Autoalarm – rozne zagadnienia.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez robi31 » 7 kwi 2015, 08:05

Witam tez mam ten problem z zalaczajacym sie alarmem bez powodu i najgorsze ze tylko w nocy sie załącza moze ma ktos jakis pomysl co to moze byc jak zdezaktywowac ten alarm juz ten czujnik otwierania sie maski caly zaizolowalem przenioslem go w inne miejsce i nic sie nie zmieniło
Forumowicz

Od: 23 wrz 2011, 12:29
Auto: Mazda CX-5 2.0 benzynka 2018

Postprzez Norbert73 » 7 kwi 2015, 17:18

Witam.
Jakos nieumialem znalezc wczesniej przez szukajke z forum a google znalazlo mi na naszym forum opis problemu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=418&t=138146&start=20
Narazie po wyczyszczeniu i dogieciu blaszki nic sie niedzieje , ale dopiero jutro bede pewny na 100%
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 18 kwi 2013, 14:32
Auto: Mazda 6 SL Sedan GH
2.5 l. Benzyna
Grudzien 2007

Postprzez Norbert73 » 22 kwi 2015, 21:47

Witam
Nic sie nie naprawilo poniewaz alarm calkowicie przestal dzialac wogole sie niezalancza nie mrugaja kierunki przy zamykaniu z pilota ani z przycisku w dzwiach , centralny dziala normalnie i rowniez mruga ta kontrolka na zegarach ze alarm jest uzbrojony ale wyglada na to ze nie jest wlaczony.
Czy ktos wie gdzie znajduje sie centralka tego alarmu albo jakis bespiecznik od alarmu bo ogladalem w obydwoch skrzynkach ale tam niema bespiecznika odpowiedzialnego za alarm.
Początkujący

Od: 18 kwi 2013, 14:32
Auto: Mazda 6 SL Sedan GH
2.5 l. Benzyna
Grudzien 2007

Postprzez pweb » 4 maja 2015, 11:45

Mazda 6 GH automatyczne ryglowanie zamków.
Dla wszystkich zainteresowanych opisałem jak uruchomić funkcję automatycznego ryglowania zamków po ruszeniu, jeżeli posiadacie niefabryczny moduł alarmu oraz w dalszej części tamtego postu propozycję dla osób bez alarmu lub z fabrycznym modułem.

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=418&t=164582&p=3025884#p3025884

Mazda 6 GH odcięcie zapłonu.
Ponadto chcę uruchomić funkcję odcięcia zapłonu i mam do Was pytanie czy znacie kabel do którego łatwo można się podpiąć.

Znalazłem że po wypięciu bezpiecznika IG KEY2 40A pod maską przestaje działać zapłon. Jednak aby dobrać się do kabli w tej skrzynce trzeba zdemontować akumulator, jego podstawkę a potem dopiero skrzynkę z bezpiecznikami i z niej wypiąć do góry podstawkę z bezpiecznikami po odkręceniu kabli zasilających.

Drugim pomysłem jest wtyczka wpięta do skrzynki z bezpiecznikami od góry, od której idą między innymi kable do rozrusznika, ale tutaj już nie wiem który to kabel. Nie udało mi się też znaleźć bezpośredniego połączenia pomiędzy tą wtyczką a bezpiecznikiem IG KEY2 40A.

Mazda 6 GH uzbrajanie alarmu po 30 sekundach bez otwarcia drzwi.
Kolejny problem to automatyczne uzbrajanie alarmu po 30 sekundach jeśli żadne drzwi nie zostaną otwarte. Moduł alarmu teoretycznie posiada taką funkcję natomiast wg instalatora nie współpracuje ona z magistralą CAN. Samochód automatycznie zamyka zamki po 30 sekundach, lecz podobno nie podaje sygnału na magistrali CAN, że zamki zostały ponownie zamknięte i alarm się nie uzbraja, tylko dalej oczekuje na sygnał zamknięcia zamków lub otwarcia drzwi.
Początkujący

Od: 16 lip 2010, 10:45
Auto: Mazda 6 GH sedan 1.8 MZR (Pb) 120KM 2007 exclusive