Marcis napisał(a):kalesoon napisał(a):egonon napisał(a):koledzy,
Ja mam następujący problem: kiedy ustawię jakąś stację radio gra normalnie, ale po jakimś czasie jak np wyjadę za miasto albo nawet jak pojadę na drugi koniec miasta to zaczyna trzeszczeć i szumieć tak jakby gubiło sygnał, (tzn nie tak, ze słychać tylko szum, ale zdecydowanie nie można tego nazwać tego czystym dźwiękiem) dzieje się tak z każdą stacją radiowa którą ustawie – nawet z Radiem Maryja.
Natomiast z płyty i z urządzeń podłączonych przez AUX wszystko gra cały czas pięknie. Od czego mam zacząć diagnostykę? W radiu raczej nie było nic nigdy grzebane, nie było nigdy wyjmowane. Zauważyłem jedynie, ze gwint w antenie jest lekko skorodowany, wiec może wymiana pomoże, ale nie chce tak na pałę wymieniać wszystkiego po kolei.
Wiem po sobie, że Radia fabryczne w naszych BK – a raczej anteny, bardzo kiepsko zbierają sygnał i często go gubią. Może po prostu "ten typ tak ma"
Kolego wybacz ale nie wierzę że BK mają słaby sygnał z radia. Nie widziałem jeszcze radia z lepszym sygnałem. Być może znajomi nie mają radii po 1tyś zł, no ale zasięg jest naprawdę bardzo dobry.
Może sprawdź czy masz ori antenę bo to może być problemem lub wtyczka radia nie siedzi do końca no ale w to już wątpię.
Dopisano 24 sty 2015, 13:58:
Przestał mi działać odtwarzacz płyt, po czyszczeniu laseru nic to nie dało, a że w mojej okolicy raczej nie ma dobrego speca od naprawy i każdy chce radio na kilka dni, a ja z dziurą nie mam zamiaru przez ten czas jeździć i pewnie naprawa koszt używki. Stąd mam takie pytanie. Na allegro znalazłem radio z samochodu po pożarze i jest inny typ. U mnie jest komputer pokładowy i przycisk TAPE/MD a tu tylko Media. Chciałbym przełożyć sam odtwarzacz dzihttp://allegro.pl/show_item.php?item ... 00be2ff62ałał by i byłby ten sam? Link do radia.
Mówię jakie mam odczucia. Jeździłem wieloma samochodami, no i niestety moja Madzia kiepsko wychodzi na tle konkurencji – może to być oczywiście problem akurat mojego egzemplarza. Tak czy siak, w liście "to do" jest już plan wstawienia innego radia/anteny, ale dot ego jeszcze kawałek wody w Wiśle upłynie