Mazda Xedos 6 CA '96
Sluchaj Sylwek 1500 to h..j drogo za przekladke silnika. A co mozna miec jakos do przekladki, odrreca sie co trzeba , wklada i zakreca jak trzeba i jest. Wg mnie 700zl to bylaby dobra cena za przelozenie tej motorowni.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Sylwo, jak tak rozmawiałem z lokalnymi warsztatami (w tym z tymi, które są mocno polecane na forum), to wychodzi na to że ta cena to względna średnia. Inną sprawą jest silnik, ale tu ważna jest kwestia dogadania co obejmuje "gwarancja rozruchowa".
Doskonale zdaję sobie sprawę że nikt do używanego silnika nie wejdzie. Ale ryzykowanie rozsypki za 5000 km żeby zaoszczędzić 500 zł brzmi kiepsko.
Dodatkowo pojawiły się opinie że panewki i korbowód można najnormalniej w świecie... wymienić. Dla mnie byłoby świetnie, bo motor znam i wiem co posiadam i o co dbałem. Moje zużycie 1 litra oleju na 10000 km brzmi jak ewenement na skalę światową
Doskonale zdaję sobie sprawę że nikt do używanego silnika nie wejdzie. Ale ryzykowanie rozsypki za 5000 km żeby zaoszczędzić 500 zł brzmi kiepsko.
Dodatkowo pojawiły się opinie że panewki i korbowód można najnormalniej w świecie... wymienić. Dla mnie byłoby świetnie, bo motor znam i wiem co posiadam i o co dbałem. Moje zużycie 1 litra oleju na 10000 km brzmi jak ewenement na skalę światową
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
Noo bo mozna, tylko po co mowic klientowi ze mozna , skoro mozna naciagnac na wymiane silnik i sie nahapac od klienta 
A ta gwaranacja rozruchowa , to pic na wode. Jak sie cos zyebie to Ci powiedza ,ze zle używales silnika....
Ale jak juz mialbys wymieniac to juz wlozyc KL od Setritus'a
A ta gwaranacja rozruchowa , to pic na wode. Jak sie cos zyebie to Ci powiedza ,ze zle używales silnika....
Ale jak juz mialbys wymieniac to juz wlozyc KL od Setritus'a
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
To, że za coś zapłacisz drogo nie da Ci gwarancji, że to długo pochodzi. Też miałem pseudo gwarancje na silnik i wszyscy wiedzą jak to się skończyło (pozdrawiam pana wieśka).
-
goju10
No właśnie moje doświadczenie i z Wieśkiem i z xXx'em źle wspominam. Nie żałuję kosztów ale podejścia do sprawy obu Panów. Gdyby po ich naprawach nie było problemów przymknął bym oko ale że wydałem więcej a zrobione było gorzej to już tłumaczyć nie trzeba jak wygląda moje zadowolenie 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Koledzy, a tak bardzo pobieżnie o zmianie na KL'a – mam wrażenie, że to sporo kłopotów. Niby dużo osób mówi że nie ma problemu, to jednak dla mnie, czyli osoby z cholernie małym budżetem, chyba zbyt duże ryzyko że coś pójdzie nie tak.
Inna sprawa: nie ta skrzynia, nie to sprzęgło, nie ten osprzęt... To chyba nie ma zbyt dużego sensu jeśli nie dysponuje się wolną kwotą 10.000 zł
Inna sprawa: nie ta skrzynia, nie to sprzęgło, nie ten osprzęt... To chyba nie ma zbyt dużego sensu jeśli nie dysponuje się wolną kwotą 10.000 zł
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
KiRi napisał(a):Inna sprawa: nie ta skrzynia, nie to sprzęgło, nie ten osprzęt... To chyba nie ma zbyt dużego sensu jeśli nie dysponuje się wolną kwotą 10.000 zł
przecież wszystko pasuje z KF'a do KL'a
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
KiRi napisał(a):Inna sprawa: nie ta skrzynia, nie to sprzęgło, nie ten osprzęt... To chyba nie ma zbyt dużego sensu jeśli nie dysponuje się wolną kwotą 10.000 zł
Troszkę przesadziłeś.
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Za 1500 to ja Ci z silnikiem zrobie przekładke a mam namiar na gościa co ma naprawdę silnik godny polecenia z automatu po przebiegu 140tys tyle że to KF ale i z przekładką na KL nie ma problemu
Przekładka na KLa to koszt 500PLN max.
Wszystko co Ci potrzebne Masz ze swojego starego silnika. Uwierz mi, jazda KLem jest nieporównywalnie przyjemniejsza niż KFem.
Lektura dla Ciebie
:
viewtopic.php?f=314&t=163851&start=140
Wszystko co Ci potrzebne Masz ze swojego starego silnika. Uwierz mi, jazda KLem jest nieporównywalnie przyjemniejsza niż KFem.
Lektura dla Ciebie
viewtopic.php?f=314&t=163851&start=140
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Potwierdzam KL w X6 naprawdę robi robotę
tylko wiadomo jak pakujesz inny silnik wymieniamy pompę wody rozrząd symeringi po obu stronach wału i na wałkach rozrządu uszczelki pod pokrywami no i sprzęgło jeśli zużyte do tego jeszcze dochodzą uszczelki do wydechu ja przynajmniej tak zrobiłem i cieszyłem się dość krótko bo okazało się że walnięta jest uszczelka pod głowicą przez co jeżdę bez termostatu bo inaczej się zapowietrza i nie ma dużego obiegu ale w następnym tygodniu nastąpi przekładka na sprawdzonego KL i myślę że wruci wszystko do normy a co ważne będzie ogrzewanie i dogrzany będzie parownik od gazu bo pali o te 3-4 litry gazu więcej
Ostatnio edytowano 17 maja 2015, 12:19 przez krzysek71, łącznie edytowano 1 raz
Chmielu tobie wyszlo 3.5k ale ty robiles swapa z 4ki na v6
wiec zmieniales wszystko;p Swap to koszt 600-700zł max skrzynia zostaje wszystko to samo kompa tez zostawiasz od kfa a i tak bedzie smigal
Jak sie boisz to kupic silnik za tysiaka zrobic jakis podstawowy remoncik przejrzec poskladac i wtedy masz gwarancje ze bedzie smigac 
Bardzo sprawdzony wyszło troszkę przekładek z jego ręki i wszyscy zadowoleni naprawdę kumaty gość
No to trzymam kciuki za XEDOSową brać 
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01