Przekręcenie zapłonu. Klima wyłączona, radio wyłączone. Światła pozycyjne. Brzmi trochę (moim zdaniem) jak przetwornica od ksenonów, ale miejsce nie pasuje. Okolica frontu silnika.
(mikrofon od prawej strony ekranu)
Ktoś wie co to?
Auto odpala spokojnie, wszystko działa poza moim problemem z kierunkowskazami.
edit:
@down, fix'd
Ciągły dźwięk z okolicy silnika po przekręceniu zapłonu – co to jest
Strona 1 z 1
zmień ustawienia prywatności, bo film prywatny
To jakiś przekaznik od świec wtryskow dokładnie nie wiem , we wszystkich tak jest
,bynajmniej u mnie tez,tylko u mnie to cichnie po urochumieniu a u ciebie nie 
Dopisano czwartek, 26 marca 2015, 09:18:
I im częściej ten filmik oglądam to wychodzą wtryski

Dopisano czwartek, 26 marca 2015, 09:18:
I im częściej ten filmik oglądam to wychodzą wtryski
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Cześć, podepnę się pod temat. Dzisiaj rano ku mojemu zdziwieniu 6ka(2.0 diesel 143KM) która do tej pory paliła na dotyk i chodziła równo sama od siebie zgasła po 10-15 sekundach i pojawił się identyczny dźwięk z tą różnicą, że auta nie da się już ponownie odpalić
Kręci, kręci i nic :/ Teraz dźwięk pojawia się w momencie przekręcenia kluczyka do pozycji ON ( i to nie za każdym razem, raz jest, raz go nie ma), buczy przez mniej więcej 40 sekund i przestaje. Próbuję zapalić auto ale bez efektów, a w momencie jak rozrusznik przestaje kręcić buczenie wraca na kolejne 20-30 sekund. Lokalizacja nad alternatorem. Auto nie posiada ksenonów. Nie znam się za bardzo na mechanice więc błądzę na ślepo. Każda sugestia mile widziana.
-
toms88
Nie strasz mnie nawet... moja jak dotąd bezawaryjna i od razu startuje silnik
Poza tym buczenie mam chyba zawsze, nawet na chodzącym silniku.. nie dam ręki uciąć, ale tak mi się wydaje.
Kumpel elektryk gadał że chyba jakaś cewka*,... jeśli trzeba mogę dokładniej poszukać lokalizacji.
A takie pytanie przy okazji – gdzie jest syrena alarmu?
* – i czy przy silniku jakieś cewki są? A wtryski jakoś sprawdzić mogę samodzielnie
?
Poza tym buczenie mam chyba zawsze, nawet na chodzącym silniku.. nie dam ręki uciąć, ale tak mi się wydaje.
Kumpel elektryk gadał że chyba jakaś cewka*,... jeśli trzeba mogę dokładniej poszukać lokalizacji.
A takie pytanie przy okazji – gdzie jest syrena alarmu?
* – i czy przy silniku jakieś cewki są? A wtryski jakoś sprawdzić mogę samodzielnie
Strona 1 z 1