Mazda6 GY L3 '04 2,3l Top Sport Wagon
wczoraj zrobiłem wymianę na letni setup oraz zrobiłem geometrię i zbieżność, z racji ostatniej naprawy. Po wymianie tulejek auto ściągało w lewo, a kierownica była skręcona o jakieś 4° w prawo. Po regulacji auto idzie idealnie prosto, jednak martwi mnie wartość Kąta wyprzedzenia sworznia na przodzie WSZ. Tutaj operator stwierdził, że to się reguluje na wachaczach i że tego nie musi robić, bo pomimo wysunięcia, wartości te się niwelują.
Prawda to czy mnie zrobił w jajo?
Prawda to czy mnie zrobił w jajo?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
ja jestem zielony z ustawien ale bede mogł cos podpowiedziec, tylko że dopiero za jakis czas jak bede sie widział z moim mechanikiem (właśnie na poprawki w ustawieniu zbieznosci po ulozeniu się załozonego zawiasu) ktory jest specem od geometrii. Jesli do tego czasu nikt obyty w temacie Ci tu nie odpowie to zapytam go co i jak.
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
matthies napisał(a):bardzo chciałem, ale wyszedł mi zawodowy event na 9 maja w poznaniu, więc niestety nie dam rady się rozdwoić.
Czyżby Targi Motoryzacji Poznań 2015

matthies napisał(a):Prawda to czy mnie zrobił w jajo?
W teorii będą się znosić i nie odczujesz tego na kołach... zresztą jak piszesz sam – idzie prosto...
Ale w naturze nic nie ginie, skoro się coś ma znosić to znaczy, że gdzieś generuje jakieś siły... może to odczujesz za jakiś czas na gumowych łącznikach a może na oponach? Jak by było wszystko oki to by było zaznaczone raczej na zielono... a tak to masz po za specyfikacją...
Niedługo jadę na kontrolę ze swoim to się podpytam w moim serwisie o Twoje wyniki...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
A poluzowałeś rozpórkę przed wjazdem na geometrię 

Dzięki Miras za wykład. Tak jak mówiłem, ma to bardzo dużo sensu także nic nie będę z tym robił bowiem wynika to pewnie z rozparcia rozpórką. Będę jeździł i obserwował czy nic złego się nie dzieje.
-
Moderator GJ
A to dziwne bo dostałem zaproszenie na nie w dniach 9-10 maja więc nie wiem jak to tłumaczyć
Ale zlot ważniejszy i Poznań odmówiłem.
Dopisano 15 kwi 2015, 15:14:

Dopisano 15 kwi 2015, 15:26:
Dopisano 15 kwi 2015, 15:14:
Bardzo proszę. Służę pomocą z tego co częściowo przerabiałem już na własnej skórzematthies napisał(a):Dzięki Miras za wykład. Tak jak mówiłem, ma to bardzo dużo sensu także nic nie będę z tym robił bowiem wynika to pewnie z rozparcia rozpórką. Będę jeździł i obserwował czy nic złego się nie dzieje.

Dopisano 15 kwi 2015, 15:26:
Właśnie sprawdziłem i zgadza się.Teraz odbyły się targi Motor Show a 9-10 maja odbywają się targi motoryzacji.Dwie imprezy o różnej tematyce a o bardzo podobnych nazwach.W maju będą się wystawiać firmy ze sprzętem warsztatowym i nowymi technologiami napraw a nie wystawa samochodów.zemoj napisał(a):Miras, targi w Poznaniu były w ubiegły weekend
Sent from my Nexus 4

Nie zdejme póki mieszkam tu gdzie mieszkam. Przykład nawet z dziś, jakiś kretyn w mondeu zaparkowal tak, że ja musiałem wsiadać od pasażera. Mam nadzieje, że on też od pasażera wysiadał, bo jeśli nie to ładnie musiał mi drzwi uwalic...
-
Moderator GJ
matthies napisał(a):Nie zdejme póki mieszkam tu gdzie mieszkam
Mi się wydaje że te listwy to nic nie dają , jak jakiś tępy wal Ci przywali to i tak będzie wgniota
Ja pod blokiem parkuję tak żeby raczej mi nie obili , markety nie bywam a jak już do stawiam daleko od wejścia są wozki przecież

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej