Z samochodami jest jak z ludźmi -każdy jest inny, i każdy ma inną historię:) są ludzie którzy kupuja diesla robiać 10kkm na rok, ze względu na moment obrotowy, i inne jakieś tam swoje "widzimisie"i gdzies mają że ktoś im mówi że sie nie opłaca.
Na swoim przykładzie podam ( moja Carisma 96r 1,6 16v wer. 90KM ):
rok 1996-2000 od nowego jeżdził jakiś tam wujek mojej znajomej w DE, dobija do 86 kkm, sprzedaje jej
ona 2000-2009 dobija do 192kkm ( mieszka 20km od pracy) dziennie 40 km, po obwodnicy,plus tam jakieś zakupy po drodze i urlop wokół komina, na wszystkie wymiany-f-ry z datą i przebiegiem( nie na wszystkich jest wpisany przebieg ale przy wymianie np. łącznika stabilizatora kto by na to zwracał uwagę) kobieta nie zna się na autach i jak coś tylko wydało dziwny dźwięk to od razu do mechaniora (w rodzinie)
w 2009 kupuje ja(192kkm), teraz auto ma 209kkm ( 210 za chwilkę) mam na to papiery, kontakt do poprzedniej właścicielki, na życzenie również do pierwszego właściciela, auto ma niecałe 210 realnego przebiegu ale i tak nikt w to nie uwierzy:( sam też naprawiałem na częściach z wyższej półki, i wiem że autko to spokojnie jeszcze pojeździ:) poza nadkolami (trzeba by reperturki wstawić) rdzy brak, podłoga twarda że śrubokręty można by łamać

na szczęście mam 2 chętnych na to autko ( z rodziny

)i nie muszę go nigdzie wystawiać, i wysłuchiwać panie ile żeś pan skręcil i ile spuścisz z ceny;) jak zmieniam olej po 6-7kkm to wygląda jak prosto z butelki

jedynie pompa od wspomagania zaczyna się lekko pocić przy wężu, a sprzedawał będę za 2200zł(czyli za śmieszne pieniądze) , i tak szczerze to znając to auto to kupiłbym je nawet gdyby wtedy miało już 290kkm, bo liczy sie stan auta. Przebieg i rocznik, to wybieraja ci którzy przy wigilii musza się chwalić jakiego to młodego autka z niskim przebiegiem z DE nie łyknęli, no cud okazja, nic że szrot, ważne że rok i przebieg mniejszy niź ma sąsiad

żeby nie było aż takie OT- jak widać bardzo mało śmigam, bo to rower, a tu na pieszo, i realnie mały przebieg jest możliwy, ale takie auta zazwyczaj nie opuszczają kręgu rodziny/znajomych.