Od 16.03.2015 r. jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem pięknej Maździ, którą zakupiłem w Polsce, od handlarza, który przyprowadził ją z Niemiec, od pewnej sympatycznej Pani, o niemiecko brzmiącym nazwisku Muller

Dane techniczne:
• Rocznik 2011, wyjechał z salonu na Węgrzech 06.2011 r.
• silnik 1.6 Z6, 105 KM w manualu,
• przebieg 57.000 km,
Wersja wyposażenia Exclusive Plus:
• systemy: ABS, DSC, RVM, TCS,
• elektrycznie regulowane i składane lusterka,
• fotochromatyczne lusterko wsteczne,
• czujnik deszczu,
• czujnik świateł,
• automatyczna dwustrefowa klimatyzacja,
• podgrzewane przednie fotele,
• radio CD/MP3 (sterowanie przy kierownicy)
• system BOSE + zmieniarka CD,
• aux w podłokietniku,
• wielofunkcyjna kierownica obszyta skórą,
• system głośnomówiący bluetooth,
• tempomat (sterowanie przy kierownicy),
• czujnik parkowania,
• podgrzewana przednia szyba,
• jakiś zwierzak: chyba Pani Muller woziła pieska, bo został zapach i sierść
Naprawy/Wymiany:
• Maździa miała przygody – naprawione zostały: lewy tylny zderzak, błotnik i nadkole.
Modyfikacje:
• Auto stało tylko na zimówkach, ale po długich poszukiwaniach udało mi się w końcu postawić Maździę na odpowiednich butach – kupiłem oryginalne felgi 17’ z oponami TOYO, 205/50/R17.
• Maździa miała zwykłą końcówkę wydechu, bez żadnego chromu i dziś troszkę na wariata dospawaliśmy jej owalną końcówkę ULTER. Wygląda i brzmi lepiej
• By pozbyć się zapachu psiaka, ozonowałem wnętrze i pomogło
• Dziś opatentowałem sposób mocowania parasolki w bagażniku jest prosty, pod warunkiem, że nie używacie fotelików dla dzieci. Na pewno jest lepszy niż pomysł jednego z kolegów, który prezentował go na forum.
• Dziś także przykręciłem śruby antykradzieżowe, by nie zdziwić się rano widząc auto na cegłach
• Zakupione ramki pod tablice rej by pozdrawiać się we Wro, a jeździ trochę tych naszych Maździ
Plany:
• W planach jest DRL, tylko nie wiem jeszcze gdzie je zamontować, a szkoda mi trochę kasy na dedykowane nad halogenami, choć przyznam, że to miejsce wydaje się najrozsądniejsze
• Może skuszę się na lekkie przyciemnienie szyb,
• Nie wiem czy płetwa zamiast oryginalnej anteny będzie dobrze wyglądała, chyba będzie trącić wiochą
• marzy mi się dolny, boczny spoiler, ale ceny są zaporowe,
• myślałem o dedykowanych nakładkach na uchwyty drzwi, ale przyznam, że ceny akcesoriów Mazdy są z kosmosu – może Jaremko będzie mieć SALE
• może podstopnica – na allegro są ciekawe zamienniki,
Zdjęcia robiłem dopiero dziś i na szybko. Auto wymaga jeszcze glinkowania i woskowania, ale poczekama, że będzie cieplej. Dzisiejsze zdjęcia z osiedla uzupełnię o coś w lepszym otoczeniu, choć pewnie do poziomu KMBak będzie daleko