Piłka nożna – temat zbiorczy

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Mazd Max » 28 maja 2015, 08:57

On zapewne ma wstrząśnienie mózgu....dostał wcześniej bombę w skroń. Ja kiedyś też tak dostałem i film mi się urwał. Podobno wstałem i zacząłem bredzić. Znajomi mnie odstawili do domu i obudziłem się na drugi dzień nic nie pamiętając. <oczy> Wrażenie dziwne bo wycięty dzień z życiorysu.....bynajmniej nie za sprawą <piwo> hahaha hahaha hahaha
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez tomi911 » 28 maja 2015, 09:15

Tak – była sytuacja z 5min wcześniej jak skakał do głowy (chyba z Tremoulinas'em) i dostał od niego z czoła w skroń – takie nieprzyjemne uderzenie, po którym się "horyzont przestawia"... potem chodził lekko zamroczony. Oby tylko nic mu nie było – zawsze współczuje mocno w takich sytuacjach, bo wiem jak to się może skończyć...
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 gru 2014, 22:45
Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM

Postprzez Szymon » 28 maja 2015, 11:08

macvas napisał(a):Własnie dotarłem do domu po finale LE.
Przedni mecz,grad bramek na długo zostanie w pamięci, do tego wspaniała atmosfera, ale nie mogło być inaczej skoro Nasz Kazimierz czuwał

To siedziałeś gdzieś niedaleko mnie :) Mecz super, na pewno najlepszy, jaki widziałem na żywo. Spokojnie też w TOP10, które widziałem w ogóle. Cholernie szybko mijał czas. Teraz oglądam nagrany z TV :D

Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Norreca » 29 maja 2015, 12:02

ja pamietam na finale mistrzost swiata w zeszlym roku DM – Christoph Kramer dostal potwornie od bramkarza, gral w "amoku' do konca pierwszej polowy i potem juz nie wyszedl na boisko... ale ciekawe byla wypowiedz jego po paru dniach... ja nic nie pamietam od czasu uderzenia do momentu jak zostalem w szatni... tak ogromna adrenalina final mistrzost swiata ze gral dalej walczyl etc a nic nie pamieta...
te urazy i starcia sa niesamowite... widac w nich jak przekraczaja ludzie ograniczenia jakie mamy w sobie...

a tak pozatym super meczyk byl!! macvas na pewno niezapomniane przezycie :) ale powiem Ci ze to pewnie nic :P Rosja – Polska euro12 to bylo cos na tym stadionie !! <rotfl>
Obrazek
Klubowicz

Od: 10 sty 2013, 13:17
Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3

Postprzez macvas » 29 maja 2015, 14:53

Hehe, również byłem świadkiem.
Gdyby jeszcze Błaszczu był teraz w takiej formie jak w tamtym meczu.

Oprócz Wrocławia "Zwiedziłem" Nasze stadiony wybudowane na Euro i może Narodowy to Nasza duma i wizytówka, ale perełką na skalę kontynentu jest imo stadion w Gdańsku, uwielbiam tam wracać.

Z "małych-średnich" obiektów oczywiście Nasz w Białymstoku jest Top <faja>
Za to Bydgoszcz to pamiętny wygrany finał PP Jagi w 2010, historyczne pierwsze trofeum – też został duży sentyment i wspomnienia na długie lata. Nie pamiętam jak wtedy po tym wszystkim dotarłem do domu, więc byłem troszkę jak ten niemiecki piłkarz, o którym piszesz.
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

Od: 17 sie 2013, 20:33
Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Norreca » 6 cze 2015, 20:44

No to zaczynamy finał sezonu !! :D
JUVE !! :)
Obrazek
Klubowicz

Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3

Postprzez macvas » 6 cze 2015, 23:24

Fajny mecz, brdzo przyjemnie się to oglądało.
Dobrze, że Juve podjął rękawicę i pokazał, że nie odda meczu bez walki. Bardzo podobał mi się Pogba.
Zwłaszcza w drugiej połowie gracze Juve mieli okazje, by ten mecz odwrócić. Barca w okolicach 60 minuty stała jakby oszołomiona. Niemniej jednak w przekroju całej LM spotkały się ekipy które najbardziej zasłużyły na ten finał i dały pamiętny spektakl.

PS.
MazdMax, w tym meczu miałeś właśnie przykład jak prawidłowo powinien był się zachować pseudo-arbiter Gil. Jakoś w pierwszych dziesięciu minutach niemal idealna kopia sytuacji z "nastrzeloną ręką" z naszego podwórka i gwizdek Turka milczy. Wogóle nie przypominam sobie jakichś większych błędów arbitra. Nawet ten nieodgwizdany faul na Pogbie przed szesnastką daje się uzasadnić. Generalnie bardzo dobra praca całej piątki (szóstki z technicznym) – przykład jak nie dać się zjeść presji finału oraz włoskim padolino etc.

Jutro Lech zgarnia złote kalesoony T-ME :D
My za sprawą Gila tylko trzecie, ale dobre i to.
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Dominator » 6 cze 2015, 23:32

A w przyszlym sezonie mam nadzieje ze beniaminek ze wsi pokaze tej nieudolnej legii i reszcie kopaczy, na jak niskim sa poziomie <diabełek>
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez Fiodor » 7 cze 2015, 21:25

<spoko> Kolejorz MISTRZ !! !! !! <spoko>
Legia <dupa>
Forumowicz

Od: 23 sie 2010, 23:30
Auto: szkoda tej Mazdy.. wyżej
MAZDA 323F 1.5-16V (99r)

Postprzez macvas » 7 cze 2015, 22:59

Ilość wtop piłkarskich i organizacyjnych/marketingowych, które w tym sezonie zaliczyła Legia, zwyczajnie nie przystoi drużynie walczącej o Mistrza Polski. Dlatego tym bardziej cieszę się, że Kolejorz na finiszu utarł im nosa.

Piłkarsko Mistrzem został zatem Lech, a największym przegranym sezonu Legia i trener Berg. Natomiast w mojej ocenie mentalnie osobne mistrzostwo należy się ekipie Probierza za walkę z systemem.

Zmarnowany potencjał to z pewnością ekipa Lechii, bo zamiast rozdawać karty w grze o tytuł rozdawali punkty niemal jak Górnik i Pogoń w rundzie dodatkowej. To kolejny sezon po reformie i choć kibicowsko faktycznie emocji jest więcej niż to miało miejsce wcześniej (mniej jest np. spotkań o pietruszkę), to jednak ja osobiście wolałbym powrót do tradycyjnej formy, przy ewentualnym rozważeniu zwiększenia ilości miejsc spadkowych do czterech i dodania formuły barażowej – mimo wszystko awans Niecieczy, choć sportowo wywalczony, to z punktu wizerunkowego dla T-ME to jakieś nieporozumienie. <oczy>
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Damian68 » 8 cze 2015, 17:59

Barca Zdobyła LM i to cieszy
Kolejorz Mistrza też cieszy
Szkoda mi Jagi zasłużyła na v-ce mistrza
Forumowicz

Od: 23 lis 2014, 16:26
Auto: Mazda 3 2,0 LF 2004 Sedan
Ford CMax 2014 2,0 Diesel 163 KM
była
Mazda 323FBJ 1,6 16V2002
Mazda 5 2,0 Diesel Sport 2006
był
Opel Astra 1.8 16V

Postprzez macvas » 8 cze 2015, 22:21

Tak na zamknięcie piłkarskiego sezonu w najwyższej klasie rozgrywkowej, nagrody T-Mobile Ekstraklasy za sezon 2014/15:
Bramkarz sezonu: Bartłomiej Drągowski (Jagiellonia Białystok)
Odkrycie sezonu: Bartłomiej Drągowski (Jagiellonia Białystok)
Obrońca sezonu: Michał Pazdan (Jagiellonia Białystok)
Pomocnik sezonu: Semir Stilić (Wisła Kraków)
Napastnik sezonu: Kamil Wilczek (Piast Gliwice)
Król strzelców: Kamil Wilczek (Piast Gliwice)
Piłkarz sezonu: Kamil Wilczek (Piast Gliwice)
Trener sezonu: Michał Probierz (Jagiellonia Białystok)
Największy Plus Sezonu: Szymon Pawłowski (Lech Poznań)

Wszystkie wybory oprócz ostatniego (tu wybierali kibice) dokonywane przez piłkarzy i trenerów wszystkich drużyn ekstraklasy. Oddaje to ogólny trend i to jak jedni postrzegają drugich. Legii nie widać. <ziew>
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Damian68 » 9 cze 2015, 06:58

Wszystkie wybory oprócz ostatniego (tu wybierali kibice) dokonywane przez piłkarzy i trenerów wszystkich drużyn ekstraklasy. Oddaje to ogólny trend i to jak jedni postrzegają drugich. Legii nie widać. <ziew>[/quote]

<nie> widać i to jest podsumowanie <czytaj> Legii
Forumowicz

była
Mazda 323FBJ 1,6 16V2002
był
Opel Astra 1.8 16V

Postprzez budrys_pl » 9 cze 2015, 13:30

nawet i tu muszą być hejterzy?

Co by nie powiedzieć o legii to wszyscy przyznać muszą, że od wielu lat są w czołówce polskiej lidze i to świadczy o tym, że to dobry zespół.
Lech również stara się utrzymać ten poziom.
Inne zespoły mają sezonowe przebłyski i lądują w środku tabeli w następnym sezonie.

Prawda jest taka, że w tym sezonie nikt, podkreślam NIKT nie zasłużył na mistrzostwo bo niektóre mecze to była żenua...
Początkujący

Od: 30 wrz 2014, 22:31
Auto: Mazda 6 2.0 121KM

Postprzez macvas » 9 cze 2015, 17:40

budrys_pl napisał(a):Inne zespoły mają sezonowe przebłyski i lądują w środku tabeli w następnym sezonie.

Inne zespoły nie dysponują takimi budżetami jak w/w dwójka, aby po jednym udanym sezonie w kolejnym mogły zagwarantować utrzymanie w klubie wyróżniających się piłkarzy czy doprowadzić do ogólnie pojętej stabilności organizacyjnej. Stąd mnie osobiście nie dziwi, że pozostałe kluby przeważnie lądują w środku stawki. Wygrać ligę jest nieporównywalnie łatwiej, niż powtórzyć ten sukces w roku kolejnym i ta reguła ma zastosowanie niemal w każdej szanującej się lidze.
Realia mamy jakie mamy. Całkiem niedawno niby udało się wyplenić korupcję i doprowadzić do przejrzystości w polskiej piłce ale to raczej na zasadzie chwilowego oczyszczenia atmosfery w mediach i społeczeństwie – kolesiostwo i układy na najwyższym szczeblu były i będą.

budrys_pl napisał(a):Co by nie powiedzieć o legii to wszyscy przyznać muszą, że od wielu lat są w czołówce polskiej lidze i to świadczy o tym, że to dobry zespół.

Legia i Lech wyrobiły sobie w Naszym kraju markę i piłkarski poziom i tego im nikt nie zabierze – nawet hejterzy których tak usilnie na tym forum upatrujesz. Oczekiwania wobec tych klubów są nieporównywalnie większe i powinny mieć to na uwadze, a nie zachowywać się jak Berg, który szuka winnych wszędzie tylko nie we własnym ogródku.
Nie wiem tylko co poprzez zwrot "dobry zespół" konkretnie masz na myśli? Imo w skali kraju piłkarsko są więcej niż dobry zespół, ale to tylko w skali kraju.. za granicą jako klub są maluczcy do bólu, do tego kompromitują siebie i kraj tak piłkarsko jak i organizacyjnie.

Hołubiąc w/w mocarnej dwójce nie zapominajmy, że są w tym kraju kluby historycznie zapomniane/mniej utytułowane/lub niemal wcale (jak Śląsk, Lechia, Jaga), które pomimo szczerych chęci uczestnictwa w walce o tytuł nadal borykają się z typowymi dla "ligowych średniaków" problemami klubów pragnących równać do góry i wybić się z marazmu. Z różnych przyczyn im to nie wychodzi.
Co każdy widzi kolejne sezony uwidaczniają że różnica między Legią i Lechem a resztą stawki zaciera się.
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Bartg » 13 cze 2015, 23:57

Świetnie się patrzy na wynik i potem takie obrazki :)
Załączniki
statsy.jpg
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Norreca » 14 cze 2015, 11:11

świetnie ze wygrali !! 3 punkty i bardzo blisko już awansu !! :D
Milik player of the game :) jak dla mnie.
Obrazek
Klubowicz

Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3

Postprzez macvas » 14 cze 2015, 17:40

A ja mam mieszane uczucia, bo tradycyjne wynik nie oddaje tego co działo się na boisku. Spodziewałem się że piłkarsko ustawimy Gruzinów w szeregu już od pierwszych minut, ale nic takiego nie miało miejsca.
Sporo niedokładności i nieskuteczności w pierwszej połowie. W drugiej to nawet Gruzini momentami poczuli się jak dominant. Dobrze, że mecz był ze słabą, będącą w przebudowie Gruzją a nie zespołem, który potrafi skontrować. Niestety kolejny raz gramy bez reżysera w środku pola, kilku graczy dublujących się pozycją/umiejętnościami/sposobem rozegrania. Nasz środek pola to raczej typowo pod mecz z Niemcami by się nadawał, gdzie nie będziemy robić nic innego tylko walczyć w odbiorze. Wczoraj na murawie od pierwszych minut widziałbym bardziej Milę niż Mączyńskiego – nawet jeśli ten pierwszy nie ma kondycji na pełny mecz, z pewnością piłki rozdzielałby o wiele lepiej niż cała ferajna robiąca dużo wiatru mało gry.

Mecz zapisze się mocnym końcowym akcentem i tyle.
Prawdziwe mecze czekają Nas jesienią, chociaż na ten moment pozycja wyjściowa jest doskonała, a "czarne scenariusze" mało realne.
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez Damian68 » 11 lip 2015, 20:30

Superpuchar dla Lecha
Legia Quo Vadis <rotfl>
Forumowicz

była
Mazda 323FBJ 1,6 16V2002
był
Opel Astra 1.8 16V

Postprzez macvas » 17 lip 2015, 11:16

Sezon ogórkowy powoli dobiega końca, całkiem niedawno wystartowały rozgrywki europejskie, z udziałem Naszych drużyn, a dzisiaj startuje kolejna edycja "Ekstraklasy" (już bez T-ME <lol> ).

Wracając do Europy – wczoraj "Nasi piłkarscy przedstawiciele" nie błysnęli, chociaż spodziewanej rok rocznie klapy nie było (jeszcze).

Śląska meczu z IFK nie oglądałem, ale wypowiedzi pomeczowe każą przypuszczać, że wrocławianie stawili opór wyżej notowanym rywalom. Zobaczymy jak będzie w rewanżu.

Z kolei Jaga troszkę mnie zawiodła, bo mając na uwadze ich ofensywne nastawienie jak większość liczyłem, że coś wpadnie do sieci rywala. Tak jak przypuszczałem, był to jednak pierwszy w nowym sezonie wymierny sprawdzian ich aktualnych możliwości – bo poprzedni rywale to nieporozumienie. Cypryjczycy pokazali jednak niezłą dyscyplinę w obronie i na młody, niedoświadczony na tym etapie LE zespół z stolicy Podlasia tyle wystarczyło. W rewanżu, na Cyprze role się odwrócą, ale nie stawiałbym Jagi na straconej pozycji – grać z kontrataku potrafią jak mało który krajowy zespół, więc coś tam te "pszczółki" ukłują.. Pytanie czy wystarczy na awans?

Legia jest słabo przygotowana do sezonu, ale w ubiegłym start wyglądał podobnie. Być może ten Berg tak ma – odpala z opóźnieniem, by skończyć jak na starcie <co?> Wczoraj długimi minutami wyglądało to bardzo niemrawo. Na Rumunów zapewne wystarczy..pytanie co dalej??
Obrazek
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05