Jakie pokrowce?

Postprzez Xanth » 14 maja 2006, 21:54

Mam zgryza. Przelecialem cale Allegro, pare serwisow ogloszeniowych, bylem na gieldzie na Zeraniu i w Slomczynie i wszedzie sa tylko pokrowce na fotele z zaglowkami. To znaczy, w Slomczynie byly jakies pokrowce na wysokie fotele, ale tylko puchate (fuj) :/
I juz sam nie wiem, czyzby nikt nie produkowal pokrowcow na fotele sportowe? A moze ktos z Was ma jakis namiar na cos takiego?
No chyba, ze w mojej Madzi sa jakies dziwne fotele bog wie skad ;) Ale jak patrzylem na zdjecia innych MX-3, to tez mialy takie fotele (wysokie, zwezajace sie, tworzace "naturalny" zaglowek kubelki).

X.
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 22:04
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI '99

Postprzez MiHaŁ » 14 maja 2006, 22:34

a po co ci jakieś pokrowce w ogóle?? pokrowcom na fotele mówimy stanowczo NIE :P ;)
Forumowicz

Od: 25 lis 2004, 00:16
Auto: 3 BK MPS rakietowóz
MX-3 taczkowóz

Postprzez Alexs » 14 maja 2006, 22:36

no i ja miałam takie pokrowce zakupilam z nimi auto, pasowały idealnie, nie byly może dobre gatunkowo...szmatka z cienką gąbką, nieststy zakupione u niemców bo są metki firmowe.
" o czym myśli młodzież co z paskami nosi odzież" :–)
Forumowicz

Od: 25 sty 2005, 01:24
Auto: Premacy 2.0 DiTD, 03r.

Postprzez Alexs » 14 maja 2006, 22:38

MiHaŁ napisał(a):a po co ci jakieś pokrowce w ogóle?? pokrowcom na fotele mówimy stanowczo NIE :P ;)

oczywiście! zdjęłam je na drugi dzień, ma na zbyciu jakby coś :)
Forumowicz

Postprzez Xanth » 14 maja 2006, 22:44

MiHaŁ napisał(a):a po co ci jakieś pokrowce w ogóle??

Bo mam przedarta tapicerke na siedzeniu kierowcy, a uzywany fotel do MX3 zazwyczaj tez nie wyglada lepiej (ogladalem na Allegro). Przedarcie sobie zszyje, ale nadal bedzie brzydka "blizna" i chce ja czyms zaslonic. A nowego kompletu kupowac nie bede, bo fotele nadal sa sprawne i dobre, tylko te rozdarcie "troche" mi humor psuje ;)

Alexs napisał(a):ma na zbyciu jakby coś :)

Chetnie odkupie :)

X.

PS. "Podkoszulek" nie chce zakladac, bo wiesniacko wygladaja ;)
Forumowicz

Postprzez MiHaŁ » 14 maja 2006, 22:51

Alexs napisał(a):oczywiście! zdjęłam je na drugi dzień
prawidłowa reakcja :)
Xanth zrób tak jak piszesz – przeszyj to co masz rozdarte i wsio, albo jak masz parę groszy zbędnych to zabaw się w nową tapicerkę :) Albo zrób na drugim (dobrym) fotelu też takie przeszycie i będzie symetrycznie <lol> <ganja>
Forumowicz

Od: 25 lis 2004, 00:16
Auto: 3 BK MPS rakietowóz
MX-3 taczkowóz

Postprzez Alexs » 15 maja 2006, 10:40

Bo mam przedarta tapicerke na siedzeniu kierowcy, a uzywany fotel do MX3 zazwyczaj tez nie wyglada lepiej (ogladalem na Allegro). Przedarcie sobie zszyje, ale nadal bedzie brzydka "blizna" i chce ja czyms zaslonic. A nowego kompletu kupowac nie bede, bo fotele nadal sa sprawne i dobre, tylko te rozdarcie "troche" mi humor psuje oczko

znam to, każda co ogladalam miala przetarty fotel, a jak się trafiła z całym to od razu kupiłam, to pierwsza rzecz jaką sprawdziłam :) jeśli bym kupiła z przetartym to też bym szukała pokrowcy albo tapicera. Wygrzebie pokrowce z garażu, wypiorę i pod koniec tyg mogę Ci oddać, zakładam z góry,ze są czarno-czerwone, też mają zagłowki, ale jakoś to bylo razem nalożone,ze w miarę wyglądało, przymierzysz sobie i zobaczysz, może będzie lepiej niż z podartym a może gorzej...

Ps. już wiem którą masz madzie, kupileś od młodego kolesia z grochowa na WF, oglądałam ją, fakt fotele ma zniszczone, tył też w porownaniu do mojej, na etapie jak ja ją testowałam miala jescze zapieczony amorek z tyłu, śruby oczywiście bez klucza :), parę rzeczy kosmetycznych, silnikowo jest ok. Zmartwię Cię,ze swoją kupiłam za podobną kasę i nie ma nic do wlożenia $, tylko felgi i opony letnie zakupić
Ostatnio edytowano 15 maja 2006, 10:50 przez Alexs, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez eMiX3 » 15 maja 2006, 10:48

czy w Wawie nie ma zadnego producenta pokrowcow ??<lol> ja w swojej dziurze posiadam takiego czarownika i kolo wpada, mierzy i robi jakie sie chce pokrowce :P
Speed it's all I need
Forumowicz

Od: 29 gru 2005, 13:36
Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(

Postprzez Xanth » 15 maja 2006, 11:02

Wawa to jest takie miasto, jak gielda w Slomczynie. Czyli wszystkiego po trochu, ale nigdy tego, co potrzebujesz ;)

Alexs napisał(a):fakt fotele ma zniszczone, tył też w porownaniu do mojej, na etapie jak ja ją testowałam miala jescze zapieczony amorek z tyłu, śruby oczywiście bez klucza :), parę rzeczy kosmetycznych, silnikowo jest ok.

Na szczescie jest Jaksa, amorki z tylu juz zmienione, kola odkrecone, jeszcze zostala peknieta sprezyna z przodu, tarcze i sprzeglo. Do 10-11k zmieszcze sie ze wszystkim, lacznie z blacharka i lakierowaniem i autko bedzie igla, czyli jeszcze nie tak zle ;)

X.

PS. W Slomczynie nawet koty i kaczki mieli na sprzedaz, a stoisk z pokrowcami az dwa na cala gielde ;)
Forumowicz

Postprzez Alexs » 15 maja 2006, 11:27

zajechana była nie ukrywam, obliczyłam,ze 2-3 tys na początek jest w nią do wlozenia procz lakieru, a swoją kupiłam już pomalowaną tak, że cieszę się bo też na początku sie napalilam na Twoją, już amorków poszukiwałam itd :), rzeczywiście pokrowce by Ci się przydały tam, wiec odezwij się proszę niebawem to sprezentuję ...
Forumowicz

Postprzez Xanth » 15 maja 2006, 14:12

Odezwe sie niebawem :)

X.
> Bo zaburza naturalną kolejność czytania.
>> Dlaczego?
>>> Odpowiadanie na górze listu.
>>>> Co jest najbardziej irytujące w e-mailach?
Forumowicz

Postprzez jarek-ekonomik » 1 maja 2007, 22:20

Witam !!! poszukuje pokrowców na fotele to Mazdy gdyz fotele nie wyglądaja za dobrze. A wiec czekam na jakies propozycje, sugestie , linki do pokrowców, ..... aha i jescze jedno nie chce pokrowców jakis futerkowych itp.nie potrzebuje wsi w Meine auto .....

mod: eksploatacja –>
Początkujący

Od: 12 cze 2016, 20:21

Postprzez mbmaster » 1 maja 2007, 23:28

Wdług mnie same pokrowce to juz wieś :|

Kup nowe fotele (użwyane) albo niech Ci tapicer cos uszyje wedle upodoban. :P
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez no_fear » 2 maja 2007, 07:26

jak wyżej :)

BTW da sie przelozyc regulację z fotela prawego do lewego ??
znalazłem fajne fotele z anglika no ale pełną regulację miał by pasażer (prawy fotel), a kierowca nie...
Sprzedam: aparat P5 z cewką zewnętrzną by "Tadziol"
Obrazekwww.SPAmobile.pl
Forumowicz

Od: 1 lis 2006, 15:47
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez jarek-ekonomik » 2 maja 2007, 09:50

hmmmm spodziewałem sie takich odpowiedzi ... trzeba bedzie zainwestować w fotele od anglika......
Początkujący

Postprzez jarek-ekonomik » 2 maja 2007, 10:29

a co myślicie o wnętrzu KUBUTKA ??? ja tez takie chciałem pokrowce jak on.......mieszek tez taki będzie .....
Początkujący

Postprzez no_fear » 2 maja 2007, 10:33

Obrazek
łeee mnie sie nie podoba :|

jak coś to tylko ori lub obszycie skórą
Ostatnio edytowano 2 maja 2007, 10:52 przez no_fear, łącznie edytowano 1 raz
Sprzedam: aparat P5 z cewką zewnętrzną by "Tadziol"
Obrazekwww.SPAmobile.pl
Forumowicz

Od: 1 lis 2006, 15:47
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez Misiek-Bełchatów » 2 maja 2007, 10:55

no_fear napisał(a):łeee mnie sie nie podoba ysz

jak coś to tylko ori lub obszycie skórą

Mnie również te pokrowce się nie podobają – kojażą mi się z pokrowcami w matizach ... poza tym obszycie kierownicy i drążek zmiany biegów również :| ale rzecz gustu.
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje ;)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2005, 18:55
Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i

Postprzez mbmaster » 2 maja 2007, 11:00

Probowalismy mu je raz zdjąć ale na fotelu kierowcy nalezlismy pare mega dziur po kiepach i pokrowce wrocily na swoje miejsce. <lol> Ludzie komplet tapicerki mozna wyrwac za 300zl-400zl to po co cudowac z kapokami. Damy 200zl wiecej i mamy nowy welur u tapicera.
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez jarek-ekonomik » 2 maja 2007, 11:06

hmmm mam komplet do kupienia pokrowców za 300 z kawałkiem ale boczki te z nowej wersji ...takie fujjj
Początkujący