Wycieraczki
Janusz626 napisał(a):A ile km zrobiłeś np po autostradzie? Czy może auto stoi od 8 miesięcy?
lantan napisał(a):3zł za komplet? Ci Chińczycy to naprawdę za przysłowiową miskę ryżu pracują...
Mam drugi kpl z naklejoną ceną.
Witam, jest to moj pierwszy post.
Przez zimę używałem tanich wycieraczek z Reala( chyba Unitec). Oprócz niedużej smugi na wysokości wysokości oczu kierowcy :–( było ok.
Od miesiąca używam Bosch aero twin- pracują zdecydowanie lepiej. Pytanie tylko: jak długo?
Przez zimę używałem tanich wycieraczek z Reala( chyba Unitec). Oprócz niedużej smugi na wysokości wysokości oczu kierowcy :–( było ok.
Od miesiąca używam Bosch aero twin- pracują zdecydowanie lepiej. Pytanie tylko: jak długo?
U mnie AeroTwin założone w kwietniu/maju 2014r. Od samego początku byłem średnio zadowolony. Wycieraczka szczególnie po stronie kierowcy lubiła zostawiać plamy (nawet nie smugi) i często piszczały. Być może przyczyna leżała również w tym, że mam lekkie luzy na mechanizmie od wycieraczki kierowcy. Jakoś ciągle nie mam czasu, żeby to rozkręcić i sprawdzić.
Przemęczyłem się jakoś i ok. 2 tygodnie temu założyłem hybrydy Denso. Różnica znaczna (na plus), super ściągają, cichutkie, świetnie wyglądają. Tylko są bardziej podatne na wiatr (zapewne z uwagi na masywniejszą budowę i większy stawiany opór) – przy prędkościach autostradowych same z siebie lubią trochę przesunąć się w górę szyby. Ale może i tutaj kłania się wspomniany luz, na dniach będę grzebał.
Przemęczyłem się jakoś i ok. 2 tygodnie temu założyłem hybrydy Denso. Różnica znaczna (na plus), super ściągają, cichutkie, świetnie wyglądają. Tylko są bardziej podatne na wiatr (zapewne z uwagi na masywniejszą budowę i większy stawiany opór) – przy prędkościach autostradowych same z siebie lubią trochę przesunąć się w górę szyby. Ale może i tutaj kłania się wspomniany luz, na dniach będę grzebał.
Kupiłem fure z wycieraczkami hybrydowymi BOSCH i do dzisiaj (rok) byłem z nich zadowolony.... zaczynają mi się pojawiać smugi.... ale po roku (nie wiem ile niemiaszek na nich fruwał) mają prawo... nic nie jest wieczne... zakupię takie same i zobaczę jak się będą spisywały.
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
No no takie takie... o własnie takie
.... dobrze prawisz.... bezszkieletowe 
Dopisano 30 kwi 2015, 17:59:
Dziś wpadły mi w ręce wycieraczki bezszkieletowe Bulltec – ktoś o tym słyszał o takiej firmie? używał? jakieś opinie?

Dopisano 30 kwi 2015, 17:59:
Dziś wpadły mi w ręce wycieraczki bezszkieletowe Bulltec – ktoś o tym słyszał o takiej firmie? używał? jakieś opinie?
Michu_M6 napisał(a):Bulltec
Założyłem – za jakiś czas coś pewnie będę mógł powiedzieć o nich:
viewtopic.php?f=331&t=173717&start=100
A ja od roku użytkuję BRICO, wycieraczki odkryłem przypadkiem- zgadałem się z facetem który tam pracuje. Rewelacja jak dla mnie, w porównaniu do niektórych markowych wycieraczek (np bosch które po 2 miesiącach mazały zamiast wycierac) .
Michu_M6 napisał(a): Bulltec – ktoś o tym słyszał
Po miesiącu z tymi wycieraczkami moge powiedzieć, że dobrze przylegają do szyby, zapięcie mocno trzyma, nie hałasują, dobrze zbierają do 140 km/h... a co do żywotności to napiszę za kilka miesięcy...