Muzyka z USB
1, 2
Też mam 5S i działa jako iPod po podłączeniu przez gniazdo USB. SMS także mogę odbierać bezproblemowo. Zresztądziałało to także poprawnie z gejfonem 4S. Tak się zastanawiam, czy te wszystkie problemy nie wynikają z różnic softu w poszczególnych egzemplarzach CX5? U mnie z kolei nie działa odtwarzanie mp3 z pamięci podłączonej przez USB od utworu, na którym skończyłem słuchanie. Zawsze zaczyna od pierwszego utworu.
Robin
- Od: 6 lip 2013, 19:26
- Auto: Mazda CX-5 2.0 MT SkyPassion 2013
Po roku czasu Madzia odmówiła współpracy z pendrivami po USB.Pamięci sformatowane oczywiście do FAT32,sprawdzone programami,czy nie są uszkodzone wszystko w porządku na innym sprzęcie muzyka się odtwarza bez problemu a Madzia wyświetla komunikat USB ERROR.Resetowanie,wyjmowanie i nic,próbuje się połączyć trwa to wieczność i na koniec ww. komunikat.Miał ktoś z Was taki problem?Wizyta w serwisie umówiona,zobaczę co powiedzą.
- Od: 17 lut 2014, 20:50
- Auto: CX-5 2.5 AT 2023 r.
Sport line.
Po wizycie w serwisie zapoznali się z moimi spostrzeżeniami i usłyszałem werdykt,,fakt nie czyta pendriva ale nie wiedzą czemu,system startuje od pierwszego utworu po USB,ten typ tak ma
ale zapoznają się w centrali i jeżeli potwierdzi się informacja serwisowa to wymienią mi moduł BT,,. Dam znać co wskórałem .I jeszcze jedna sprawa którą zauważyłem,dotyczy systemu bez kluczykowego.Zdarzyło mi się,że po powrocie do auta było otwarte.Zgłosiłem to w serwisie a Pan Serwisant oznajmił mi,że za szybko oddaliłem się od samochodu i system nie dogadał się z kluczykiem.Wniosek taki , trzeba powoli oddalać się od Mazdy,trochę to pokręcone ale wolę o tym napisać ,że zdarzają się ,,takie perełki,, .Czy miał ktoś tak?

- Od: 17 lut 2014, 20:50
- Auto: CX-5 2.5 AT 2023 r.
Sport line.
rychu61 napisał(a):Pan Serwisant oznajmił mi,że za szybko oddaliłem się od samochodu i system nie dogadał się z kluczykiem.
Który to był serwis ?
Koledzy, opisując swoje doświadczenia z serwisami wymieniajmy je z nazwy, aby potem unikać tych niekompetentnych !
Panowie,
Moje problemy z pendrivem i telefonem (Iphone 5s) zostały rozwiązane.
W serwisie wymienili mi BT na nowszą wersję.
Zalety:
1. czyta szybciej pendriv-a
2. po wyłaczeniu silnika odtwarza muzykę od ostatniego miejsca (nie od początku)
3. I-phona na kablu widzi jak I-pada (wcześniej pokazywał błąd) i kataloguje utwory tak ja na pendrivie
4. szybciej czyta książkę telefoniczną
Co nie zostało rozwiązane:
Gdy telefon mam podłaczony przez BT to nieketaloguje utworów tylko odtwarza losowo.
Pozdrawiam
Moje problemy z pendrivem i telefonem (Iphone 5s) zostały rozwiązane.
W serwisie wymienili mi BT na nowszą wersję.
Zalety:
1. czyta szybciej pendriv-a
2. po wyłaczeniu silnika odtwarza muzykę od ostatniego miejsca (nie od początku)
3. I-phona na kablu widzi jak I-pada (wcześniej pokazywał błąd) i kataloguje utwory tak ja na pendrivie
4. szybciej czyta książkę telefoniczną
Co nie zostało rozwiązane:
Gdy telefon mam podłaczony przez BT to nieketaloguje utworów tylko odtwarza losowo.
Pozdrawiam
- Od: 6 lip 2014, 09:28
- Auto: CX-5 SkyPassion. Benzyna 2.0 (160KM). AT. Rok prod. 2013
System odtwarzania plików z USB poprzez indeksowanie z bazy danych jest do kitu. Nie mogę zrozumieć, dlaczego nie można było zostawić opcji odczytywania wybranego katalogu. Opcja "Album" niczego nie załatwia. A może ja to źle robię.?. Będę wdzięczny za pomysły jak zapisać katalog, aby był traktowany jako album.
Dopisano przez Rycho52 » 08 lut 2015 18:31
Moje rozwiązanie tego problemu to wykorzystanie listy odtwarzania. Po skopiowaniu katalogu z wybranymi utworami na USB, przesyłam je do Windows Media Palyer'a i zapisuję listę odtwarzania w kartotece głównej USB. Sprawdziłem robiąc listy zawierające do 100 utworów. Przy takie liczbie trzeba cierpliwie czekać na wczytanie, ale to działa. W ten sposób słucham wybranych katalogów i nie jestem zależny od indeksowania utworów.
Dopisano przez Rycho52 » 08 lut 2015 18:31
Moje rozwiązanie tego problemu to wykorzystanie listy odtwarzania. Po skopiowaniu katalogu z wybranymi utworami na USB, przesyłam je do Windows Media Palyer'a i zapisuję listę odtwarzania w kartotece głównej USB. Sprawdziłem robiąc listy zawierające do 100 utworów. Przy takie liczbie trzeba cierpliwie czekać na wczytanie, ale to działa. W ten sposób słucham wybranych katalogów i nie jestem zależny od indeksowania utworów.
Ostatnio edytowano 8 lut 2015, 22:39 przez Josh, łącznie edytowano 3 razy
Powód: Wydzielono z tematu zbiorczego
Powód: Wydzielono z tematu zbiorczego
- Od: 29 wrz 2014, 21:06
- Auto: Było: 2.0-G, Energy,AT
Jest: 2023 -2.5 Homura, 4x4 AT
Domyślnie włącza się ostanie źródło muzyki, nie do zmiany. Chyba że jak jak powyżej wyjmiesz, panda.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam
Dołączam się do tematu. Pendrive sformatowany do Fat32.Nagrane mp3 i cisza. Nawet nie pokazuje,ze wykryljakies urządzenie USB . Prosze o rade gdzie moze byc problem? Dodam ze laduje telefon bez problemu. Sprawdzałem różne Pendrivy – USB AUX w podlokietniku nie czyta żadnego . Pozdrawiam
Dołączam się do tematu. Pendrive sformatowany do Fat32.Nagrane mp3 i cisza. Nawet nie pokazuje,ze wykryljakies urządzenie USB . Prosze o rade gdzie moze byc problem? Dodam ze laduje telefon bez problemu. Sprawdzałem różne Pendrivy – USB AUX w podlokietniku nie czyta żadnego . Pozdrawiam
-
kerman
Podepnę się z pytaniem – mam model z przed liftingu (2014), nawigacja TomTom. Czy jeśli wrzucę nowszy moduł BT, np –>
http://allegro.pl/mazda-cx-5-bluetooth- ... ml#thumb/1 to będzie odtwarzał USB od ostatnio zatrzymanego utworu? Kolejne pytanie – gdzie jest zainstalowany ten moduł (fizycznie w którym miejscu auta)?

1, 2