Mazda 323 BG B3 '94 / LOWERED BG (str. 13 – short video)
gdybym włożył 9j może i przydałby się negatyw ale na szczęscie felga tylko lekko wystaje
no i szkoda mi opon
- Od: 15 gru 2013, 21:33
- Auto: Mazda 323 BG B3 / LOWERED BG
Znam to auto bardzo dobrze – szrot i złom na kołach. Naprawy blacharskie to niekończąca się opowieść i syzyfowa praca. Kasa wydana w mody poszła na marne, niczym składki do ZUS'u. Po założeniu gwintu obstawiam, że auto się złamie na pierwszej dziurze. Szkoda siły i pracy... Lepiej to sprzedać póki jeszcze jest coś warte i kupić coś młodszego... I jeszcze te opony ponaciągane, jakieś "stożkowe", na pierwszym zakręcie się podwiną i zabawa w stensy skończy się na słupie.
Jaram się bardzo tą Mazdą, każdym najdrobniejszym krokiem w kierunku ogarnięcia jej docelowego wyglądu wg wizji, o której gadamy niemal codziennie. Doradzam i pomagam jak potrafię najlepiej, tym samym bardzo się cieszę, że zamiast trafić na złom (a ktoś wcześniej rozważał taki finał) trafiła właśnie tutaj. Wymaga jeszcze sporo cierpliwości i czasu, ale jestem pewien, że przy takim poziomie zaangażowania w jej odbudowę, jak do tej pory, będzie to jedna z najciekawszych i tym samym najładniejszych BG.

Jaram się bardzo tą Mazdą, każdym najdrobniejszym krokiem w kierunku ogarnięcia jej docelowego wyglądu wg wizji, o której gadamy niemal codziennie. Doradzam i pomagam jak potrafię najlepiej, tym samym bardzo się cieszę, że zamiast trafić na złom (a ktoś wcześniej rozważał taki finał) trafiła właśnie tutaj. Wymaga jeszcze sporo cierpliwości i czasu, ale jestem pewien, że przy takim poziomie zaangażowania w jej odbudowę, jak do tej pory, będzie to jedna z najciekawszych i tym samym najładniejszych BG.

.:MarciN:. napisał(a): będzie to jedna z najciekawszych i tym samym najładniejszych BG.
Sprostuję, tak dla ścisłości nie ma brzydkich BG

BTW
Aż tak kiepsko z blachą w tym egzemplarzu?
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Kiepsko to było ale na szczęście najgorsze za mną.. Długo nie cieszyłem się czystym nadwoziem.. Ktoś stuknal mnie na parkingu i nie znam sprawcy..kolejne wydatki ah
Dla ciekawskich jak wygląda wnętrze wrzuciłem 2 fotki na pierwszej stronie 

Jason, odwaliliśmy fuszerę przy wygłuszaniu drzwi, widzisz jak ułożone są korbki?
No przecież szału można dostać
No przecież szału można dostać

- Od: 23 paź 2009, 12:34
- Auto: 323F DiTD '99
myślałeś może o ss?
Nie myślałem właśnie.... jeśli miałbym montować short shifter to tylko ze względów estetycznych
Nawet super szybka zmiana biegów nie pogoni szybciej zagazowane 1.3 
Mam sprawę dla znawców BG...jest pewien problem z progiem od strony kierowcy. Nie wiem czy to od lewarka tak porozginał się próg czy poprzedni właściciel rozwalil ten próg a ja go dobiłem lewarkiem..nie wiem..wygląda to nieciekawie. Zastanawia mnie ten zaznaczony element. 
Standard tam gnija a jak już tam jest źle to i nadkola ty,ne , kielichy i przede wszytskim mocowania tylnej belki zawieszenia . Brrr . sprawdz rozbebesz .
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Jak widzę po tym zdjęciu to zewnętrzne poszycie się trzyma kupy, ale podejrzewam że wewnętrzne poszycie łączące się z podłoga skorodowało do tego stopnia, że ktoś przy podnoszeniu lewarkiem auta ułatwił jego destrukcję 
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
SpyPhoto świeżo po zglebieniu.
Jest kosa.
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Cośtam popykaliśmy telefonem jeszcze. Jeśli się podoba to może coś dorzucimy 
Dzisiaj postaram się wrzucić kolekjne fotki
gwint skręcony dość nisko i jest twardo jak beton..wychodzą wszystkie stuki puki może buda wytrzyma to katowanie
niebawem zrelacjonuje ostatnie prace poprawkowe w podwoziu