Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B!
Podoba mi się
bardzo
te napisy pewnie można farbką poprawić na "zajebistszy" kolor 

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
macvas napisał(a):Zamówię, jak dostanę czarne to się wymienimy![]()
Szkoda, że nie robią napisu w kolorze blue![]()
Ładnie to wygląda. Gratulejszyn.
Z chęcią się wymienie...
francesco_franco napisał(a):Podoba mi siębardzo
te napisy pewnie można farbką poprawić na "zajebistszy" kolor
No właśnie ten pomysł mi chodzi po głowie, mam ten lakierek niebieski do zaprawek
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Mam pytanie do tego kwarcu: co z dalszą pielęgnacją lakieru
Woskowanie, glinkowanie ... wskazane, przeciwwskazane, zwiększa utrzymanie, bez różnicy 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Więc tak, po nałożeniu kwarcu na lakier, tworzy się mikroskopijna powłoka o grubości ~1μ, przypomina ona cieniutką warstwę szkła. Widziałem kiedyś jak kwarc wysechł w butelce, przypominał w zupełności szkło. Żeby utrzymać tą powłokę na samochodzie jak najdłużej, należy o nią dbać
Przede wszystkim do mycia używać szamponu o neutralnym PH. (Ja zaopatrzyłem się w Carbon Collective Lusso Shampoo), ponadto dla poprawienia kondycji co jakiś czas można użyć quick detailera (w moim przypadku jest to Chemical Guys Speed Wipe Vintage). Co do woskowania, wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby, trochę było by to nad wyrost. Absolutnie w żadnym wypadku nie należy powłoki glinkować, spowodowałoby to jej osłabienie, a nawet i usunięcie.
Na chwilę obecną powłoka spełnia swoje zadanie, auto dużo mniej się brudzi. Na samochodzie jak nie było tak nie ma żadnych hologramów!
W pełnym słońcu najlepiej widoczna jest szklista powierzchnia! 
Na chwilę obecną powłoka spełnia swoje zadanie, auto dużo mniej się brudzi. Na samochodzie jak nie było tak nie ma żadnych hologramów!
-
Axela!
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Taka mała sesja wiosenna
Co do Mazdy, przede mną tranie tapicerki i serwis klimatyzacyjny priorytetowo!
-
Axela!
Nawet piękne pogodne niebo nie odbiera urody Twojej Mazdusi, a nawet idealnie komponuje się z jej niebieską barwą. 
wydziargane na petrowym SGS4

wydziargane na petrowym SGS4
petro napisał(a):Nawet piękne pogodne niebo nie odbiera urody Twojej Mazdusi, a nawet idealnie komponuje się z jej niebieską barwą.
Bo taka Mazdusia to dar z niebios dla właściciela. Takie "There must be an angel"

Podobają mi się te zdjęcia
ragun napisał(a):Bejsu napisał(a):Taka mała sesja wiosenna![]()
chyba PRANIE tapicerki
Jego tapicerka – jak chce może zrobić "tranie"
Bejsu piękne zdjęcia !
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Bejsu, Mazda jak marzenie, nie ma co. Moja niestety u lekarza, ale jak tylko wyzdrowieje, to wezmę się za nią. Powiedz mi czym pierzesz tapicerkę? Masz jakieś sprawdzone środki?
ragun napisał(a):Bejsu napisał(a):Taka mała sesja wiosenna![]()
chyba PRANIE tapicerki
Pranie, tranie zwał jak zwał tapicerkę muszę wyprać
P.s dobrze, że nie pomyliłem z literki "p" z literką "s" bo by to niegrzecznie zabrzmiało
Domin napisał(a):Bejsu, Mazda jak marzenie, nie ma co. Moja niestety u lekarza, ale jak tylko wyzdrowieje, to wezmę się za nią. Powiedz mi czym pierzesz tapicerkę? Masz jakieś sprawdzone środki?
A co to się Twojej podziało? :/
Będę prał pożyczonym od kolegi odkurzaczem Karcher PUZZI 8/1, a proszek mam już kupiony RM760 z karchera
Ostatnio Mazda osiągnęła fajny wynik w przebiegu
-
Axela!
Tylko tą jedynkę z przodu musisz na piątkę zamienić ;–) a śledząc Waszą historię myślę że nie jest to niemożliwe :–)
Olej paliła w ilościach hurtowych. No ale jak tylko do mnie wróci, to mam nadzieję że i ja będę miał się czym pochwalić w dziale.
Myślę że kilka patentów na upiększenie Mazdy od Ciebie zgapię
Myślę że kilka patentów na upiększenie Mazdy od Ciebie zgapię
Dziś Mazda zrobiła mi psikusa...
Padł mi akumulator, trochę dziwna sprawa bo wcześniej nie dawał oznak wyczerpania. Na całe szczęście auto nie opaliło u mechanika
Pojechałem po auto kolegi, przekręcam stacyjkę i du.pa... Obecny mechanik najpierw stwierdził że będzie to grubsza sprawa z rozrusznikiem... Na akumulatorze w tzw. "oczku" było zielono czyli akumulator sprawny, dopiero sprawdzenie amperomierzem ujawniły usterkę... Nie znam się na tych całych fizycznych kwestiach, wiem że pokazało 4A co było dużo poniżej normy. Zakupiłem więc akumulator CENTRA FUTURA 53AH 540A.
Padł mi akumulator, trochę dziwna sprawa bo wcześniej nie dawał oznak wyczerpania. Na całe szczęście auto nie opaliło u mechanika
-
Axela!
Bejsu jak Ci się sprawuje Mazda na tej Centrze? W weekend byłem u rodziców i przy którymś z kolei odpalaniu tego samego dnia Mazdy natrafiłem na problem w postaci żmudnego, długiego kręcenia... zmierzyłem aku – na postoju było 10.5 [V] i myślę nad zmianą...
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
lukaszow napisał(a):Czy gume w sprayu mozna ew. nalozyc na zderzak?
Oczywiście można pokryć zderzak
tomi911 napisał(a):Bejsu jak Ci się sprawuje Mazda na tej Centrze? W weekend byłem u rodziców i przy którymś z kolei odpalaniu tego samego dnia Mazdy natrafiłem na problem w postaci żmudnego, długiego kręcenia... zmierzyłem aku – na postoju było 10.5 [V] i myślę nad zmianą...
No kolego jak Ci 10.5 [V] pokazuje to jesteś już przy granicznej, minimum z tego co wiem to 8 [v].
Co do Centry polecam, kilku znajomych poleciło mi ten akumulator. Przede wszystkim tą Furutę, dają na nią 3 lata gwarancji! Kup ją lepiej na allegro, dużo taniej ją dostaniesz niż w sklepie motoryzacyjnym i nie będziesz musiał oddawać starego aku. Pamiętaj, żeby parametry dobrze dobrać
-
Axela!