Witam.
Ja w mojej M5 nie mam halogenów przeciwmgielnych a jedynie zaślepki w zderzaku.
Mam więc pytanie: czy wystarczy dokupić te halogeny oraz przełącznik do kierownicy aby mieć przeciwmgielne? Czy instalacja pod te światła już jest tak jak to bywało w M6?
Czy może lepiej sobie darować bo za dużo zachodu?
Światła LED do jazdy dziennej
iwi napisał(a):Dobrze masz napisane.
System nie potrzebuje czujnika zmierzchowego bo działa tak:
Zapalisz samochód i nie włączysz postojówek to on właczy DRL. włączysz postojówki to on wyłączy DRL.
Ksenony tutaj nie mają nic do rzeczy. Więc nawet możesz mieć w trybie auto. Czyli wjeżdżasz do tunelu – zapalają się ksenony – a gasną DRL. bo razem z ksenonami zapalają się postojówki.
A co jeśli u mnie w pozycji auto palą się już i pozycyjne i ksenony ( mam wersję skandynawską) tylko jak się sciemnia deska się podświetla. da się zrobić żeby dopiero po zmroku (ew. w tunelu) samoczynnie zapalały się ksenony a gasły LED.
Czy zastanawiał się ktoś nad czymś takim?

Pozdrawiam
-
Maxon
Jezeli masz światła skandynawskie tzw. running lights, to w pierwszej kolejności musisz wyłączyc tą opcję (*), a później zamontować sobie światła dzienne...
(*) – Wyłączyć ją można tnąc kable w instalacji... lub podmienić moduł świateł na taki bez opcji running lights...
ps. Nie wiem, czt taka lampa ma homologację...
(*) – Wyłączyć ją można tnąc kable w instalacji... lub podmienić moduł świateł na taki bez opcji running lights...
ps. Nie wiem, czt taka lampa ma homologację...
Ostatnio przesunięty w górę 21 cze 2015, 12:33 przez: Wojtek.
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...