Mazda6 GG RF-7J 2007 121KM(+) \18''RX8\Eibach\BilstienB6
Z tego co wiem to jak by był walnięty zapłonnik to ksenon mrugał lub za którymś razem się zaświecał więc albo żarówa albo przetwornica, ja u siebie wymieniałem 350zł używana 
- Od: 24 wrz 2014, 09:44
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Turbo
Przełóż żarnik z prawej do lewej lampy i dowiesz się czy do żarnikPablosz napisał(a):<płacze> Dopadła mnie dzisiaj klątwa xenonów, lewy żarnik odmówił posługi ale do końca nie jestem jeszcze pewien czy to żarnik czy zapłonnik? Przy zapalaniu świateł żarnik zamrugał i zgasł.
Ale i tak od wyjechania auta z salonu do dziś świecił
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
em_dzej napisał(a):AloHa
Masz jeszcze Fiolety podkładki
Wyślij do mnie bo mało![]()
Dzięki
Wiesz em_dzej ja też zamówiłem jeden komplet, ale po montażu okazało się za mało, i szybciutko zamówiłem drugi, niby taki mały detal a oko cieszy, no i teraz jakoś to wygląda
<płacze> Dopadła mnie dzisiaj klątwa xenonów, lewy żarnik odmówił posługi ale do końca nie jestem jeszcze pewien czy to żarnik czy zapłonnik? Przy zapalaniu świateł żarnik zamrugał i zgasł.
Ale i tak od wyjechania auta z salonu do dziś świecił
Ale żeś narobił rozsiewasz jakąś klątwę

- Od: 24 wrz 2014, 09:44
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Turbo
em_dzej napisał(a):Ale chyba nie fiolet , fiolet był dla mnie![]()
Ja montowałem dziś , ale już wcześniej wiedziałem że będzie mało
No nie fiolet, ja zamawiałem dwa komplety czerwonych

em_dzej napisał(a):AloHa
Masz jeszcze Fiolety podkładki
Wyślij do mnie bo mało![]()
Dzięki
A no mam
Dopisano 7 mar 2015, 01:06:
Protoculture napisał(a):Ale żeś narobił rozsiewasz jakąś klątwęPo południu u mnie też padł wyjąłem okazało się, że żarówka. W sumie najtańsza z 3 rzeczy które mogły się zepsuć no ale trzeba wymienić 2 jak chce mieć taką samą barwę
żeby mi to było ostatni raz
A gdziesz tam
Ja bym chciał, wolał żeby nic i nikomu się nie psuło w Madziach.
- Od: 29 gru 2010, 15:50
- Auto: Mazda 6 GG 2007 121KM DPF->(to już historia)
Jak się nie mylę to seria navi u nas i tak jest bezużyteczna, chyba, że chcesz przerabiać pod jakiegoś tableta.
-
makmarc
To tego nie wiem, ale jak chcesz przerabiać i masz windę ori to potem nie problem z podłączeniem tego, przecież przyciski do sterowania otwieraniem i zamykaniem są i tak w górnym panelu
poczekajmy do początku kwietnia, jak dostanę swoją, to wtedy napiszę co i jak 
-
makmarc
Pablosz napisał(a):czy w M6 GG jest instalacja pod nawigację
W GY polift nie ma nic , wszystko trzeba zrobić samemu. Zasilanie i takie tam. Ale jak makmarc napisał,
całe sterowanie silniczki, guziczki i inne potrzebne bajery są razem z windą i wyświetlaczem

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Nightfall napisał(a):Zacnie zacnie tylko dekielki w kolor na czarno bym dał
Będą czarne zastanawiam się jaki lakier będzie najlepszy do tego.

Dopisano 16 kwi 2015, 21:34:
Zastanawiam się tylko czy dętki brać 225/40/18 czy 225/45/18, różnica w cenie jest znaczna ale czy nie będzie nic tarło?
- Od: 29 gru 2010, 15:50
- Auto: Mazda 6 GG 2007 121KM DPF->(to już historia)
Ja mam 225/45/18 plus eibachy i jeszcze ani razu nic nigdzie nie przytarło, z drugiej strony Wiśnia miał to samo, imo bez eibachów i mu minimalnie haczyło o tylne ranty nadkoli.
-
makmarc
Coś mi świta, że na plastikowych nadkolach może obcierać z tyłu jeśli ze dwie osoby siądą z tyłu.
Już wyjaśniam dlaczego.
Ja mam tylko seryjne 205/55 R16 na lato natomiast zimówki mam z 3 milimetrową większą średnicą 195/65 R15 i na seryjnym zawieszeniu jest ok natomiast te same zimówki u szwagra przy glebie i 4 pasażerach czasami obcierają. Opona 225/45 R18 ma średnice większą o 28 mm niż seria więc obcierka może być większa.
225/40 R18 jest większa o tylko 5 mm więc powinno być ok.
Problem dotyczy plastikowych nadkoli bo są inaczej wyprofilowane niż seria.
Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Już wyjaśniam dlaczego.
Ja mam tylko seryjne 205/55 R16 na lato natomiast zimówki mam z 3 milimetrową większą średnicą 195/65 R15 i na seryjnym zawieszeniu jest ok natomiast te same zimówki u szwagra przy glebie i 4 pasażerach czasami obcierają. Opona 225/45 R18 ma średnice większą o 28 mm niż seria więc obcierka może być większa.
225/40 R18 jest większa o tylko 5 mm więc powinno być ok.
Problem dotyczy plastikowych nadkoli bo są inaczej wyprofilowane niż seria.
Przynajmniej takie jest moje zdanie.