Mazda6 GG L3-VDT '07 2.3T MPS Nowy silnik
wzor idealny
ale kolorystycznie to bym to inaczej widział
polerowany rant plus rotor w graficie/czerni 
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
to złoty rotor
w tym wzorze z polerowanym rantem do ciemnej budy urwałby

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Wzór bardzo ciekawy – na czarną budę mogą robić mega robotę – wrzucaj i dawaj foty 

- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Socyopatic napisał(a):to złoty rotorw tym wzorze z polerowanym rantem do ciemnej budy urwałby
![]()
poprzednie koła były tu właśnie w złotym kolorze.. i szału nie było...
torek napisał(a):Socyopatic napisał(a):to złoty rotorw tym wzorze z polerowanym rantem do ciemnej budy urwałby
![]()
poprzednie koła były tu właśnie w złotym kolorze.. i szału nie było...
wiem ze inne auto i inna felga ale nie mow że takie zestawienie nie robi roboty
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Pomijajac to, że są to zapewne "Advany" z allegro a nie ori, co robi bardzo dużą różnice na żywo jak się patrzy na auto pod roznymi kątami (ponizej fota ori Advanów, ktore na zywo miazdza), to w nich nie ma rantu i sam wzor jest za lekki wizualnie do tej budy
ale fela ktorą kupiłeś dobrze by wygladała z polerowanym rantem i złotym rotorem (tylko ciepłym złotym a nie matowym jak w subarakach). No ale wsadzaj tak jak jest i wtedy zobaczymy jak to siadło 
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
hm... możesz mieć rację ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dopisano 3 kwi 2015, 13:45:
Dziś zakupiłem oleje i filtr na pierwszy serwis.
Dojechał także IC. Więc jeszcze tylko orurowanie, pompa i działamy
Zaraz zbieram się też po odbiór MPS'a od lakiernika. Szkoda tylko, że jest taka kiszka jeśli chodzi o pogodę..
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dopisano 3 kwi 2015, 13:45:
Dziś zakupiłem oleje i filtr na pierwszy serwis.
Dojechał także IC. Więc jeszcze tylko orurowanie, pompa i działamy
Zaraz zbieram się też po odbiór MPS'a od lakiernika. Szkoda tylko, że jest taka kiszka jeśli chodzi o pogodę..
Dziś w końcu przyszło orurowanie do FMICA
Nakrętki do kół polakierowane. Teraz czekam już tylko na pompę i będzie można zabrać się za składanie wszystkiego
TYlko BOV zbędny bo pod maską i tak siedzi Greddy, ale był w zestawie to cóż.
Dopisano 10 kwi 2015, 15:29:
Nakrętki do kół polakierowane. Teraz czekam już tylko na pompę i będzie można zabrać się za składanie wszystkiego
Dopisano 10 kwi 2015, 18:34:
no i nowe koła
Dopisano 10 kwi 2015, 15:29:
Dopisano 10 kwi 2015, 18:34:
no i nowe koła
niestety , mówiąc szczerze, też się delikatnie zawiodłem.. bo felgi nie będąc na maździe robiły mega wrażenie.. ale po założeniu.. no cóż...
ale idzie się przyzwyczaić. Jak coś się trafi ciekawszego, to kupię, na razie nic fajnego nie było.. (a przy już bardzo konkretnych wymiarach czyli 8J i ET45 18' wyboru za wielkiego nie miałem).
Nie jest źle, ale generalnie zauważyłem, że Mazdy wyglądają lepiej na "masywnych wizualnie felgach"* lub na takich z małą ilością ramion...
*chodzi o grube ramiona.
*chodzi o grube ramiona.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
chodzi o grube ramiona.

- Od: 24 wrz 2014, 09:44
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Turbo
Wg mnie jest całkiem ok z tą felą – ale chyba lepszy efekt byłby gdyby nie miały one czarnych elementów, a byłyby 100% srebrny połysk + czerwony rant i czerwone nakrętki – niestety ale 6 MPS jest mocno masywna wizualnie i – tak jak pisali przedmówcy – lepiej wygląda na felgach, które też sprawiają wrażenie masywnych, a "czarny wyszczupla"
i dlatego efekt jest trochę jak kół do roweru 
Niemniej jest piękna i nie ma co gadać
Niemniej jest piękna i nie ma co gadać
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
to Fakt, ale na żywo i tak jest zdecydowanie lepiej.. jak już zrobię IC to wtedy też udam sie na porządną sesyjkę co by podkreślić w sposób prawidłowy wszelkie dodatki, w tym koła 
torek napisał(a): 8J i ET45 18' .
jak Ci to wchodzi bez przycierania? u mnie jest ET 45 ale na 7,5 i na serii załadowanej potrafi przytrzec w zakrecie
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
no miałeś rację... ale na razie tego nie ruszam, ten sezon przelatam tak, na przyszły najpewniej zmienię alu
co do szerokości.. z tyłu są zagniecione ranty
bo wcześniej były koła 8j z ET 40 i przycierało
Na obecną chwilę nic nie przyciera, (opony mają rozmiar 235/40 więc do wąskich nie należą), ale z tyłu jest delikatna pokraczka, więc to też może mieć wpływ na to, że kołach pod ciut innym kątem wchodzą w nadkola.
co do szerokości.. z tyłu są zagniecione ranty

Na obecną chwilę nic nie przyciera, (opony mają rozmiar 235/40 więc do wąskich nie należą), ale z tyłu jest delikatna pokraczka, więc to też może mieć wpływ na to, że kołach pod ciut innym kątem wchodzą w nadkola.