kalesoon, bardzo się cieszę że się podoba
Mazda3 BM PE 2014 120KM AT sedan
KMBak, ubolewam nad tym zwłaszcza że mam porównanie do 6 gdzie to o niebo lepiej wygląda. Cały czas myślę, jak temat rozwiązać.
Lepsza rozdzielczość na maila 
michal55yh napisał(a):ubolewam nad tym
I oby już zawsze tylko to byłe powodem ubolewania.

Cała reszta

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Nice foto
Pokazać laikowi i nie połapie się co jest 3 co 6 

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Pokazywałem i wiele osób nie zauważyło różnicy
Dla mnie to dobra wiadomość, gorzej dla właścicieli 6 (tak jak u mojego brata...).
Witam serdecznie
Już niedługo odbiorę swoją pierwszą Mazdę 3 HB w życiu wersja skypassion plus navi kolor nie będę oryginalny soul red i ukłon w stronę Żony bo Ona później będzie jeździć tym samochodem jak będzie nas stać na 2
2.0 120KM automat. Przyznam że jechałem nią na jeździe próbnej oraz autem z 165KM silnikiem osobiście wziął bym manual ale już nie ma co gdybać bo samochód zamówiony. Mało jest osób które kupiły auto ze skrzynią automatyczną więc może ktoś mi pomoże. Jak auto sprawuje się w mieście i w trasie i ile to cacuszko pali? Wdzięczny będę za jakieś opinie użytkowników automatów. przyznam że większość autko będzie jeździć w mieście stąd wybór na automat.
Już niedługo odbiorę swoją pierwszą Mazdę 3 HB w życiu wersja skypassion plus navi kolor nie będę oryginalny soul red i ukłon w stronę Żony bo Ona później będzie jeździć tym samochodem jak będzie nas stać na 2
Po przejechaniu dopiero 13tys km nie zamieniłbym tej skrzyni na żadną inną i nie żałuję dopłaty do niej. Działa tak jak ja tego chciałem, szybko zmienia biegi, dostosowuje się do stylu jazdy kierowcy, REWELACJA. Co do spalania, ja 80% czasu jeżdżę w trasie do pracy, średnie rzeczywiste spalanie mam na poziomie 6,8 – 7,2l/100km więc bardzo malutko. Gdy mi się nie spieszy i zapnę tempomat na autostradzie w okolicach 110km/h rzeczywiste spalanie spada mi do poziomu 6l/100km. Co chcieć więcej? Po mieście jeżdżę mało, co jakiś czas zakupy i to wszystko więc w tym temacie się nie pochwalę ;(
Niemniej dla mnie jest to idealne połączenie i ie zamieniłbym już na manuala
Niemniej dla mnie jest to idealne połączenie i ie zamieniłbym już na manuala
Jakiś uprzejmy mój przyjaciel kluczem zarysował mi samochód. Ręce opadają. Całe szczęście, że położyłem powłokę na auto i mi ona chyba uratowała lakier. W wolnym czasie przepoleruję rysę i zobaczę czy zejdzie czy zostanie tylko lakierowanie.
Połamać ręce dla przykładu... 
-
W poniedziałek rozpoczynam śledztwo. Wiem gdzie się to stało i w jakim mniej więcej okresie. Może są tam kamery.
Mam cichą nadzieję, że jednak powłoka uchroniła lakier i wystarczy polerka i ponowne nałożenie jej. Oby. Nie uśmiecha mi się lakierować dwóch elementów.
Mam cichą nadzieję, że jednak powłoka uchroniła lakier i wystarczy polerka i ponowne nałożenie jej. Oby. Nie uśmiecha mi się lakierować dwóch elementów.
michal55yh napisał(a):Nie uśmiecha mi się lakierować dwóch elementów.
obyś nie musiał lakierować bo jak będziesz musiał to się zdziwisz.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Niestety wiem że są problemy...
michal55yh – współczuję.
Może jednak uda Ci się to spolerować
Jeśli nie, to jest to tak małe miejsce, że dobry lakiernik z ASO powinien zrobić to tak, że "załatwi to miejscowo" i nie trzeba będzie wchodzić na sąsiedni element. Nie jestem zbytnim znawcą w tym temacie, aczkolwiek widziałem takie lakierowanko u swego sąsiada na lewym błotniku Mady 6 GJ (soul red) i wg mojej oceny zrobione jest to po mistrzowsku.
Pozdrawiam
Może jednak uda Ci się to spolerować

Jeśli nie, to jest to tak małe miejsce, że dobry lakiernik z ASO powinien zrobić to tak, że "załatwi to miejscowo" i nie trzeba będzie wchodzić na sąsiedni element. Nie jestem zbytnim znawcą w tym temacie, aczkolwiek widziałem takie lakierowanko u swego sąsiada na lewym błotniku Mady 6 GJ (soul red) i wg mojej oceny zrobione jest to po mistrzowsku.
Pozdrawiam
Byłem w czwartek na przeglądzie na 20 tys km. Koszt całkowity robocizny + części (olej, filtr i filtr kabinowy) + przegląd lakierowy 1tys zł. Wykonane we Wrocławiu na Mińskiej. Zdiagnozowali luz zawieszenia przedniego (z moją pomocą) i dzięki akcji serwisowej naprawią to w ramach gwarancji. Niestety ASO w Lubinie nie było w stanie usłyszeć stuków zwalając winę na moje przewrażliwienie. To coś o nich mówi...
Post pod postem xD
Padło mi lewe lusterko
Trzeba mu ręcznie pomagać rozłożyć się a czas rozkładania, jeśli już zadziała, jest dwa razy dłuższy aniżeli lusterka prawego.
Padło mi lewe lusterko
Nie było jakiegoś "wypadku"?
-