Jak w temacie. Podczas przyspieszania na niskich obrotach( do 1000) słychać spod maski dziwne terkotanie. Dopiero kupiłem to autko. Mazda 6 1.8 2004r. Dodam iż dźwięk ten jest słyszany jest zawsze, na zimnym jak i na ciepłym silniku. Macie jakieś pomysły? pomocy
Stukanie w silniku podczas przyspieszania
Strona 1 z 1
Witam,
Jak w temacie. Podczas przyspieszania na niskich obrotach( do 1000) słychać spod maski dziwne terkotanie. Dopiero kupiłem to autko. Mazda 6 1.8 2004r. Dodam iż dźwięk ten jest słyszany jest zawsze, na zimnym jak i na ciepłym silniku. Macie jakieś pomysły? pomocy
-
PABLO_
Weź i teraz sie domyśl co mu stuka
,idź za przykładem wielu osób i wrzuć nagranie ,
czyż nie bEDzie łatwiej o jaka kolwiek podpowiedź
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
Ponawiam pytanie,
Nasłuchiwałem troszkę i wydaje mi się że trzeszczy alternator. Czy ktoś z Was miał również z nim problem i co może trzeszczeć?
Nasłuchiwałem troszkę i wydaje mi się że trzeszczy alternator. Czy ktoś z Was miał również z nim problem i co może trzeszczeć?
-
PABLO_
Prawdopodobnie albo zużyte sprzęgiełko alternatora, albo rolka napinacza. U mnie mechanik stwierdził że napinacz się zastał i musiał go potraktować WD 40, po tym zabiegu przez ok 1k km głośno cykało, a teraz już trzeba się wsłuchać i jest w miarę ok.
Tylko że napinacz się zastał i nie spełniał swojej roli, więc musiał go rozruszać. Piszę tylko jak to u mnie wyglądało.
Strona 1 z 1