Kontrolka silnika
Strona 1 z 1
Kilka dni temu skończyło mi się sprzęgło, więc postanowiłem je wymienić i od tej pory nie mam już z nim problemu. Jednak, żeby nie było za łatwo po wyjeździe z warsztatu zapaliła mi się kontrolka silnika, komputer pokazuje, że jest to błąd 0705 i opisuje to jako błąd czujnika zakresu przełożenia. Szukałem tego na internecie i wyczytałem, że ten błąd pojawia się przy skrzyniach automatycznych, a ja mam manualną. Proszę o pomoc
- Od: 9 cze 2015, 23:47
- Auto: Mazda 323f (BJ)
Rok: 2001
Silnik: 1.6 benzyna
Moc: 98KM
czy błąd pojawia się po skasowaniu?
Tak, najpierw kasowałem ją przez odcięcie akumulatora, a później kasowałem komputerem i po chwili znowu się zapala. Nie wiem czy to ma jakieś powiązanie, ale zaczęło się coś dziać z poziomem paliwa, a konkretnie wskaźnik wariuje
- Od: 9 cze 2015, 23:47
- Auto: Mazda 323f (BJ)
Rok: 2001
Silnik: 1.6 benzyna
Moc: 98KM
nie pamiętam jaki mi kod bęłedu wyszedł po pojawieniu się kontrolki, po podpięciu pod komputer, ale wyskoczyło że katalizator się kończy, objawy miałem jak w moich postach zamieszczone, kilka razy wyskoczyłem na trase i mocniej pocisnąłem, i póki co nic się nie dzieje poza swiecącą kontrolka, tak jak przyciśnięcie wypchało jakiś zator..
Strona 1 z 1