Mazda3 BK Y6 '05 1.6 MZ-CD "RED PEARL"
Intercooler jest trochę mały więc na mocnym programie latem może puchnąć. Jeśli chcesz podnieść trochę parametry to celuj w średni program bez zmiany ic, wydechu itp.
Do wyjazdu dwa tygodnie – nastał czas zbrojeń.
Dzisiaj, w taką ładną pogodę nie mogłem wysiedzieć bezczynnie, wypucowałem Madzię i zmieniłem wreszcie felunek. Z pewnym sentymentem zerwałem pasy nad progami. Przyznam, że nieźle się umordowałem przy doczyszczeniu kleju jaki zostawiła taśma. Wsparcie dał carChem Tar and Glue Remover, ale niezbędne też było glinkowanie po całej długości progów. Cel jest zacny, ale o tym w przyszłym tygodniu.
btw. Tylko nie linczujcie mnie za tą kozę poniżej – sprężyny już czekają. Jutro wymieniam wszystkie filtry i możliwe że ogarnę geometrię i springi. jak nie to po weekendzie. W przyszłym tygodniu wlecą kolejne mody. Poniżej przedsmak.
Białe alusy idą na sprzedaż. Więcej tutaj.
Dzisiaj, w taką ładną pogodę nie mogłem wysiedzieć bezczynnie, wypucowałem Madzię i zmieniłem wreszcie felunek. Z pewnym sentymentem zerwałem pasy nad progami. Przyznam, że nieźle się umordowałem przy doczyszczeniu kleju jaki zostawiła taśma. Wsparcie dał carChem Tar and Glue Remover, ale niezbędne też było glinkowanie po całej długości progów. Cel jest zacny, ale o tym w przyszłym tygodniu.
btw. Tylko nie linczujcie mnie za tą kozę poniżej – sprężyny już czekają. Jutro wymieniam wszystkie filtry i możliwe że ogarnę geometrię i springi. jak nie to po weekendzie. W przyszłym tygodniu wlecą kolejne mody. Poniżej przedsmak.
Białe alusy idą na sprzedaż. Więcej tutaj.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Prace postępują szybko i kierunek słuszny, myślę że końcowy efekt będzie petarda. Powodzenia
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Ojj kolego!! Bajecznie Ci siadły te felgi od rexa!
Ja bym je zostawił w tym srebrnym kolorze, nie malowałbym na biały akryl 
Trochę żałuje, że nie wybrałem opcji 17 calowej... Teraz jak kupiłem opony nowe 16' nie opłaca mi się zmieniać...
Trochę żałuje, że nie wybrałem opcji 17 calowej... Teraz jak kupiłem opony nowe 16' nie opłaca mi się zmieniać...
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
francesco_franco napisał(a):Prace postępują szybko i kierunek słuszny, myślę że końcowy efekt będzie petarda. Powodzenia
Dzięki. Taki jest właśnie kierunek.
Bejsu napisał(a): Bajecznie Ci siadły te felgi od rexa!
Sam się zdziwiłem. Tył siedzi, a nawet jak stwierdził makmarc jeszcze się schował i coś w tym jest. Przód natomiast o ile nie na styk, to można rzec, że jest "w linii". Zobaczymy jak to się będzie prezentowało na springach (montaż w czwartek).
Bejsu napisał(a):Ja bym je zostawił w tym srebrnym kolorze, nie malowałbym na biały akryl
Też mi to przeszło przez głowę. Felgi proste – do zrobienia ranty i wnęki.
Z racji nawarstwienia modów/wydatków padł pomysł, aby na szybko plastidipem zrobić, a po sezonie oddać do kompleksowej regeneracji. Zastanowię się jeszcze. Przyznam, że biały jest piękny, ale męczący w utrzymaniu.
Dzisiaj zrobiony przegląd okresowy w ASO plus wymiana wszystkich filtrów i oleju. Na początku jak wyjechałem to był dziwnie lekko zamulony, ale po kilku kilometrach się ustabilizował i wrócił power.
Generalnie auto jest w dobrej kondycji do zrobienia jedynie tylne hamulce (ogarniamy w ten czwartek) oraz lewy wahacz przód.
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Piszcie i gadajcie co chcecie, może i oklepane te Rexy, bo fakt faktem mamy sezon na nie, ale nie straciły uroku i w dalszym ciągu w tym rozmiarze miażdżą suty, czy to na M3 czy M6, kocham 5ramienne felgi, a ten wzór jest mega. Tutaj potrzeba regeneracji, na szybko i na sezon można plastidipem, ale skoro temat kół i zawiechy zaczęty, ja wolałbym odstawić inne pomysły na potem, a zakończyć jeden, raz a porządnie 
W czwartek wpadasz do mnie i działamy
W czwartek wpadasz do mnie i działamy
-
makmarc
Marcin stawię się niechybnie, w poniedziałek ustalę o który wahacz chodziło (góra czy dół), to może ogarniemy i to za jednym zamachem.
Jak już wspominałem, dzisiaj wypadła Nam SSS – "Spontaniczna Samochodowa Sobota".
W dobrym towarzystwie (Seraf,swirek,makmarc i ja) spędziliśmy kilka ładnych godzin przy autach. Poniżej efekty. Zdjęcia autorstwa Serafa. Wiecej w wątku regionalnym.
Jak już wspominałem, dzisiaj wypadła Nam SSS – "Spontaniczna Samochodowa Sobota".
W dobrym towarzystwie (Seraf,swirek,makmarc i ja) spędziliśmy kilka ładnych godzin przy autach. Poniżej efekty. Zdjęcia autorstwa Serafa. Wiecej w wątku regionalnym.
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Wygląda super
Napracowałeś się przy aucie i widać efekty. Gratulacje 

Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
No w moim parkingu kąt natarcia na wyjazd też jest nie ciekawy, więc jeszcze mogę mieć problem.
Chociaż na nieruchomości jest kilka aut które stoją jeszcze niżej (bmw 320i coupe) i dają radę, więc musi być dobrze
Dzisiaj pogoda się skiepściła, zrobiłem rundkę do Supraśla i wet look już zniknął.. że o piasku jaki mi z remontowanej ulicy naniosło nie wspomnę. Te ulotne chwile
Chociaż na nieruchomości jest kilka aut które stoją jeszcze niżej (bmw 320i coupe) i dają radę, więc musi być dobrze
Dzisiaj pogoda się skiepściła, zrobiłem rundkę do Supraśla i wet look już zniknął.. że o piasku jaki mi z remontowanej ulicy naniosło nie wspomnę. Te ulotne chwile
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Pięknie się prezentuje, z tego co widzę poszedłeś w słusznym kierunku jeśli chodzi o rozmiar opon na Rexach 

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Fajna trójka, świetnie się prezentuje na fotkach (nr 2 rox!)
Jak tak patrzę na Twoją czerwień, to zaczynam żałować, że nie zdecydowałem się na czerwone Kintaro
Jak tak patrzę na Twoją czerwień, to zaczynam żałować, że nie zdecydowałem się na czerwone Kintaro
Pawko_6 powiem Ci, że w kwestii doboru profilu to miałeś rację bo jak tak sobie teraz patrzę to ori zawias i nadkola M3 – przy 18" chyba są optymalne pod ten profil i tyle. Finalną odpowiedź dam pojutrze, bo wtedy robimy sprężyny i akurat potem mam trochę wyjazdów. Jak dla mnie jeszcze nie jest za twardo, ale to dopiero początki zabawy
gracjan87 w kwestii gleby to podeślę Ci foty przed i po.
jaketherake jak ogarnę przód i nakładki na pedały to będzie coś pośredniego między Kintaro a "stajl pakiet mps"
Z chęcią bym się zamienił na Twój ostatni wypust.
Masz piękne auto w pięknym kolorze i słusznie wyposażone. Dbaj, tankuj i czerp frajdę.
Dzięki wszystkim za support i dobre słowa
W przeciwieństwie do Marcina, ostatnio poczułem jednak pewne nasycenie i finansową potrzebę wyhamowania z tym wszystkim
Mam nadzieję, że po Czaplinku zapał mi wróci 
Plan na lato jest taki – kupić dobry aparat i focić focić focić..

gracjan87 w kwestii gleby to podeślę Ci foty przed i po.
jaketherake jak ogarnę przód i nakładki na pedały to będzie coś pośredniego między Kintaro a "stajl pakiet mps"
Masz piękne auto w pięknym kolorze i słusznie wyposażone. Dbaj, tankuj i czerp frajdę.
Dzięki wszystkim za support i dobre słowa

W przeciwieństwie do Marcina, ostatnio poczułem jednak pewne nasycenie i finansową potrzebę wyhamowania z tym wszystkim

Plan na lato jest taki – kupić dobry aparat i focić focić focić..
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
macvas napisał(a):W przeciwieństwie do Marcina, ostatnio poczułem jednak pewne nasycenie i finansową potrzebę wyhamowania z tym wszystkim![]()
![]()
Gentleman nie rozmawia o pieniądzach

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue

-
makmarc
Jutro kończymy w Łomży mój wiosenny wyścig zbrojeń
Z pewnością zrobimy jakąś relację, bo będzie się działo.
Tymczasem odebrałem auto od Michała i jest miodnie – warte swej ceny
Oprócz tego co było w planie (malowanie rozpórki, progi i zgarniacze) wpadła mechaniczna polerka. Jeszcze się dokładnie nie przyglądałem, ale twierdzi że większość możliwych do usunięcia tym sposobem skaz zniknęła. Z przodu za to widać, że przydałoby się już malowanko odprysków. Jutro podziałamy z Marcinem by to zamaskować carnaubą.
Marek mnie dzisiaj przyłapał w Białej, więc chyba może potwierdzić że wrócił połysk
A z żoną byłem tym razem ugadany na wczasy nad morzem, więc przymknęła oko – ostatnio jak pamiętacie był monitor. Tylko nie chlapcie przy niej w Czaplinku o tych modach, bo mi jeszcze zrobi re-kalkulację wczasów
Z pewnością zrobimy jakąś relację, bo będzie się działo.
Tymczasem odebrałem auto od Michała i jest miodnie – warte swej ceny
Oprócz tego co było w planie (malowanie rozpórki, progi i zgarniacze) wpadła mechaniczna polerka. Jeszcze się dokładnie nie przyglądałem, ale twierdzi że większość możliwych do usunięcia tym sposobem skaz zniknęła. Z przodu za to widać, że przydałoby się już malowanko odprysków. Jutro podziałamy z Marcinem by to zamaskować carnaubą.
Marek mnie dzisiaj przyłapał w Białej, więc chyba może potwierdzić że wrócił połysk
A z żoną byłem tym razem ugadany na wczasy nad morzem, więc przymknęła oko – ostatnio jak pamiętacie był monitor. Tylko nie chlapcie przy niej w Czaplinku o tych modach, bo mi jeszcze zrobi re-kalkulację wczasów
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05