Moduł czujników parkowania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamciozmc » 9 maja 2015, 19:17

Witam ,
czy któryś z forumowiczów jest w stanie mi powiedzieć , gdzie znajduje się moduł czujników parkowania w Maździe 3 BM ? Kupiłem auto po drobnej kolizji , a gość od którego kupiłem zderzak sprzedał mi go ''hurtowo'' z czujnikami parkowania których w swojej Maździe nie miałem i chciałbym je uruchomić :)
Nie bardzo opłaca mi się jechać do serwisu , skoro mam własny warsztat . Zdjąłem boczki w bagażniku , niestety moduły które się tam znajdują raczej napewno za czujniki nie odpowiadają , ponieważ jak z nich odpinałem kostki to czujniki tylne nadal działały . Ew dajcie namiar do jakiegoś gościa w Lublinie , który mógłby mi sprzedać taką informację :)
Początkujący

Od: 16 mar 2015, 22:54
Auto: Mazda 3 Hatchback Skyactive 2.0 (120 kM)

Postprzez smile » 13 maja 2015, 19:48

Czegoś nie rozumiem...
1.
kamciozmc napisał(a):Kupiłem auto po drobnej kolizji , a gość od którego kupiłem zderzak sprzedał mi go ''hurtowo'' z czujnikami parkowania których w swojej Maździe nie miałem i chciałbym je uruchomić

2.
kamciozmc napisał(a):Zdjąłem boczki w bagażniku , niestety moduły które się tam znajdują raczej napewno za czujniki nie odpowiadają , ponieważ jak z nich odpinałem kostki to czujniki tylne nadal działały .

Więc o co chodzi?!
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A

Postprzez kamciozmc » 19 maja 2015, 20:19

No bo nie doprecyzowałem , że kupiłem zderzak z czujnikami przednimi których nie było :) Tylne jak działały tak działaja , nawet gdy odpiałem wspomniane moduły ktore znajdują się w boczkach w bagażniku
A w tytule napisałem , że poszukuję modułu od tych czujników .
Początkujący

Od: 16 mar 2015, 22:54
Auto: Mazda 3 Hatchback Skyactive 2.0 (120 kM)