Mazda 323C BA Z5 '95 I Dropped 323C I Pożegnanie str 22
Patrzę na te fotki i zastanawiam się kiedy uznasz, że auto jest już dostatecznie obniżone. Kiedy opona zrówna się z rantem błotnika? Kiedy felga zrówna się z rantem błotnika? Kiedy zawieszenie siądzie na gumowych odbojach? Teraz jest bardzo fajnie wyglądające auto. Jest ładnie obniżone, a dalsze obniżanie... Powiedzmy że do mnie nie trafiają auta obniżone tak, że wygladają jakby im kielichy przegniły i amory górą wyszły
Pomijam tu zupełnie komfort podróży, bo ten jest żaden.
Ale... co kto lubi
Moim zdaniem jest fajnie, a dalsze obniżanie niebezpiecznie zbliży to auto do pretensjonalności.
Ale... co kto lubi
Dokładnie zalezy co kto lubi
Dla mnie nadwozia z serii BA są mocno nieproporcjonalne w serii w stosunku do wielkości błotników i kół, a obniżenie znacznie poprawia wygląd, o prowadzeniu to różnie, na pewno cięte sprężyny tego nie poprawią 
Gared napisał(a):Patrzę na te fotki i zastanawiam się kiedy uznasz, że auto jest już dostatecznie obniżone. Kiedy opona zrówna się z rantem błotnika? Kiedy felga zrówna się z rantem błotnika? Kiedy zawieszenie siądzie na gumowych odbojach? Teraz jest bardzo fajnie wyglądające auto. Jest ładnie obniżone, a dalsze obniżanie... Powiedzmy że do mnie nie trafiają auta obniżone tak, że wygladają jakby im kielichy przegniły i amory górą wyszłyPomijam tu zupełnie komfort podróży, bo ten jest żaden.
Ale... co kto lubiMoim zdaniem jest fajnie, a dalsze obniżanie niebezpiecznie zbliży to auto do pretensjonalności.
Narazie jest wystarczająco
- Od: 23 wrz 2014, 23:58
- Auto: Mazda 323c 1995r Z5
Bartg napisał(a):Dokładnie zalezy co kto lubiDla mnie nadwozia z serii BA są mocno nieproporcjonalne w serii w stosunku do wielkości błotników i kół, a obniżenie znacznie poprawia wygląd, o prowadzeniu to różnie, na pewno cięte sprężyny tego nie poprawią
Fakt cięte springi poza obniżeniem zwłaszcza seryjne springi nic nie dają wręcz przeciwnie
U mnie to nie zmieniło kompletnie nic poza tym ze jest ciut niżej ale nie zmieniło to nic tylko ze względu na to ze po pierwsze odlecialo tylko po zwoju z tylu i po pol z przodu a zwłaszcza że te zwoje to były te leżące jeden na drugim dlatego siadlo tylko o grubość zwoja tak na prawdę a z tyłu o dwie grubości czyli obniżenie znikome dzięki czemu nic się nie zmienilo poza ciut lepszym wyglądem tak to żadnej różnicy między jazda przed a po. No i autko troszke mniej się buja. Gdyby to było uciete tak jak zwoj idzie normalnie że ma odstep(seria spring) a nie ze jak w obnizajacych leży jeden na drugim ostatnie u góry xd to było by bardzo nie fajnie xd. Chcesz nawet ci podesle fotke tylnego zwoja to zobaczysz że jeden koniec ma dół na gorze zwoju niżej xd
Dopisano 27 kwi 2015, 01:32:
Bartg napisał(a):Na gwincie i tak się nie da jeździ w więcej jak 3 osoby
Ale mimo wszystko będzie sztywnej
A przy okazji pytanko mam jak lakierowales wneke zderzaka to dokladke też? Bo jest miekka i się zastanawiam czy lakier szybko z niej nie spitoli jak przychaczy się czy cos
Kurde, po raz drugi pękło mi mocowanie fotela... A nie chce mi się już tego poraz kolejny rozbierać i spawać tym bardziej że jest już troche wyrobiony i tak się lekko majga. Więc planuje zmianę foteli.
Co sądzicie o tych z MX-3 ? Wygodne ? Dobrze trzymaja? Bo szczerze nie miałem jeszcze okazji w takich fotelach siedzieć ;p A wizualnie wyglądają fajnie
Co sądzicie o tych z MX-3 ? Wygodne ? Dobrze trzymaja? Bo szczerze nie miałem jeszcze okazji w takich fotelach siedzieć ;p A wizualnie wyglądają fajnie
chuck102 napisał(a):Kurde, po raz drugi pękło mi mocowanie fotela... A nie chce mi się już tego poraz kolejny rozbierać i spawać tym bardziej że jest już troche wyrobiony i tak się lekko majga. Więc planuje zmianę foteli.
Ja polecam. Trzymają zdecydowanie lepiej niż poliftowe, są ciaśniejsze i kiedy się w nie wsiada masz uczucie jakby cię obejmowała kochanka

Gared napisał(a):chuck102 napisał(a):Kurde, po raz drugi pękło mi mocowanie fotela... A nie chce mi się już tego poraz kolejny rozbierać i spawać tym bardziej że jest już troche wyrobiony i tak się lekko majga. Więc planuje zmianę foteli.
Ja polecam. Trzymają zdecydowanie lepiej niż poliftowe, są ciaśniejsze i kiedy się w nie wsiada masz uczucie jakby cię obejmowała kochankaMinusem jest mniejsza regulacja, bo ani nie podniesiesz fotela, ani nie uniesiesz przodu siedziska... choć mi to nie przeszkadzało, to jednak nie zdecydowałem się przerzucić ich z mx3 do 323f. Jeśli chcesz to opchnę ci je za grosze – pasażera jest w dobrym stanie, kierowcy w takim sobie, ale to norma i trudno jest dostać je w stanie idealnym. Maja niestety "sznureczkową" tapicerkę i siadanie na nich w spodniach z guzikamia/zamkami przy tylnych kieszeniach to zabójstwo. Dlatego polecałbym ci dorwać jeden fotel kierowcy i dwa pasażera, po czym zrobić przekładkę tapicerki i siedziska.
Mówisz o fotelach z mxa ? Podeślij na pw jakies foto podaj cene. Bo jak w tym tygodniu nie uda mi sie dorwac foteli z toyoty supry to bym sie usmiechnal zeby odkupic stolki od Ciebie
Bartg napisał(a):Kurde zaraz bedzie idealna kopia
Do twojej to mi jeszcze sporo brakuje ;p Poza tym ten model w inny sposob nie wyglada fajnie ;p Wiadomo można mieć czarne kierunki i jakies inne tego typu pierdoły ale mnie to nie rajcuje ;p Auto z japoni musi mieć ambery ;p
Dopisano 6 maja 2015, 19:40:
No ale fakt jak sie teraz tak przyjrzałem to troche podobne sa ;p
Dopisano 7 maja 2015, 10:24:
No i zaslepki halogenow wlecialy w kolor wneki zderzaka