Bierze olej (spalanie oleju) – silnik benzynowy
Nie każdy posiada suwmiarke w dodatku cyfrowa
,ja robiłem dolewki butelka dla dzieci ,Żylety używam do AT 
Ostatnio edytowano 24 maja 2015, 10:08 przez brodaM6, łącznie edytowano 1 raz
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
a gdyby tak skonstruować olejospalanomierz 
Dopisano 19 maja 2015 21:55:
Hmmmmm......starzejesz się
Wszystkiego dobrego w dniu urodzin
.

Dopisano 19 maja 2015 21:55:
Krzysiek1980 napisał(a):ale gdzie to widziałem...?
Hmmmmm......starzejesz się

Dzięki za życzenia
Całkiem możliwe, człowiek nie staje się coraz młodszy 
Moderator powinien podkreślić mego byka w poście ,przynajmniej tak bywa na wielu innych forach jakich bywam ,można posprzątać ,ort. Poprawiona 
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
brodaM6 napisał(a):Moderator powinien podkreślić mego byka w poście
jak piszesz posta, to błędy są automatycznie podkreślane na czerwono
No to powróćmy do tematu ;–)
pozbyłem się Castrola z silnika,zalałem płukanke, wlałem na tydzień oleju Halfords czyli najtańszy który spełnia normy A5 i SL i jest to 5w30 a na weekend wlewam albo Total albo Valvoline.Jak narazie nie zauważyłem spadku stanu oleju ale już zdążył pociemniec po około 100km tyle że ostro teraz w palnik autko dostaje.
pozbyłem się Castrola z silnika,zalałem płukanke, wlałem na tydzień oleju Halfords czyli najtańszy który spełnia normy A5 i SL i jest to 5w30 a na weekend wlewam albo Total albo Valvoline.Jak narazie nie zauważyłem spadku stanu oleju ale już zdążył pociemniec po około 100km tyle że ostro teraz w palnik autko dostaje.

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
U mnie po zmianie olej też szybko pociemniał w przeciągu praktycznie 2 dni. Dziwne, że u Ciebie po płukance też tak szybko zmienił barwę? A dlaczego po płukance nie zalałeś właściwego oleju, tylko jakiś najtańszy na tydzień? Wydaje mi się że jak zastosowaleś dobry środek, to nic już nie daje przepłukiwanie olejem? Po płukaniu zeszły Ci jakiś syfy i szlamy z silnika?
Poszedł czarny olej ale taki normalnie czorny ze czorny jak szlam, przelatane na nim było jakie 8-9 tys z dolewkami.
A robie tak bo jeszcze raz płukanke zastosuje ale niech ten sobie najpierw polata przez silnik i syf zatrzyma w filtrze, chce się dokładnie Castrola pozbyć po tym co wyczytałem tutaj jak i na kilku innych forach, również anglojęzycznych.
A robie tak bo jeszcze raz płukanke zastosuje ale niech ten sobie najpierw polata przez silnik i syf zatrzyma w filtrze, chce się dokładnie Castrola pozbyć po tym co wyczytałem tutaj jak i na kilku innych forach, również anglojęzycznych.

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
mazda666 » 26 maja 2015, o 22:10
witam
moja mazda wyzionęła ducha. dlatego poszukuje silnika 2.0 147 km pb do przeszczepu z pewnego źródła. nie opłaca się remontować
czy któryś z forumowiczów ma silniki z pewnej ręki? potrzebuję tylko słupek. z góry dziękuję za wszelkie info.
korba zrobiła wizjer w bloku?
No to ciekawe, 5 tys. Daj info jak będziesz wiedział co poszło.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok