światła przeciwmgłowe – główne. Instalacja

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez cichy_uk » 19 kwi 2015, 01:59

Witam.

Posiadam Madzie 6 po lifcie rok 2007.
W glownych reflektorach mam miejsce na swiatla przeciwmglowe tzn. oczywiscie jest otwor lecz brak reszty. <płacze>
Czy ktokolwiek z was probowal juz dolozyc te swiatla?
Kabel zasilajacy z tego co widzialem jest. Mam tylko pytanie co jeszcze potrzeba. Otwor w kloszu dosc duzy wiec pewnie jakas oprawka do zarowki, no i jaka zarowka w zestawie. Czy manetka do swiatel przeciwmglowych przednich tez musi byc inna ? :)
Początkujący

Od: 27 kwi 2014, 20:32
Auto: MAZDA 6
2.0 Benzyna 147KM 2007r

Postprzez brodaM6 » 19 kwi 2015, 08:41

Słuchaj Europejczyki maja w lampach wbudowane halogeny przeciwmgłowe soczewkowe , powinna wystarczyć tylko manetka ,czy może masz na manetce załączania halo,ale z tego co piszesz to potrzeba ci cały środek ze soczewkami i manetka ,jest na forum o tejże modyfikacji <oczko>
Załączniki
image.jpg
Eu 2007
image.jpg
A tu pozwoliłem sobie swoje us wstawić zdiecie i widoczne zaslepkimhalo
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Forumowicz

Od: 16 kwi 2012, 18:42
Auto: M6 2.3AT UsA-spec.07r.

Postprzez Charlie9 » 28 cze 2017, 21:23

Podpinam się pod ten wątek gdyż nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Skoro mam przeciwmgielne światła zespolone w reflektorach, to jaką funkcję pełnią zaślepki w zderzaku?
Czy halogeny tam montowane były tylko wówczas, kiedy reflektory nie miały tych świateł? A co z MPSami, mają podwójne przeciwmgielne światła? Szukam informacji, czy przeciwmgielne światła w zderzaku były dodatkową opcją czy przemienną z tymi w reflektorach czy w ogóle ich nie było? (i znowu pytanie, co z MPSami? :))
Forumowicz

Od: 10 paź 2012, 16:00
Auto: GG 2005 FL, 2.3 (L3), sedan