Pilot do Mazdy6
Witam, posiadam mazde 6 kobmi z 2002r, mam uszkodzone 2 piloty pourywane przyciski po lutowaniu piloty "wariują" czy jest możliwość kupić na złomie pilot z tego modelu i je zakodować w sposób opisany niżej czy jest to niemożliwe?
Krok 1: Otworzy Drzwi Kierowcy i zostaw otwarte
Krok 2: Naciśnij przycisk otwierania drzwi (zamknij otwórz przyciskiem)
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki
Krok 4: Przekręć kluczyk na ON (czyli aż zaświeca się kontrolki) zrób to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce
Krok 5: Otwórz i zamknij drzwi kierowcy 3 razy (dosłownie otwórz i zamknij cale drzwi i zostaw je otwarte)
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy zamknie drzwi)
Krok 7: Naciśnij przycisk na pilocie 2 krotnie (auto powinno już reagować na pilota)
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonać zamkniecie – otwarcie drzwi.
To jest dla roczników od 2000 do 2005 i modeli 3,5,6 '
lub czy takie coś wchodzi w grę?
http://allegro.pl/pilot-samokopiujacy-u ... 09766.html
Z góry dziękuje za odpowiedź
Krok 1: Otworzy Drzwi Kierowcy i zostaw otwarte
Krok 2: Naciśnij przycisk otwierania drzwi (zamknij otwórz przyciskiem)
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki
Krok 4: Przekręć kluczyk na ON (czyli aż zaświeca się kontrolki) zrób to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce
Krok 5: Otwórz i zamknij drzwi kierowcy 3 razy (dosłownie otwórz i zamknij cale drzwi i zostaw je otwarte)
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy zamknie drzwi)
Krok 7: Naciśnij przycisk na pilocie 2 krotnie (auto powinno już reagować na pilota)
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonać zamkniecie – otwarcie drzwi.
To jest dla roczników od 2000 do 2005 i modeli 3,5,6 '
lub czy takie coś wchodzi w grę?

Z góry dziękuje za odpowiedź
- Od: 29 sty 2011, 12:18
- Auto: Mazda 6, Kombi
Witam. Jestem posiadaczem mazdy 6 2003 r i posiadam pilot : Visteon Model No. 41803(2 przyciski) i jestem zmuszony chyba wymienić go ,gdyż nie działa mi z pilota zamykanie tylko . Próbowałem programować i na przycisk zamknij w ogóle nie reaguje ,a tak to po 27 sek sam się zamyka . I moje pytanie brzmi czy będzie pasować pilot Visteon Model No. 41804(3 przyciski) do mojego auta i czy bez problemu samemu go zaprogramuje ?
-
sławek93
Witam. chcę tym postem rozwiązać wątpliwości aby więcej nie szukać ( dla innych )
czy pilot visteon 41803 ( dwa przyciski ) można zastąpić visteon 41804 ( trzy przyciski – alarm )
czy da się zaprogramować i będzie działać.
Dziękuję za odpowiedż i pomoc.
czy pilot visteon 41803 ( dwa przyciski ) można zastąpić visteon 41804 ( trzy przyciski – alarm )
czy da się zaprogramować i będzie działać.
Dziękuję za odpowiedż i pomoc.
- Od: 15 sie 2015, 20:47
- Auto: mazda 6 1,8 benzyna 2003 GY
Da się zaprogramować
Dodatkowo możesz przełożyć obudowę ze starego kluczyka i będzie wyglądał jak oryginał.
Dodatkowo możesz przełożyć obudowę ze starego kluczyka i będzie wyglądał jak oryginał.