Mazda Connect – programowanie

Dział przeznaczony do rozwiązywania problemów z systemami elektronicznymi nadwozia

Postprzez uk4sh » 27 lut 2015, 16:08

Do większości systemów informacja o wrzuconym biegu wstecznym jest przesyłana przez body komputer znajdujący się w bagażniku – podaje +12V. Ale w tym przypadku – system multimedialny, sygnał jest przekazywany po szynie bezpośrednio ze sterownika skrzyni biegów. :)

No to pozamiatane.... liczyłem właśnie że wystarczy gdzieś przyłożyć napięcie :( no chyba, żeby zdemontować ten czujnik który informuje komputer (grrr... chyba nikt się nie odważy tak mocno grzebać).

Dopisano 27 lut 2015, 15:10:

dnf napisał(a):3. Dużo informacji znajdziesz tutaj http://mazda3revolution.com/forums/2014 ... ost1213658 oraz na stronie podsumowującej http://www.mazda3hacks.com/doku.php (niestety autor strony zmarł więc nie jest aktualna). Do tej poty jak przebrnąłem przez te wątki to:
a. Udało im się dostać do systemu przez Wifi a po zablokowaniu Wifi w części krajów zaczęli podłączać się przez LANoverUSB – wszystko przez SSH
b. Są tipy na podmianę tapety i kilku parametrów jak wyłączanie dotykowego ekranu czy ostrzeżenia przy starcie.
c. Jest możliwość odpalenia filmów ale na razie poprzez ręcznie poprzez wysyłanie komend – działa to dlatego że np. w Japoni mają tam DVD i TV więc dekoder jest do filmów
d. Są pierwsze próby wrzucania aplikacji takich jak
– player filmów z USB (dla niego czekam z kombinowaniem z podłączaniem się do kamery cofania)
– Nawigacja poprzez gogle maps

Przejrzałem na szybko w weekend te wątki – ciekawe rzeczy tam robią ale ja nie lubię grzebać, chciałbym załatwić sprawę raz na zawsze....

Dopisano 27 lut 2015, 15:12:

creet napisał(a):Z przydatnych rzeczy, mogę jeszcze polecić podmianę karty pamięci do map na szybką SD Class 10. Nawigacja znacznie przyspiesza na takiej karcie. Wystarczy Mazda Toolboxem wgrać kopię bezpieczeństwa na nową kartę.

Z tego co widziałem na mazda3revolution to komuś udało się znaleźć sposób na klonowanie jeszcze nieaktywowanych kart z mapami :o
uk4sh

Postprzez Kamist24 » 5 maja 2015, 23:32

24
Załączniki
image.jpg
Kamera cofania Mazda 3BM
image.jpg
Kamist24

Postprzez sordyl18 » 6 maja 2015, 11:12

montowałeś samemu czy przez ASO ?
Forumowicz

Od: 9 wrz 2014, 21:29