Mazda 626 GE KL-DE '94 2.5i V6
julek napisał(a)::P ogarnij dolot jakos bo to dziwnie wyglada;p Gaz ten zostawiasz czy jakie plany?
A zobacz sobie w pierwszej stronie. Oczywiście plany są ma być sekwencja. Dolotu nie ogarnę inaczej przez zje###go BLOS'a
Bartg napisał(a):No fakt dolot tragedia, zasysa mega gorace powietrze teraz
Powiem Ci że idzie dziko
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Tak sie mi wydawalo ,ze to przez blosa tak a nie inacze jest dolot zrobione, jednak i tak moglby nawet wziasc rure spiro i doprowadzic zimne powietrze do stozka, napewno lzej oddychaloby sie silnikowi 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
arafal21 napisał(a):Tak sie mi wydawalo ,ze to przez blosa tak a nie inacze jest dolot zrobione, jednak i tak moglby nawet wziasc rure spiro i doprowadzic zimne powietrze do stozka, napewno lzej oddychaloby sie silnikowi
Będzie więcej wolnego czasu to pokombinujem
Dziś troszkę podłubane na pierwszy ogień wymiana mechanizmu wycieraczek oczywiście z dawcy
Zabrałem się też za montaż halogenów, ale te z dawcy nie pasują
same halogeny jeszcze wejdą, ale ten cały stelaż w który halogen jest skręcony niestety
no i obawiałem się najgorszego bo od SWAP'u minęło już 1tyś z groszem wszystko bez problemowo lecz oleju coś mało, a mianowicie jest już półstan. Dodam że przed swapem KL latał na Mobilu 10w40 w dawcy polatał u mnie na spokojnie 1,5tyś i tam było full. Znalazłem pewne miejsce mokre od oleju, a więc jutro będziemy dokładnie szukać.
Jeszcze dziś znalazłem takiego rodzynka
Zabrałem się też za montaż halogenów, ale te z dawcy nie pasują
Jeszcze dziś znalazłem takiego rodzynka
Heh mój xed smigal tez na 10w40 po wymianie nagle zacza wpylac olej a na koniec to juz bylo w granicach litra na 400km;p
julek napisał(a):Heh mój xed smigal tez na 10w40 po wymianie nagle zacza wpylac olej a na koniec to juz bylo w granicach litra na 400km;p
hahaaa no widzisz u mnie po wymianie na Valvoline sobie łyka widocznie zasmakował
arafal21 napisał(a):A moze silnik byl zalany jakimis wynalazkami ,zeby nie klepal i nie pil oleju.

julek napisał(a):arafal21 napisał(a):A moze silnik byl zalany jakimis wynalazkami ,zeby nie klepal i nie pil oleju.
![]()
![]()
![]()
tez o tym myslalem;p
no, ale nic nie kopci oliwą za mną nie czuć nawet jak mocniej wcisnę.
Chmielu on zakopcil nawet przy pierwszym odpaleniu 
Nooo to modl sie zeby sie tak lalo
Najlepiej to sie sprawdza na postoju i w odciecie mu dac i przytrzymac,zeby ze 3-4 razy odcial. Jak bedzie pakowal dymem sprawa jasna
Choc lepiej jakby sie lalo
Choc lepiej jakby sie lalo
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
julek napisał(a):Chmielu on zakopcil nawet przy pierwszym odpaleniu
puścił dymka i to szarego bo zalewa się benzyną i gazem
też wolę opcję żeby się lało
No lepiej gdyby sie lalo bo troszke szkoda nakladu pracy wlozonego w swapa;p
julek napisał(a):No lepiej gdyby sie lalo bo troszke szkoda nakladu pracy wlozonego w swapa;p
remont i tak był w planach, ale nie tak szybko. No nic jutro się zobaczy będziemy radzić
Może tak może nie. Jak KL był w dawcy to silnik był cały uwalony olejem bo się lało spod pokryw.
Ale nic nie dolewałem oleju. Po swapie i zalaniu nowym olejem zaczęło klepać no i jak już pisałem. Tysiąc z groszem od swapu, a dymka żadnego po mocniejszym depnięci też nic. Z wydechu tylko czuć wachę bo się przelewa obstawiam że coś nam nie pykło i gdzieś sobie kapie. A że klepie to może po prostu olej do
kilka osób mi mówiło że po nowym oleju silnik klepał zalał inny i się uspokoiło.
Ale nic nie dolewałem oleju. Po swapie i zalaniu nowym olejem zaczęło klepać no i jak już pisałem. Tysiąc z groszem od swapu, a dymka żadnego po mocniejszym depnięci też nic. Z wydechu tylko czuć wachę bo się przelewa obstawiam że coś nam nie pykło i gdzieś sobie kapie. A że klepie to może po prostu olej do