Mazda6 GY L3 '04 2,3l Top Sport Wagon
Może jakiś Mietek Ci wstawił, a Ty nawet tego nie wiesz 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
jeśli chodzi o moc i moment to Torque cuda pokazuje nawet jak idealnie ustawisz profil – wystarczy, że gumy zerwą na moment przyczepność i już wartość szybuje ostro w górę
Za to przyśpieszenie mierzy bardzo fajnie, w szczególności jak się skoreluje prędkość OBD z prędkością GPS (standardowo pokazuje od 0 do 100 licznikowych
)
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Ostatnio ktoś dizla mierzył i wyszło mu poniżej 9 s ,ty to masz przyspieszenie jak moj automat
nie wiem czy nie rafamazda
Jakbyś miał serce od mps napewno byś poczuł
Jakbyś miał serce od mps napewno byś poczuł
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
podobno to Total robi dla Elfa i Dexelii, więc postanowiłem po prostu sięgnąć do źródła, a i specyfikacja wydaje się być nawet bardziej trafna niż SXR 900. Może to i nie obiektywne, ale po wymianie silnik pracuje dużo gładziej, pomimo że stary olej nie był jakoś mocno zajechany bo i tak połowę "wymieniłem" w międzyczasie
Zobaczymy jak będzie latać na totalu, jeśli nie będę zadowolony to następną wymianę spróbuję Eneos.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Ja tez latam teraz na Elfie i jestem zadowolony.
Bardzo chwalą tego Eneosa wiec i może przy następnej wymianie się skuszę
Bardzo chwalą tego Eneosa wiec i może przy następnej wymianie się skuszę
Nightfallówna
z elfa najbardziej byłem zadowolony z ceny, poniżej 90 zł za 5 L
też nie powiem w sumie złego słowa, bo i pobór oleju był na takim samym poziomie, wszystko zależy od stylu i warunków jazdy.
-
Moderator GJ
WisniaUs napisał(a):NIc nie daja listwy!!! GH ich nie ma,MPS tez nie i wiele innych aut.Zdjecie listew dla mnie to wizualne odmłodzenie autaA tylnymi drzwiami kazdy ci obije auto bo nie ma szans aby listwy to ochronily skoro ma ktoś wyciete nadkole w drzwiach hehehe
Dokładnie u mnie dowód na to jest prosty – listwy są a 23 wgniecenia się pojawiły

Dopisano 4 cze 2015, 11:53:
Nightfall napisał(a):Ja od wymiany do wymiany nie dolewam ani grama![]()
Robie 20 tys bez problemu
20 tyś .... Oj to nie dbasz
Nawet jak serwisowalem miałem zalecenie co 20 tys olej wymianac 5w30.
I po tych 20 tys wcale nie czarnuch tylko normalny
I po tych 20 tys wcale nie czarnuch tylko normalny
Nightfallówna
matthies napisał(a):podobno to Total robi dla Elfa i Dexelii,Może to i nie obiektywne, ale po wymianie silnik pracuje dużo gładziej, pomimo że stary olej nie był jakoś mocno zajechany
Jakbyś tak jeszcze wlał Militec-1 (tylko ori z Pabianic) to dopiero byś usłyszał ciszę z pod maski

matthies napisał(a):i tak połowę "wymieniłem" w międzyczasie
Tzw. dynamiczna wymiana oleju
matthies napisał(a): jeśli nie będę zadowolony to następną wymianę spróbuję Eneos.
Mnie też kusi ENEOS przy następnej wymianie, bo faktycznie wszyscy wychwalają, chociaż do AMSOILa nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń, a jak wiadomo lepsze wrogiem dobrego
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Miro daj coś więcej to sobie poczytam.
Natomiast u ciebie Adam, gdyby mi nic nie brało, to bym nie zmieniał. Jeśli jest dobrze, to lepiej nie będzie więc po co kombinować
Poza tym mówiłeś, że przymierzasz się do wymiany
Natomiast u ciebie Adam, gdyby mi nic nie brało, to bym nie zmieniał. Jeśli jest dobrze, to lepiej nie będzie więc po co kombinować
Poza tym mówiłeś, że przymierzasz się do wymiany
-
Moderator GJ
matthies napisał(a):Miro daj coś więcej to sobie poczytam.
Proszę bardzo
http://www.militec1.pl/
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=329&t=168738
http://www.paramotor.com.pl/militec-dobry-na-wszystko/