Witam
Czasem podczas odpalania lub przy skręcaniu kół (przy niskich obrotach, np. wyjazd z garażu) słyszę piszczenie (nie wiem czego). Nie występuje to często i nie jest długie – dosłownie sekundka. Tak jakby jakiś pasek się ślizgał. Dość ciche, ale jednak słyszę. Dużo czytałem o problemach z pompą wspomagania. Czy temat może tego dotyczyć? Na komputerze błędów nie ma, wspomaganie się nie wyłącza i nie wydaje mi się, żeby coś pracowało głośno. Nie wiem na ile temat aktualny pod względem cen, ale chyba w granicach 2012 roku koszt naprawy oscylował w granicach 7.000 zł, a to jednak dość sporo jak na auto warte 20.000 zł.
Gdzie jeszcze mogę szukać problemu? Oczywiście pytam tak orientacyjnie, bo w wolnej chwili podjadę do mechanika.
Mazda3BK – piszczenie przy odpalaniu
Strona 1 z 1
Pasek się nie poluzuje przecież jest napinacz. Raczej będzie juz do wymiany i może popiskiwac. Mnie kot Siedział często pod maską i lał po paskach kota..... a paski jak jest wilgotno zaraz po odpaleniu chwilę są głośniejsze
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Nie miałem w tygodniu czasu, żeby to sprawdzić i daję odpowiedź dopiero dzisiaj. Dźwięk mnie bardzo irytuje, ale chyba nie mam się czym przejmować. Poprosiłem swojego tatę, żeby ruszał mi kierownicą a ja nasłuchiwałem z czego wydobywa się ów dźwięk – z urządzenia blisko akumulatora o nazwie marderschock S2000/20. Z tego co wyczytałem, to służy to płoszeniu gryzoni. Czy było to montowane oryginalnie przez Mazdę, czy poprzedni właściciel dołożył to urządzenie, które wydaje dźwięki ślizgającego się paska?
Witam.U mnie pasek ostatnio zaczol piszczec zawsze rano i po dluzszym postoju.Pasek zostal wymieniony wraz z napinaczem jakies 4 miesiace temu.W jaki sposob mozna naciagnac ten pasek za pomoca napinacza?Moze ktos to opisac?
Strona 1 z 1