Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Warto jeszcze odłączyć zasilanie od radia po tym jak podłączony został Yatour, aby zresetować system.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
zwolinone napisał(a):Problem nr. 2 po przełączeniu utworu z skip track na kierownicy bądź radiu, przełącza utwór na następny, po 4sek znów ma następny i na tym już sie zatrzymuje. Jakieś sugestie?
Mam ten sam problem z NVOXem, zastanawiam się czy problem występuje też w XCL albo innych takich?
- Od: 4 cze 2006, 20:11
- Auto: 500+KM 6MPS: https://fb.com/drozdo.6MPS
Michu_M6 napisał(a):kris_gentelmen napisał(a):Radio przerzuca tylko między FM1, FM2, MW i z powrotem na FM1:( już nie wiem co robić
Yatour`a włącza się poprzez naciśnięcie CD – na zmianę uruchamia po pierwszym wciśnięciu CD a po drugim Yatour`a jako EX (czyli external)
Dopisano 28 maja 2015, 20:06:
Sprawdź rownież foldery czy masz tak jak Ven opisał:Ven napisał(a):Standardem są foldery CD01, CD02, CD03... do CD06. W folderach można pomieścić po 99 utworów, każdy folder radio widzi jako EX01... itp. Ilość folderów jest zależne od modelu radia (czasem jest ich nawet 13)
Jeśli taka konfiguracja nie ruszy spróbuj tak: Foldery CD2, CD03.. CD06. oraz 99 utworów wrzucone luźno na kartę które zmieniarka rozpozna jako CD01 (tak jest u mnie)
Jeśli to wszystko się u Ciebie zgadza i masz wszystkie wtyczki dobrze dopięte to powinno ruszyć...
Dzięki za odpowiedź. Niestety Yatour wrócił do producenta, podobno radio o numerach seryjnych które posiadam nie jest obsługiwane przez to urządzenie...dziwne. Co do przełączania przyciskiem CD nie działało, cały czas miałem napisane NO CD, ponieważ w napędzie nie miałem płyty, ale kilkukrotne naciskanie nic nie pomagało. Foldery były tak sformatowane, ale nawet dioda w urządzeniu nie świeciła. Czy możecie podsunąć jakieś alternatywne metody słuchania mp3 w samochodzie. Może jakiś dobry transmiter FM?
- Od: 28 lis 2014, 22:28
- Auto: Mazda 6 GY 2006 , 2.0 147 KM, Pb 98
A czym się różni xcarlink od emulatora zmieniarki yatour, którą posiadałem, bo jestem laikiem i myślałem, że to w sumie jedno i to samo?
No racja,tego nie można wykluczyć że Yatour mógł być niesprawny. A jaki konkretny model tego xcarlinka kupić, bo z tego co zauważyłem to nawet wspomniany Yatour jest z dopiskiem xcarlink. Może to są głupie pytania,ale jestem w tym temacie noga i wolę poradzić się kogoś zorientowanego w tej sprawie. Z góry dzięki za zainteresowanie tamatem.
skoro Yatour u Ciebie nie zadziałał to może lepiej poszukaj kogoś w Twojej okolicy, podjedź do niego z piwem i podepnijcie do Ciebie inną sztukę.... śmiem twierdzić, że ten co kupiłeś był niesprawny (jak dotad nie wyczytałem żeby komuś nie ruszył Yatour a po zakupie Xcarlinka wszystko było OK). A skoro to nie wina Yatour`a tylko jednego uszkodzonego modelu to po co przepłacać
za Xcarlinka
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Witam, chce kupić zmieniarkę Yatour YT-M06 do każdy 6 2003 bez bose
i może zadam głupie pytanie ale chcę się upewnić bo jestem laikiem w tej sprawie.
Czy jak podepnę telefon przez aux , to czy będę mógł korzystać ze spotify ? czy tylko będę odczytawane mp3 z odtwarzacza telefonu
Czy jak ktoś zadzwoni to czy będę słyszał rozmówce na głośnikach samochodu
telefon nokia 1520
i może zadam głupie pytanie ale chcę się upewnić bo jestem laikiem w tej sprawie.
Czy jak podepnę telefon przez aux , to czy będę mógł korzystać ze spotify ? czy tylko będę odczytawane mp3 z odtwarzacza telefonu
Czy jak ktoś zadzwoni to czy będę słyszał rozmówce na głośnikach samochodu
telefon nokia 1520
Podpinając urządzenie auxem będziesz słyszał wszystko to co urządzenie nim wysyła więc wszystko zalezy od tego, jaki dźwięk wysyła Twój telefon – przetestuj na swoich słuchawkach poprostu i wszystko co w nich usłyszysz, będzie słychać przez głośniki samochodu.
Mam pytanie odnośnie XCarLinka oraz YATOUR. Czemu XCarLink jako lepiej oceniany na forum jest rzadziej kupowany na Allegro? Z kolei YATOUR jest faworytem pod względem zakupionych sztuk dla Mazdy. Czyżby jakość YATOUR poprawiła się znacznie z najnowszym softem? Rożnica tylko 50zł a dziwi mnie czemu YATOUR tak zdominował rynek
Planuje sam zakupić którąś z w/w zmieniarek tylko nie wiem którą 
- Od: 20 maja 2015, 12:43
- Auto: MAZDA 3 BK 1.6 2007
MAZDA 6 GJ 2.0 165KM 2014
Jakość raczej będzie taka sama, myślę że to właśnie te 50zł tutaj gra największą rolę
sam mam tańszy odpowiednik xcl już prawie 3 lata i w sumie jestem bardzo zadowolony, nie mam zacięć, odtwarzam nawet 6h sety ( xcl miał chyba z tym problemy ) więc po co przepłacać
Oczywiście do niczego nie namawiam.
sam mam tańszy odpowiednik xcl już prawie 3 lata i w sumie jestem bardzo zadowolony, nie mam zacięć, odtwarzam nawet 6h sety ( xcl miał chyba z tym problemy ) więc po co przepłacać
Ven napisał(a):50zł tutaj gra największą rolę
Kasa to jedno... a po drugie dostępność XCLa była swego czasu słabsza.... były wersje z nieudanym softem, były problemy z łączeniem do pewnych modeli radia.... Yatour oczywiście też miał swoje problemy...
Ale jak to podsumujesz to możesz stwierdzić "skoro są problemy to kupię coś co jest dostępne od ręki (może nawet w moim mieście) i jak coś nie zagra to zwrócę..." do tego doszło 50 zł różnicy w cenie i poszło
Ja tak zrobiłem – kupiłem Yatour`a bo go miałem w sklepie po drodze do pracy... Jak narazie gra świetnie i nie stwarza mi problemów, ponoć trochę ciszej odtwarza od XCLa ale jakoś mnie to nie zastanawia nawet
Jest cichszy od orginalnego CD o 1-2 "skoki" pokrętła głośności ale mam taki zakres w BOSE, że mi to nie przeszkadza....
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Według waszych wypowiedzi wynika że zarówno XCarLink i YATOUR ma swoje plusy i minusy. W postach (choć już z lat ubiegłych) XCL wydawał się zawsze lepszy. Dlatego zmieniłem zdanie i zakupiłem YATOUR'a
Mam nadzieję że jakość odtwarzanego dźwięku będzie podobna co płyty CD.
- Od: 20 maja 2015, 12:43
- Auto: MAZDA 3 BK 1.6 2007
MAZDA 6 GJ 2.0 165KM 2014
proximo napisał(a):Mam nadzieję że jakość odtwarzanego dźwięku będzie podobna co płyty CD.
Nie mam porównania co do YATOUR. Mam XCarLink i dźwięk jest dużo lepszy od CD.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):dźwięk jest dużo lepszy od CD
Chyba trochę przesadzasz
Logicznie porównując mamy materiał dźwiękowy wzięty z CD przepuszczony przez kompresję stratną mp3 + tani przetwornik C/A
kontra materiał prosto z CD + dedykowany procesor do audio
Nie może być lepiej, najwyżej porównywalnie w przypadku osób ze standardowymi preferencjami odsłuchowymi.
Oczywiście jako płytę CD traktuję oryginalną płytę w miarę renomowanej wytwórni a nie nagraną, materiałem ściągniętym z neta który kilka razy został przepuszczony przez kompresję a na koniec dekompresowany do Audio.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123