu unikatowy

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Wygląda zaje...iście. Dupsko nie siadło tak bardzo bo widzę, że kupiłeś gazówki, u mnie na gazówkach też tak stała na eibachach. Teraz jak zamontowałeś w mojej olejowo gazowe to tył w zasadzie już wygląda jak obniżony a są seryjne springi 
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Tak dokładnie się mijaliśmy, byłem po graty do białej... Próbowałem Cię wywołać na radiu ale widzę że jak większość wozisz bata ale z niego nie korzystasz
Twoja tez rzuca się w oczy, od razu skojarzyłem że to ty
Twoja tez rzuca się w oczy, od razu skojarzyłem że to ty

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Nigdy w życiu
Zawsze odpalone (zbocznie zawodowe). Ale jak wracam do domu po pracy i posłucham czasami tych radiowych mądrusiów to dla oszczędzenia własnych nerwów ściszam
A dzięki dzięki, Staram sie jak moge ale czasu ciągle mało 
Ostatnio edytowano 8 cze 2015, 15:44 przez sylwo, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie widziałem tych zdjęć, ale naprawdę czerwony jest chyba najładniejszy 
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
No cóż zapadła poważna decyzja. Po ostatnim serwisie gazu u chyba najgorszych lubelskich partaczy- DT GAZ SYSTEM Lublin ul. Lubartowska został zregenerowany parownik wymieniony filtr oraz usunięta usterka wyłączającej się centralki gazowej w efekcie czego regulacja się nie udała,auto nie chciało w ogóle jechać, paliło więcej a wczoraj czarę goryczy przelał wystrzał gazu i uszkodzenie przeplywomierza. Jezeli ktoś mnie zapyta czy wimienione świece itp to odpowiadam ze jakies 5 tys. km temu i nie jest to wina osprzetu a tych pajaców którzy nie umieją obsłużyć własnego systemu gazowego, co wiecej nikt w Lublinie nie chce serwisować ich instalacji (pojechalbym do kogo innego- ale nie miałem wyboru)... Serdecznie odradzam ten "zakład " podejście do klienta i brak wiedzy. Ponadto właściciel Pan Gbur chciał mi włożyć "japońskie świece NGK" i dopier..olic je 3metrowa rurą bo stwierdził że te dziadoskie Denso które mam wykręcił palcami- dodam że chciał kolejna stówę za tą fachowa wielce procedurę
Nie wiem czy on myślał że trafił na kolejnego jelenia któremu mozna opowiadać bajki i że ja w to uwierzę
Jeszcze nie wie że się pomylił
Dodatkowo dodam że przewody gazowe nie były dokrecone i ulatnial się gaz
Tak więc zapadła decyzja o wyprawie do Buska i założeniu sekwencji. Dzięki Bananmin za rozmowę i poradę
Powiedzcie mi jeszcze czy mając fv imienną od tej firmy mogę domagać się swoich praw konsumenckich czy lepiej podjechać tam z "kolegami"

Tak więc zapadła decyzja o wyprawie do Buska i założeniu sekwencji. Dzięki Bananmin za rozmowę i poradę

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Heh skąd ja to znam. Gdy miałem jeszcze 2.0 wybrałem się do gazwonika bo auto po wrzuceniu na luz gasło itp.
Przyszedł '' spec '' i zabrał się do roboty. Wymienił mi filterek pokręcił pokręcił sprawdził jeszcze emisję spalin po czym stwierdził że nie da się tego gazu wyregulować bo skończyła się regulacja. Skasował mnie 115zł.
No nic. Pojechałem do kolejnego po 5 minutach kazał mi się przejechać.
Wróciłem mówię mu że wszystko gra wziął 30zł.
Myślę że opcja z kolegami była by bardziej skuteczna, żartuję oczywiście.
Jedyne co ja zrobiłem to rozpowiedziałem jakiego gazownika unikać i tyle 
Przyszedł '' spec '' i zabrał się do roboty. Wymienił mi filterek pokręcił pokręcił sprawdził jeszcze emisję spalin po czym stwierdził że nie da się tego gazu wyregulować bo skończyła się regulacja. Skasował mnie 115zł.

Wróciłem mówię mu że wszystko gra wziął 30zł.
Myślę że opcja z kolegami była by bardziej skuteczna, żartuję oczywiście.
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Kiedy jedziesz Piotr ? Bo chętnie wybrałbym się z Tobą na 2 auta. Łoś też potrzebuje pomocy, ale nie będę musiał go zostawiać więc zamiast tłuc się do domu seicento zastępczym, wrócilibyśmy sobie rogatym, a potem podskoczyli po czerwoną. Wycieczek nigdy za wiele.
Xedos 6 '92 KF
Chmielu^^ napisał(a):Przyszedł '' spec '' i zabrał się do roboty. Wymienił mi filterek pokręcił pokręcił sprawdził jeszcze emisję spalin po czym stwierdził że nie da się tego gazu wyregulować bo skończyła się regulacja. Skasował mnie 115zł.
Jak nic nie zrobił to z jakiej okazji dałeś mu 115zł

Dzisiaj Pana Gbura nie zastałem, ale jak tylko przepływomierz wymienię to ten stary mu w gębę wsadzę i podziękuję.
Mateusz możemy zrobić i tak, wiesz że mnie dwa razy na wycieczki nie trzeba namawiać
Panowie z innej beczki- Mazda dostanie nowe oponki- cały komplecik Dunlop, Uniroyal lub Yokohamę, kwestia odpowiedniego rozmiaru.. I tutaj pytanie do was skoro tarła na dołkach o tylne nadkola na rozmiarze 215/45R17 to czy lepiej zakupić 205/45, czy mógłbym spokojnie bez obaw kupić 205/50 aby poprawić komfort? szerokość felgi bodajże 7,5", czy naciąg będzie wystarczający aby nie zaczepiała o nadkole
Mateusz możemy zrobić i tak, wiesz że mnie dwa razy na wycieczki nie trzeba namawiać
Panowie z innej beczki- Mazda dostanie nowe oponki- cały komplecik Dunlop, Uniroyal lub Yokohamę, kwestia odpowiedniego rozmiaru.. I tutaj pytanie do was skoro tarła na dołkach o tylne nadkola na rozmiarze 215/45R17 to czy lepiej zakupić 205/45, czy mógłbym spokojnie bez obaw kupić 205/50 aby poprawić komfort? szerokość felgi bodajże 7,5", czy naciąg będzie wystarczający aby nie zaczepiała o nadkole

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
50 nie poprawi komfortu Piotr. Na tych sprężynach, na zimówkach –> 195/65/15 było czuć wszystko z drogi. Może poprawi ale tylko ciut ciut, niemal nieodczuwalnie. 205/45 super wygląda na 17"
Xedos 6 '92 KF
To zostaniemy przy 205/45 skoro tak mówicie. Naciąg będzie trochę większy ale dzięki temu koło nie będzie obcierać i może w końcu będę słyszał tylko radio
Zastanawiam się czy chcę tak do końca kupować Dunlopy Sport MAXX, czy może lepiej wypróbować Falkenów, które już trochę na Avensisce latają i mają się dobrze. Ewentualnie poszukam Uniroyali Rain...3- ceny na OPONEO trochę odstraszają, macie jakąś inną zaufaną stronkę z oponami?
Przepływka wymieniona i wszystko wróciło do normy, ale jeżdżę tylko na benzynie w obawie o strzały gazu
Zastanawiam się czy chcę tak do końca kupować Dunlopy Sport MAXX, czy może lepiej wypróbować Falkenów, które już trochę na Avensisce latają i mają się dobrze. Ewentualnie poszukam Uniroyali Rain...3- ceny na OPONEO trochę odstraszają, macie jakąś inną zaufaną stronkę z oponami?
Przepływka wymieniona i wszystko wróciło do normy, ale jeżdżę tylko na benzynie w obawie o strzały gazu
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
To jednak kupiles do Avensis te falkeny co Ci podesłalem??
Nooo nowe 17" wciskaja cena
Poszlo na PW jedna aukcja z dobrymi oponami za mysle dobry hajs
Ale tylko 2 szt:)
Nooo nowe 17" wciskaja cena
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Mam kolegę który handluje oponkami napisz jakie potrzebujesz a podam Ci cenę
Ja mam swój komplet na sel 205/50/17 osobiście 205/45 to za mala opona do 626:p ale jak wolisz:p