Witam wszystkich.
Od pewnego czasu podczas zamykania i otwierania mojej mazdy z tylnych prawych drzwi wydobywał się dziwny dźwięk. Wczoraj rozebrałem drzwi i ustaliłem winowajcę. wytarło się kilka zębów na zębatce którą bezpośrednio napędza silnik siłownika. zdjęcie w załączniku. Przeszukałem pół internetu i ni cholery nie idzie znaleźć takiego siłownika. czy może ktoś z was miał podobny problem i mógł by podpowiedzieć skąd zdobyć taką zębatkę?
siłownik centralnego zamka
Strona 1 z 1
To mnie zmartwiłeś bo u mnie wczoraj pojawił sie taki dziwny dźwięk ale w drzwiach od kierowcy a właśnie coś jakby przeskakiwało przez tryby
Drzwi zamykają się ale pewnie juz niedługo zważywszy na to chrobotanie.
Witam.
Rozmontowałem siłowniki ze wszystkich drzwi i okazuje się że płytka z przełącznikiem o której pisałem jest tylko w drzwiach kierowcy. Dla informacji do poszukujących połamanej zębatki- w każdym siłowniku jest taka sama. Można poszukać w ogłoszeniach i kupić siłowniki lub całe zamki obojętnie od których drzwi i ją wymienić. Ja tak zrobiłem. Ceny od 30 zł do 80zł. za szt.
Rozmontowałem siłowniki ze wszystkich drzwi i okazuje się że płytka z przełącznikiem o której pisałem jest tylko w drzwiach kierowcy. Dla informacji do poszukujących połamanej zębatki- w każdym siłowniku jest taka sama. Można poszukać w ogłoszeniach i kupić siłowniki lub całe zamki obojętnie od których drzwi i ją wymienić. Ja tak zrobiłem. Ceny od 30 zł do 80zł. za szt.
- Od: 8 cze 2015, 15:21
- Auto: Mazda 626 GF/GW 2001r. 2,0 benzyna 115KM
Witam.
Przepraszam za brak odpowiedzi. urlop
Problem rozwiązany za niecałe 6 zł. nie opłaca się dokupować oryginalnego siłownika ponieważ są drogie. kupiłem siłownik uniwersalny i dołożyłem go. w drzwiach jest na tyle miejsca że wszystko bez problemu wejdzie.
Przepraszam za brak odpowiedzi. urlop
Problem rozwiązany za niecałe 6 zł. nie opłaca się dokupować oryginalnego siłownika ponieważ są drogie. kupiłem siłownik uniwersalny i dołożyłem go. w drzwiach jest na tyle miejsca że wszystko bez problemu wejdzie.
- Od: 12 kwi 2015, 20:42
- Auto: Mazda 626(GF)
2000r
1,8
100KM
Strona 1 z 1