Twoja Mazda też mniejsza deko , zobaczymy co napisze Tito
Pielęgnacja lakieru
Dokładnie, prawie pół butelki poszło... Mam nadzieję, że dokładnie zrobiłem i w miarę rzetelny test trwałości wyjdzie. Resztę spróbuję podzielić na dwa razy, żeby tylko odświeżyć powłokę.
Auto było woskowane przed zlotem, teraz tylko mycie na bezdotyku i dodatkowe mycie przecierając panele microfibrą.
Ale 70 zł to trochę dużo... ja coś koło 55 płaciłem.
Auto było woskowane przed zlotem, teraz tylko mycie na bezdotyku i dodatkowe mycie przecierając panele microfibrą.
Ale 70 zł to trochę dużo... ja coś koło 55 płaciłem.
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
No ok... Macie rację – wiem, że było w cenie QuickWax'a (poniżej 60 zł faktycznie).
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Już wspominałem,WetCoat,przy pierwszej aplikacji zawsze pójdzie troszkę więcej,jedna istotna sprawa: więcej nie znaczy lepiej.
Z litrowego opakowania trochę mi zostało,wydajność ok.100 ml. na auto wielkości Mazdy 3.
Z litrowego opakowania trochę mi zostało,wydajność ok.100 ml. na auto wielkości Mazdy 3.
-
rav 75
Po pierwszym tygodniu efekt jak na początku. Do umycia auta użyłem tylko opcji spłukiwania, trochę brudu zostało na poziomych powierzchniach ale wiadomo, na czarnym wszystko widać 
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, mam nadzieję, że utrzyma się tak długo.
Faktycznie za dużo użyłem, środek i tak jest rozprowadzany przy spłukiwaniu, a mi wydawało się, że trzeba mgiełką pokryć całe auto...
I jeszcze kropelki

Ogólnie jestem bardzo zadowolony, mam nadzieję, że utrzyma się tak długo.
Faktycznie za dużo użyłem, środek i tak jest rozprowadzany przy spłukiwaniu, a mi wydawało się, że trzeba mgiełką pokryć całe auto...
I jeszcze kropelki
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
Jeśli chodzi o pielęgnacje auta to mam dobrze bo szwagier ma ręczną myjnie, tak więc moje autko lśni prawie cały czas:) dowiem się co używa ale jedno co wiem przy lekkim zabrudzeniu wystarczy dobrze wypłukać ciśnieniówką i wytrzeć a autko się błyszczy.. Wiem, że używa jakiegoś profesjonalnego szamponu w dużych bańkach.. Klienci mega zadowoleni.
- Od: 2 cze 2015, 12:41
- Auto: mazda rx-8
2005
Witam wszystkich forumowiczów!
Zawodowo zajmuję się autodetailingiem więc odwiedziłem temat który najbardziej mnie interesuje – Pielęgnacja lakieru.
Z miłą chęcią odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania. Jeśli będą osoby zainteresowane opublikuję również galerię z naszego studia. Posiadamy między innymi relację Mazdy 6 która otrzymała powłokę ceramiczną.
W gotowości czekam na pierwsze pytania, postaram podołać się im wszystkim
Pozdrawiam
Zawodowo zajmuję się autodetailingiem więc odwiedziłem temat który najbardziej mnie interesuje – Pielęgnacja lakieru.
Z miłą chęcią odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania. Jeśli będą osoby zainteresowane opublikuję również galerię z naszego studia. Posiadamy między innymi relację Mazdy 6 która otrzymała powłokę ceramiczną.
Pozdrawiam
- Od: 15 cze 2015, 15:29
- Auto: Detailing
kamil_motogo napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów!
Pozdrawiam
No to witamy w klubie.
-
rav 75
dziś testowałem ( kupiłem ) SOFT99 FUKUPIKA SPRAY STRONG TYPE Quick Detailer fajnie się ściera i ładnie czyści . zastanawiałem się nad POORBOY'S WORLD Quick Detailer Plus QD+ ?
marcin255, Poorboy's Quick Detailer Plus jest jak najbardziej polecanym i dobrze sprzedającym się produktem. Jako alternatywę możesz sprawdzić również:
– Auto Finesse Finale Quick Detailer
– Sonax ProfiLine Brilliant Shine Detailer
– Soft99 Fukupika Spray Strong Type
– Auto Finesse Finale Quick Detailer
– Sonax ProfiLine Brilliant Shine Detailer
– Soft99 Fukupika Spray Strong Type
kamil_motogo napisał(a):– Soft99 Fukupika Spray Strong Type
No właśnie kupiłem ale mam takie wrażenie jakby ciężej go wypolerować na wosku SOFT99 WOSK DO CIEMNYCH LAKIERÓW KiNG OF GLOSS w porównaniu do MEGUIARS ULTIMATE QUIK DETAILER
Tak to prawda, Fukupika jest rzeczywiście ciężka w aplikacji, za to QD z Meguiars'a jest jednym z łatwiejszych w nakładaniu.
Mogę jeszcze śmiało polecić produkt z Gyeona- Q2M WetCoat, jest on co prawda droższy, ale zdecydowanie wart swojej ceny a na dodatek bardzo prosty w aplikacji.
Mogę jeszcze śmiało polecić produkt z Gyeona- Q2M WetCoat, jest on co prawda droższy, ale zdecydowanie wart swojej ceny a na dodatek bardzo prosty w aplikacji.
Planuję w sobotę woskować auto mojemu tacie. Dlatego chciałbym spytać który z wosków byłby lepszy: zymol titanium czy soft 99. Wiadomym jest że zymol droższy,pewnie trwalszy,trochę czytałem na temat soft 99,podobno nie lichy.
Kolor auta taty to 38K (indigo lights mica) czyli ciemny.
Pozdrawiam.
Kolor auta taty to 38K (indigo lights mica) czyli ciemny.
Pozdrawiam.
-
rav 75
soft 99 zaaplikowałem na początku maja , jeszcze trzyma 
Położyłem Soft99 KoG. Za miesiąc wspomogę WetCoat i będzie dobrze
. Jedynie wrażenie (jak narazie) minimalne przyciemnił lakier.
-
rav 75
marcin255 napisał(a):SOFT99 FUKUPIKA SPRAY STRONG TYPE
Jednak odradzam na 3 razy poszła cała flaszka 450 ml , dużo poprawiać trzeba , maże się lepszy był MEGUIARS ULTIMATE QUICK DETAILER teraz czas na test POORBOY`S WORLD QUICK DETAILER PLUS QD+
ten ostatni dziś dotarł i usunął zacieki po SOFT99 FUKUPIKA SPRAY STRONG .
POORBOY`S WORLD QUICK DETAILER PLUS QD+ nakłada się rewelacyjnie wciera się łatwo nic nie zostawia , bardzo wydajny i pachnie wiśnią
Byłby ktoś zainteresowany odkupieniem WetCoat'a ? Zastanawiam się nad zakupem bańki 4l i odsprzedania po 0,5 w butelkach po mineralkach a pózniej we wlasnym zakresie, każdy sobie przelewa do atomizera od np. płynu do szyb. Koszt z wysyłka max 45zł/0,5l przy odbiorze osobistym 36zł
Środek praktykuję od dłuższego czasu i mogę polecić. Wystarcza na kilka miesięcy (cotygodniowe mycie). Można aplikować również na lampy i szyby jak również na... szyby prysznica
Aplikuje się na umyte auto w banalny sposób. Minimalizuje powstawanie osadu z deszczówki jak i wody z sieci. W pewnym stopniu chroni lakier przed ptasimi odchodami. Ułatwia utrzymanie czystości jak i samo mycie.
Środek praktykuję od dłuższego czasu i mogę polecić. Wystarcza na kilka miesięcy (cotygodniowe mycie). Można aplikować również na lampy i szyby jak również na... szyby prysznica
Aplikuje się na umyte auto w banalny sposób. Minimalizuje powstawanie osadu z deszczówki jak i wody z sieci. W pewnym stopniu chroni lakier przed ptasimi odchodami. Ułatwia utrzymanie czystości jak i samo mycie.
Ostatnio edytowano 24 lip 2015, 12:21 przez widmo82, łącznie edytowano 2 razy
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008