Amortyzatory
Witam
Kupiłem amortyzatory bilstein do M6 2003 , i teraz poszukuje osłon i odboji na tył , czy ktoś wie gdzie mogę je znaleźć ? wszystko co znajduję to ewentualnie na przód. Może od jakiegoś innego modelu będą pasować? Nie znam się a szukam i szukam i nic
z góry dzięki za pomoc
Kupiłem amortyzatory bilstein do M6 2003 , i teraz poszukuje osłon i odboji na tył , czy ktoś wie gdzie mogę je znaleźć ? wszystko co znajduję to ewentualnie na przód. Może od jakiegoś innego modelu będą pasować? Nie znam się a szukam i szukam i nic
z góry dzięki za pomoc
-
WokS
tomselk napisał(a):witam. mam pytanie czy bilstein wogole robi amortyzatory do mazdy 323f bj ditd 1999r? nigdzie nie moge znalezc. Sa albo kamoka albo odrazu kayaby za 238zl :/ (przod)
Napisz do Bikusia,zdaje się,że miał takie...
-
rav 75
no i wymienilem tył i oczywiscie dzis wylal mi amortyzator przedni (prawy)
tak przegladadam i do mojego modelu 323F bj VI sa tylko dosc drogie kayaby sachsy za ok 210zl/szt
albo tansze Daco, GH, kamoka za ok 130zl/szt
co radzicie?
tak przegladadam i do mojego modelu 323F bj VI sa tylko dosc drogie kayaby sachsy za ok 210zl/szt
albo tansze Daco, GH, kamoka za ok 130zl/szt
co radzicie?
hmm
- Od: 19 maja 2008, 10:54
- Auto: 323F BJ 1999 DItD
Ja mam sachs-a,na razie o.k., auto moje przyjechało (do Polski) właśnie na sachs-ach,wytrzymały prawie 60 tyś.km. Kamoka – założyłem na tyl,25 tyś.km – wylała. Nie wiem czy warto oszczędzać.
-
rav 75
Dwa pytania.
1) Jakie amorki są seryjnie w 626 GF? Olejowe, czy gazowo-olejowe?
2)Czy ktoś kto zmieniał w 626 GF i podobnych konstrukcjach (323 BJ, Premacy) przednie amorki na Kayaba, przy pozostawieniu sprężyn, mógłby wskazać, czy po tej wymianie przód samochodu podniósł się lekko w górę, czy pozostał bez zmian?
I Jak założenie Kayaby wpłynęło na sztywność i twardość zawieszenia – czy zrobiło się dużo twardziej, czy nie było jakiejś różnicy w komforcie?
1) Jakie amorki są seryjnie w 626 GF? Olejowe, czy gazowo-olejowe?
2)Czy ktoś kto zmieniał w 626 GF i podobnych konstrukcjach (323 BJ, Premacy) przednie amorki na Kayaba, przy pozostawieniu sprężyn, mógłby wskazać, czy po tej wymianie przód samochodu podniósł się lekko w górę, czy pozostał bez zmian?
I Jak założenie Kayaby wpłynęło na sztywność i twardość zawieszenia – czy zrobiło się dużo twardziej, czy nie było jakiejś różnicy w komforcie?
- Od: 16 wrz 2011, 00:45
- Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412
Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.
1. Wydaje mi się że amortyzatory gazowo-olejowe.
2. Jak chcesz żeby auto stało wyżej zmień sprężyny. Amortyzator nie ma na to wpływu.
2. Jak chcesz żeby auto stało wyżej zmień sprężyny. Amortyzator nie ma na to wpływu.
-
rav 75
Na dobrych nowych amortyzatorach (np. KYB) nie będzie utraty komfortu, wręcz przeciwnie powinna się poprawić jakość tłumienia, a dodatkowo auto powinno się lepiej, pewniej prowadzić.
Tak jak napisał przedmówca, to nie amortyzator ma wpływ na wysokość, a sprężyna.
Sent from my Nexus 4 using Forum Fiend v1.3.1.
Tak jak napisał przedmówca, to nie amortyzator ma wpływ na wysokość, a sprężyna.
Sent from my Nexus 4 using Forum Fiend v1.3.1.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Drodzy forumowicze,
Szukam amortyzatorów do M6 GY '05 LFF7. Niby żaden problem, wszedłem na katalog KYB on-line, wpisałem VIN, żeby znaleźć numery części i tu pojawiło się o 100% więcej wyników wyszukiwania niż się spodziewałem.
Dostępne są dwie opcje dla amortyzatorów na przód:
1. dla pojazdów bez wyposażenia na trudne warunki drogowe
2. dla pojazdów z wyposażeniem na trudne warunki drogowe
Czy ktoś wie czym one się różnią? O jakie wyposażenie w M6 chodzi? Po czym je poznać?
Obiło mi się o uszy, że M6 wychodziła z dwoma wersjami zawieszenia (standard oraz podwyższone). Czy to prawda?
Załączam screen z katalogu Kayaby.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Szukam amortyzatorów do M6 GY '05 LFF7. Niby żaden problem, wszedłem na katalog KYB on-line, wpisałem VIN, żeby znaleźć numery części i tu pojawiło się o 100% więcej wyników wyszukiwania niż się spodziewałem.
Dostępne są dwie opcje dla amortyzatorów na przód:
1. dla pojazdów bez wyposażenia na trudne warunki drogowe
2. dla pojazdów z wyposażeniem na trudne warunki drogowe
Czy ktoś wie czym one się różnią? O jakie wyposażenie w M6 chodzi? Po czym je poznać?
Obiło mi się o uszy, że M6 wychodziła z dwoma wersjami zawieszenia (standard oraz podwyższone). Czy to prawda?
Załączam screen z katalogu Kayaby.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- Od: 9 lis 2014, 19:15
- Auto: Mazda 6 GY
2.0 LF-DE 108kW/147KM
2005r (FL)
CLAU – dzięki za odpowiedź.
- Od: 9 lis 2014, 19:15
- Auto: Mazda 6 GY
2.0 LF-DE 108kW/147KM
2005r (FL)
Czeka mnie wymiana przednich amorków w Madzi 5 i mam pytanie jakie założyć?? Kayaba czy Bilstein a może coś innego. Proszę o poradę
Jednakowoż Bilstein jest lepszy.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1