Mazda 323F BA 1.8 16V BP '97 daily car
Jest już wszystko
Tylko springi zostały. Ale na razie montuje to co mam a sprężyny raczej bliżej lata, na zlocik 
Ostatnio edytowano 21 lut 2015, 19:30 przez SebasLLB, łącznie edytowano 2 razy
Założył bym już teraz ale olej, rozrząd i przegląd zawieszenia przede mną to jest ważniejsze bo autem codziennie 60-70 km do pracy jeżdżę a auta zastepczego sie nie dorobiłem jeszcze 
Kilka fotek z sobotniego dłubania a ściślej ujmując malowanka
Ogarniete felgi, pomalowany spoiler(na fotce tylko przyłożony nie zamontowany) oraz pomalowane wnęki zderzaków. Idzie wiosnaa
Łeeee na czarno
Czarne 15" to malo do BA ... Czego nie pomalowalem w jakis grafit albo cos innego jak sam malowales?? Lakier przeciez nie kosztuje kosmosu jakis ladny metalik.,.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Czarna felga na pewno lepsza jak biała
swirek miał w BA moje czarne felgi o podobnym wzorze i tez czarne i pasowało do tego koloru budy
PS. Tylko sprężyna obowiązkowa!

PS. Tylko sprężyna obowiązkowa!
Rzecz gustu, faktycznie. Wprawdzie nie jest to 323f, ale jakiś tam pogląd jest:
Czarna felga
Biała felga
Zdania są podzielone, od siebie dodam, że czarną zdecydowanie łatwiej jest utrzymać w czystości.
Czarna felga
Biała felga
Zdania są podzielone, od siebie dodam, że czarną zdecydowanie łatwiej jest utrzymać w czystości.
Ja panowie wszystko wiem
Czarny wyszczupla/zmniejsza
Ale lubie po prostu, lubie czarny kolor no i podobaja mi sie czarne felgi ocenimy zobaczymy na aucie
Springi bedą na 99% ale bliżej lata, na razie składam to co mam, ogarniam mechanike, poprawiam blacharke i zobaczymy
A jeszcze co do koloru felg to na czarno najlepiej i najłatwiej sie maluje, zakrywa wiele niedoskonałości wynikających z niewprawnej reki "lakiernika" ( mojej
)
Muszę przyznac że całkiem nieźle Ci to wszystko wyszło. A co do koloru rzecz gustu. Zarówno czarny jak i biały jest ładny, ale chyba do jasnego auta lepiej pasują kolory ciemne
Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy przy mechanice to wiesz gdzie mnie szukać
Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy przy mechanice to wiesz gdzie mnie szukać
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Nie nacieszyłem się felgami zbyt długo. Chwila zamyślenia i jeb! Dziura którą omijam codziennie nagle mnie zaskoczyła. Kapeć momentalnie. Diagnoza: opona cała lecz felga ma zagięty rant wewnętrzny i jest jajkiem. Jest już u fachowca miejmy nadzieje że coś z tego zrobi
Poza tym pakiet GT jest u lakiernika i myśle że może już niedługo zagości cała reszta fantów na mojej kozie 
ahh te nasze polskie drogi... musiales dobrze trafic w tą dziure:P
a tak poza tym srebrne Madzie
szkoda ze jak ja szukalam to nic spelniajacego moje wymagania i w tym kolorze nie znalazlam 
a tak poza tym srebrne Madzie

- Od: 1 lut 2013, 13:40
- Auto: RX-8 231KM 03'
Było:
Eclipse 3.0V6 00'
323F BA 2.5V6 97'
323F BA 1.5 97r.
Aktualny wygląd
Wg mnie ta dokladka z seata nie pasuje
Do BA pasują jedynie subtelne dokładki
Ta jest za masywna, wydaje sie jakby byla ciezsza od polowy auta i ciagnela zderzak w dół
Folia na halogenach jest zielonkawa czy tylko wyszla tak na zdjeciach? Najlepiej halogeny pomalowac farbką Tamiya X24
Najlepszy efekt żółtego na halogenach 
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Pomysl na dokladke ok
Tylko ,ze wlasnie wydaje sie taka ciezka , choc mysle ,ze jakbys ją nieco przyciał z wysokosci i naszla nieco na zderzak byloby fajnie
Sam pomysl jednak i tak na plus
Sam pomysl jednak i tak na plus

- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Jak obniżysz auto zawsze możesz zostawiać auto przed domem dziewczyny, nie musisz wjeżdżać do środka
A tak poważniej fakt troszke zbyt masywna ta dokładka jak dla mnie

A tak poważniej fakt troszke zbyt masywna ta dokładka jak dla mnie
Owszem musze przyznać ze jest troszke masywna ta dokładeczka bo i auto z którego pochodzi zbyt subtelne nie jest
Ale na żywo nie ma tragedii, był to eksperyment który myśle ze sie udał, ale jak wspomniałem ciagle szukam ori GT. Co do halogenów to wyszło tak na zdjeciu bo troche je nasyciłem. Robione komórką i wyszły strasznie blade. Ale jak kolega wspomniał, pójdzie farbka w ruch tylko musze znaleźć w końcu i wymienić lewy halogen który jest pęknięty i zaklejony nie wiadomo czym, tak już było jak kupiłem i jakoś sie zebrać nie mogę zeby to ogarnąć.
Przy okazji zrobie chyba ambery aczkolwiek sie wacham. No i ciagle ten sam temat: gleba. Jest w planach ale ciagle coś ważniejszego wypada
Jak już to bliżej zlotu w Ułężu. Na czerwiec plan wymiana wszystkiego co sie da pod maską (płyny paski uszczelniacze i uszczelki) ew. jeśli starczy czasu, ogarniecie komory pod kątem wizualnym 
Jak halogeny maźniesz żółtą farbka to się nie wahaj i do kompletu zrób ambery 
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL