Witam,
od dłuższego czasu zmagam się z pewnym problem w mojej Mazdzie.
W zeszłym roku latem zacząłem słyszeć dziwne piszczenie podczas skręcania w prawo i od czasu do czas przy wolnym ruszaniu. Jak na złość gdy umawiałem się z mechanikiem to nic nie piszczało a przeglądzie i przy dokładnym sprawdzeniu na kanale nic nie widać. Gdy zrobiło się zimniej i wilgotniej (jesień zima ) problem zniknął. Więc przestałem się przejmować. Lecz gdy w tym roku zrobiło się ciepło problem wrócił.
Proszę o pomoc – może ktoś z was miał podobny problem.
Mazda 3 BK – piszczenie przy skręcaniu – LATO
Strona 1 z 1
Ale czy gdyby to była pasek od pompy wspomaganie to nie powinno piszczeć też gdy samochód stoi ? A teraz zdarza się to tylko w ruchu.
Więcej szczegółów...hmmm... :
dźwięk słychać tylko przy skręcaniu w prawo
gdy jest mokro lub zimno – cisza
Łożyska zostały nie dawno wymienione a poza tym zepsute łożyska wydają inny dźwięk.
Nic więcej nie przychodzi mi do głowa.
W tej chwili (zimą – duża wilgotność, niska temperatury) nie ma problemu – nic nie piszczy. Podejrzewam, że latem znowu pojawi się problem
Więcej szczegółów...hmmm... :
dźwięk słychać tylko przy skręcaniu w prawo
gdy jest mokro lub zimno – cisza
Łożyska zostały nie dawno wymienione a poza tym zepsute łożyska wydają inny dźwięk.
Nic więcej nie przychodzi mi do głowa.
W tej chwili (zimą – duża wilgotność, niska temperatury) nie ma problemu – nic nie piszczy. Podejrzewam, że latem znowu pojawi się problem
Ostatnio edytowano 17 lut 2016, 23:53 przez kub4, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 25 mar 2014, 19:08
- Auto: Mazda 3 BK 2008 2,0 150KM
Strona 1 z 1