Fotoradary i video rejestratory
Ostatnio w Geancie kupilem za grosze atlas Polski 2006 Copernicus z lokalizacja wszystkich fotoradarow w Polsce. Polecam
X.
X.
> Bo zaburza naturalną kolejność czytania.
>> Dlaczego?
>>> Odpowiadanie na górze listu.
>>>> Co jest najbardziej irytujące w e-mailach?
>> Dlaczego?
>>> Odpowiadanie na górze listu.
>>>> Co jest najbardziej irytujące w e-mailach?
- Od: 7 maja 2006, 22:04
- Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI '99
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest CB Radio. Inni kierowcy powiedzą ci gdzie stoją a jeszcze przy okazji pokierują jeżeli drogi nie znasz!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 4 sie 2004, 14:48
- Auto: R. Laguna II 1.9Dci '01
R. Grand Scenic 1.9 Dci '04
MyQeLL napisał(a):SoVa napisał(a):Kocierzyna
Fiat 126P * Czerwony, prawe drzwi niebieskie * SC 02129
![]()
![]()
qrde wpatka
Kiedyś miałem Madzie
niezapomniane przeżycia ^^
- Od: 13 maja 2006, 02:20
- Auto: Nissan Almera 1997r 2,0 GTI
Zadam Kolegom pytanie:
-czy znając markę, kolor i numer rejestracyjny radiowozu udaje się WAM unikać mandatów? Generalnie to zdecydowaną większość czasu nie patrzymy w lusterka wsteczne...A wystarczy kilka sekund namierzania...
-czy znając markę, kolor i numer rejestracyjny radiowozu udaje się WAM unikać mandatów? Generalnie to zdecydowaną większość czasu nie patrzymy w lusterka wsteczne...A wystarczy kilka sekund namierzania...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Hm...wiadomo iż w lusterko wsteczne nie patrzy zbyt często – ale często przecież "akcja" zaczyna się od tego, że to MY wyprzedzamy radiowóz, który za nami rusza w pościg. Prawda? Przed wyprzedzaniem łatwiej się przyjrzeć (od tyłu) co „śmigniemy”. Jak ktoś ma dobą pamięć do numerów i aktualne dane o policyjnych wozach może uniknąć wielu kłopotów. Czyż nie? 
http://madou-belochka.ru/a7d15
Hm...wiadomo iż w lusterko wsteczne nie patrzy zbyt często – ale często przecież "akcja" zaczyna się od tego, że to MY wyprzedzamy radiowóz, który za nami rusza w pościg. Prawda? Przed wyprzedzaniem łatwiej się przyjrzeć (od tyłu) co „śmigniemy”. Jak ktoś ma dobą pamięć do numerów i aktualne dane o policyjnych wozach może uniknąć wielu kłopotów. Czyż nie?
dokładnie.
a jeśli juz wyprzedzimy to zawsze możemy – zanim będziemy dawać dalej w rure – zerknąć, czy w lusterku nie widać czegoś przy lusterku wyprzedzonego auta.
odpukać w niemalowane wpakowałem się na videorejestrator tylko raz w życiu, jak byłem młody i głupi, ruszyłem ze świateł nie patrząc, co stoi na pasie obok mnie. udało mi się także nie zauważyć, że owo coś wsiadło mi w pewnym momencie na ogon.
zakumałem o co chodzi, jak mnie wyprzedzili i pomachali lizakiem.

Ja staram sie obserwować kto siedzi w wyprzedzanym autku. Jak widzę z przodu dwóch smutnych panów najczęściej w identycznego koloru koszulkach – odpuszam...
Faktycznie – dobra pamięć do numerów wskazana...Ja uważam na konkretne marki/modele czy Vectry, Mondeo itp z listy wcześniejszej
Faktycznie – dobra pamięć do numerów wskazana...Ja uważam na konkretne marki/modele czy Vectry, Mondeo itp z listy wcześniejszej
SoVa napisał(a):>> Koszalin
>
>> Volkswagen Vento * Bialy * ZK 05644
>
>> Ford Mondeo * Zielony * ZK 10001
Nie wiem czy to vento jeszcze jeździ, nie widziałem od długiego czasu.
Mondeo ma inna rejestracje, ZKO coś tam (nie pamiętam). Jak ktoś jedzie trasą szczecin-gdańsk to niech w rejonie Koszalina na niego uważa.
Mi juz sie dwa razy zdarzyło że jak jechałem do skzoły to w 2 dni pod rząd wyprzedziłem własnie panów pierw w mondeo a potem w almerze. A poznałem ich po tym że mieli czapki na desce położone. I potem ładnie i grzecznie jechałem do szkoły.
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
>> Wroclaw
>
>> Fiat Brava * Granatowy * W** ****
WYH ? ? ? ? – jeśli dobrze pamiętam (czarne blachy)
często jeżdżą po Kotlinie Kłodzkiej albo wystawiają radar (już raz się nadziałem)
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Warto przeczytać:
"Czy istnieje skuteczny sposób na fotoradary?"
http://moto.onet.pl/1336232,2217,artykul.html

"Czy istnieje skuteczny sposób na fotoradary?"
http://moto.onet.pl/1336232,2217,artykul.html
magicadm napisał(a):Zadam Kolegom pytanie:
Jak sobie obejrzalem w radiowozie filmik z moją Mazdą w roli głównej, to twierdzę, ze nie miałem żadnych szans na rozpoznanie zagrożenia. Jechali w znacznej odległości filmując mnie, przyczajeni byli w głębi stacji benzynowej, którą mijałem. I najgorsze, że to nie było kilka sekund namierzania a raczej z 5-6 minut, co niestety bardzo źle się skończyło.... I jeszcze Wesołych Świąt życzyli...

Fides et Ratio
- Od: 7 sty 2006, 18:53
- Auto: 323C 1.3,1997, 626 1996 FP
Al napisał(a): I jeszcze Wesołych Świąt życzyli...
Mam nadzieję, że to były szczere życzenia...
Amerykańcy Policjanci życzą "miłego dnia". Jak widać Policja nasza robi się coraz bardziej kulturalna, oby tak dalej...
Niestety decydująć się na łamanie przepisów musimy się liczyć z konsekwencjami.
Ja po prostu ustaliłem na jaki mnie mandat stać i staram się (tak gdzie pomimo ograniczenia prędkości zdrowy rozsądek pozwala jechać szybciej) nie przekraczać prędkości więcej niż ok 20 km/h (50-100zł). Jak do tej pory od ok 300 tys km nie zapłaciłem ani jednego mandatu
No i oczywiście w obcym terenie nigdy nie bawię się w "kozaka drogowego".