Turbo kiedy wpada?
Mazda MX-3 EC B6 '92 1.8BP DOHC GWINT HOME MADE
Sprzęgło z 1.3 i bpt? 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
A więc MODZIMY błotnik jeden wycięty

Ostatnio było pare dni wolnego także wziełem się za robotę.Efekt pracy poniżej całą naprawę wykonałem sam w domu nie jest cieżko ale trzeba mieć sprzęt i się trochę narobić narzeźbić ale robote można zrobić. Pracę jaką wykonałem to:
-Wycięcie błotnika
-Wycięcie skorodowanych elementów wewnętrzego nadkolo
-Odbudowanie wewnętrznego nadkola
-Zabezpieczenie go podkładem epoksydowym.
-Wstawienie nowego błotnika (bez rdzy) w miejsce starego.
Foty

Ostatnio było pare dni wolnego także wziełem się za robotę.Efekt pracy poniżej całą naprawę wykonałem sam w domu nie jest cieżko ale trzeba mieć sprzęt i się trochę narobić narzeźbić ale robote można zrobić. Pracę jaką wykonałem to:
-Wycięcie błotnika
-Wycięcie skorodowanych elementów wewnętrzego nadkolo
-Odbudowanie wewnętrznego nadkola
-Zabezpieczenie go podkładem epoksydowym.
-Wstawienie nowego błotnika (bez rdzy) w miejsce starego.
Foty

Coś wiem o rzeźbie, wymaga dużo pracy i ciągłego myślenia, co i jak dopasować...
Ale widzę że bardzo profi podszedłeś do tematu, rozwiercając zgrzewy na słupku, ale zamaluj to szybko bo wilgoć lubi niezabezpieczoną blachę
Ale widzę że bardzo profi podszedłeś do tematu, rozwiercając zgrzewy na słupku, ale zamaluj to szybko bo wilgoć lubi niezabezpieczoną blachę
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Dzisiają dojdą mi błotniki z USA przód i tył z obrysówkami i dokładką
[ Dodano: 2014-10-02, 19:04 ]
Dzisiaj nareszcie przyszły upragnione zderzaczki
[ Dodano: 2014-11-24, 21:26 ]
`Także tego robię drugi błotnik czyli wszystko idzie w dobrym kierunku rdzy w Mx3 coraz mniej
Wpadły ostatnio nowe głośniki Hertza HSK165 oraz zwrotnice od innego modelu gra całkiem fajnie zostaje tylko kupić gwizdki i wygłuszyć drzwi pasażera
Łapcie fotki
Odbudowa nadkola wewnętrznego. Było dośc mocno zjedzone wlew nie miał na czym się trzymać oraz wewnętrzna strona nadkola od błotnika również wymagała wymiany na szczęscie trafił się dawca i poszło bardzo bezproblemowo.Wszystko zabezpieczone i zrobione ODBUDOWANE

MAŁE PASOWANIE

SPASOWANY

GŁOŚNIK + ZWROTNICA

[ Dodano: 2014-10-02, 19:04 ]
Dzisiaj nareszcie przyszły upragnione zderzaczki

[ Dodano: 2014-11-24, 21:26 ]
`Także tego robię drugi błotnik czyli wszystko idzie w dobrym kierunku rdzy w Mx3 coraz mniej
Odbudowa nadkola wewnętrznego. Było dośc mocno zjedzone wlew nie miał na czym się trzymać oraz wewnętrzna strona nadkola od błotnika również wymagała wymiany na szczęscie trafił się dawca i poszło bardzo bezproblemowo.Wszystko zabezpieczone i zrobione ODBUDOWANE

MAŁE PASOWANIE

SPASOWANY

GŁOŚNIK + ZWROTNICA

UP! UP! UP! UP! UP!
Mazda jeździ na codzień robi jakieś kilometry strasznie mnie ogranicza praca do której codziennie musze dojeźdzać samochodem więc tylko weekendem mogę coś grzebać i dłubać nie jest źle
Od ostatniego czasu w sumie dużo nie zdziałałem według siebie
Ale troche nowości jest 
Naprawa progów
Zakup wszystkich łączników i końcówek YAMATO
Naprawa progów

Drugi próg

GRATY ZAWIESZENIE!!!

Mazda jeździ na codzień robi jakieś kilometry strasznie mnie ogranicza praca do której codziennie musze dojeźdzać samochodem więc tylko weekendem mogę coś grzebać i dłubać nie jest źle
Od ostatniego czasu w sumie dużo nie zdziałałem według siebie
Naprawa progów
Zakup wszystkich łączników i końcówek YAMATO
Naprawa progów

Drugi próg

GRATY ZAWIESZENIE!!!

Z nowości pomyślałem troche nad gwintem no i cośtam zalążek prac jest poniżej daje foty. Jak by ktoś miał potrzebował bym 4 amorów głównie na mocowania 

Długość GWINTU ma 28CM
Długość oryginalnego amora ma 35cm.
Czyli z samego startu mamy obniżenie rzędu 7cm co bardzo mnie cieszy to
Mocowanie ze starego amora pasuje idealnie na miejsce nowego długość oraz średnica ta sama

Dopisano 21 maja 2015, 21:43:
Dzisiaj z nowości doszło POLI

Długość GWINTU ma 28CM

Długość oryginalnego amora ma 35cm.

Czyli z samego startu mamy obniżenie rzędu 7cm co bardzo mnie cieszy to
Mocowanie ze starego amora pasuje idealnie na miejsce nowego długość oraz średnica ta sama

Dopisano 21 maja 2015, 21:43:
Dzisiaj z nowości doszło POLI

Udało mi się przymierzyć gwint
I powiem tak na 15 siadło całkiem fajnie. W miedzy czasie zrobiłem cut out do wydechu i powoli coś tam do celu cała buda już jest prawie wyspawana 
Najlbliższe plany to ogarnięcie lakieru gleba i felga ADVAN 630 biały 17 5x114,3 oraz zmiana hebli na te z M6
Foty

Było tak nisko że miska miała 4cm do ziemi
ale napewno tak nisko nie będzie 
Najlbliższe plany to ogarnięcie lakieru gleba i felga ADVAN 630 biały 17 5x114,3 oraz zmiana hebli na te z M6
Foty

Było tak nisko że miska miała 4cm do ziemi
To było tylko przymiarka bylem ciekaw jak będzie wyglądalo na najniższym obniżeniu i powiem że fajnie się zglebił
A jak wejdzie koło 17 to pewnie będzie skręcony do połowy najlepsze jest to że jest zakres od -100 to +20
Ale jeszcze nie jest to końcowy produkt muszę obmysleć górne mocowania...
Ostatnio zrobiłem CUT-OUT przepustnice do wydechu
https://www.youtube.com/watch?v=ZjmXZouL5-s
Ostatnio zrobiłem CUT-OUT przepustnice do wydechu
https://www.youtube.com/watch?v=ZjmXZouL5-s
Caliem ladnie usiadlo 
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Kolego sony, jak zalozysz kolo 17, to mozesz go posadzic jeszcze nizej. To ze zwiekszasz srednice felgi, nie oznacza od razu, ze samochod pojdzie w gore. Nalezy zachowac odpowiednia srednice kola. Te obecne opony jakie maja wymiary? Chodzi mi o szerokosc i profil?