Mazda3 BK Chłodnica klimatyzacji – skraplacz

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Remster » 9 cze 2015, 20:18

Cześć mam prośbę o pomoc w wyborze chłodnicy-skraplacz. po zakupie auta okazało się że jest nieszczelna i nadaje sie do wymiany. A że auto posiadam od niecalych 2 tyg to mam prośbę o pomoc jaką kupić.
i jeszcze jedno pytanie czy samemu idzie to wymienić bez super narzędzi czy jest tam coś skomplikowanego?
Z góry przepraszam jak zalożylem kolejny wątek ale zależy mi na szybkiej odp. a po uzyskanou temat można skasować

Proszę o pomoc która chłodnica będzie dobra. Widzę że różnią się troche rozmiarami, jak to mogę sprawdzić która będzie pasowała ?
http://www.iparts.pl/czesc/chlodnica-kl ... 94902.html
http://www.iparts.pl/czesc/chlodnica-kl ... 02211.html
Forumowicz

Od: 6 maja 2015, 08:00
Auto: Mazda 3 BK Sedan
Silnik 1.6 2004 r.

Postprzez oldwin » 10 cze 2015, 22:49

pokazane są inne sposoby wymiarowania.. na moje oko obie podejdą.
Forumowicz

Od: 4 gru 2013, 15:55
Auto: Subaru Legacy VI 2.5 H4 2017 CVT+LPG (Qbox Plus, AC R01 Red, AC W03)
Mazda 3BL (sedan) US 2.0 AT 2010+LPG (QBox, Zavoli N, Barracudy pojedyncze)
gdyby wymieniać co było to by strony nie starczyło

Postprzez Michal663 » 11 cze 2015, 08:31

Temat poruszany był już chyba w co najmniej dwóch tematach :) Ja dwa tygodnie temu założyłem Nissensa.

Sam nie wymieniałem, koszt wymiany w serwisie czyli demontaż/montaż, uzupełnienie czynnika, sprawdzenie całej instalacji i ozonowanie 284 zł ( bez kosztu chłodnicy), ale to robiłem w lubelskim, bo w Warszawie liczyli sobie 150-200 zł więcej za robociznę.

Z tego co mi mówił mechanik to trochę roboty jest, bo nie mogli wyciągnąć chłodnicy bez demontażu zderzaka i reflektorów. Samochód miałem do odebrania po 6h.

Mam nadzieję, że pomogłem.
Forumowicz

Od: 25 paź 2014, 13:39
Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport GTA 2005