Mazda3 1.6 Pb, 2004, (otomoto: C36597195), 13.900 zł, Nowa Słupia.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez wudz » 9 kwi 2015, 13:20

Witam,

na teraz krótko bom w pracy. Nie jestem zmotoryzowany, a niedługo rodzina mi się powiększa i czymś trzeba jeździć. Po przeglądnięciu tego i owego doszedłem do wniosku, że właśnie Mazda 3 I jest odpowiedzią na moje potrzeby oraz możliwości, zwłaszcza finansowe. Tata ma 323F, kolega z UK ma M3 I z 2007 i raczej sobie te auta chwalą. Rzecz w tym, że ja na autach się nie znam i nie umiem ocenić czy auto warte jest choćby obejrzenia, szczególnie gdy jechać trzeba ze 100km i jeszcze kogoś prosić o przysługę, a tak mam. Poczytałem parę rzeczy, m.in. bardzo fajny poradnik z tego forum o zakupie Madzi, więc potrafię już wyselekcjonować nieścisłości w wyposażeniu auta, co sugeruje to lub owo, nadal jednak nie czuję się pewnie, więc proszę o radę.

http://otomoto.pl/mazda-3-1-6-16v-seris ... 97195.html

Z góry dzięki za rzut fachowym okiem, jeżeli nie widać tam jakichś pułapek to pozyskam VIN i będę dalszy rekonesans robił.

Pozdrawiam!
Forumowicz

Od: 9 kwi 2015, 13:03
Auto: Mazda 3 I BK14 Z6 (MZR 1.6 Pb) 2004

Postprzez Bejsu » 9 kwi 2015, 23:36

Co do samochodu dyskwalifikacja na starcie!! Lakiernik który nakładał lakier był chyba nieźle dziabnięty, ale ślepy, no w najgorszym przypadku był daltonistą. Nie zdziwiłbym się jak by tam ćwiartka była wspawana!! Czy Ty kolego widzisz na zdjęciu nr. 4 i 5 całkiem inny kolor nadkola? Tam gdzie wlew paliwka... Masakra jednym słowem mówiąc... Na domiar złego w informacjach adnotacja o rzekomej "bezwypadkowości" samochodu! Jak na moje oko powinien ten egzemplarz wylądować w motoszrotach...
Axela!
Forumowicz

Od: 5 maja 2014, 22:14
Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463

Postprzez kalesoon » 10 kwi 2015, 10:00

Tutaj nawet klapa wlewu paliwa jest w innym kolorze niż nadkole je otaczające.
Dodatkowo, przedni zderzak, warto zwracać uwagę na ten "mikro" spoiler na samym dole zderzaka – powinien być czarny! W tym modelu jak dobrze widzę jest on w kolorze zderzaka, choć potrzeba dokładniejszych zdjęć by to zweryfikować.
Forumowicz

Od: 8 mar 2012, 20:50
Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)

Postprzez wudz » 10 kwi 2015, 10:36

Dzięki wielkie za odpowiedź. Rzeczywiście, już po wrzuceniu tematu na forum, jak przyglądałem się zdjęciom na powiększeniach na moim domowym monitorze (jest znacznie lepszy niż ten złom jaki mam w biurze) zauważyłem różnicę w kolorach. Problem mały mam taki, że sam jestem nieco daltonistą...

Dzięki śliczne za pomoc.

PS: Nie wiem co robić z takim wątkiem, gdzie sprawa jest zamknięta, zamknąć, usunąć? Jeżeli chcecie bym np. pozyskał nr VIN do wątku o złomkach to napiszcie, postaram się.

PPS: Jeszcze raz przepraszam za wrzucenie dwóch aut do jednego wątku.
Forumowicz

Od: 9 kwi 2015, 13:03
Auto: Mazda 3 I BK14 Z6 (MZR 1.6 Pb) 2004