Witam
Na początku jeśli t nie ten dział to proszę o przeniesiene,szukałem i nie znalazłem.
Teraz do sedna sprawy:
około tygodnia temu przepalił się tłumik środkowy,lekka pomoc mechanika i M5 jeździ ale na dłuższą metę muszę kupić nowy tłumik.Teraz mam takie pytanko czy tłumik z wersji po 2007 będzie pasował do 2005?? Czy spotkał się ktoś może z jakimś zamiennikiem bo za bosala to wołają dość sporo.
Pozdrawiam
Przepalony środkowy tłumik
Strona 1 z 1
Jestem świeżo po wymianie środkowego i końcowego tłumika w mojej maździe. Środkowy poprzepalany na maksa szczególnie na zakrętach natomiast końcowy po puknięciu w niego grechotał jeszcze 3 dni
. Szukałem na różnych stronach polecanych i mniej polecanych i albo w ogóle nie było – tylko na zamówienie albo jak był to za dużo $$$. Odnoszę się tylko do tego wątku dlatego, ze za w/w tłumiki zapłaciłem całe 250zł z wymianą!! Jak się dowiedziałem ile będę płacił obejrzałem go 3 razy czy aby nie zrobiony z puszek po piwie ale na prawdę porządny zamiennik. Tylko przespawali mi ori chromowaną końcówkę. Zobaczymy.. jeszcze raz 250zł!!! Autowydech Bydgoszcz ul. Cicha 3
Witam, jesli chodzi o srodkowy tłumik to rdzewieje jak ktos wyżej napisal" na zakrętach" dokładnie są tam takie płaskowniki dospawane w celu hmmm usztywnienia?? W każdym razie tam zbiera sie woda/snieg i na tych spoinach wylatują dziury. Ja wyciołem kątówka te dziury i wstawiłem łatki – wszedzie do dokoła blacha była jeszcze zdrowa myśle że wytrzyma jeszcze dłużej niż niejeden zamiennik a i koszt żaden.
pozdr.
pozdr.
Strona 1 z 1