Telefony komórkowe
No to zwracam honor. Ale też krytyki bez argumentów nie lubię.
Ostatnio edytowano 1 kwi 2015, 19:21 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Może coś zaproponujesz, a nie wyrażasz zwykły "hate".
To nie jest zwykły hate.... Po prostu Samsung jest androidowym iphonem jeśli chodzi o markę, bo oprogramowanie to niestety czołówka nie jest. Zresztą samsung za bardzo lubi plastik fantastik. Bawiłem się Samsungami, i sorry gregory są lepsze telefony. Ostatnio miałem w ręce S4. REstart przy zabawie w ustawieniach....
Teraz mam OnePlus One kupiony za 1400 zł, taki sam telefon od Samsunga kosztował by z 1000 więcej, ja absolutnie nie widzę sensu tego by przepłacać i dodatkowo skazywać się na jakies durne Knoxy i zasyfiony na dzień dobry system. Mam CM11S, który odpowiada mi w 100% i [tiiit] jak mały motorek.
KMBak napisał(a):I tu się nie zgodzę. Rozpatrujemy tylko Androida.
Xioami produkuje tylko telefony z androidem. Mało tego zaczeli produkować też wagi z androidem oraz TV z androidem. Rozumiem że użytkownika Samsunga wymienione przeze mnie funkcje mogą dziwić

KMBak napisał(a):Inne (ZTE, HUAWEI, XIAOMI, 1+1, etc.) – wiele z nich wygląda ciekawe na papierze, ale jeszcze nikt ze znajomych się nie odważył...
A ja się bawię i uważam że Xioami, 1+1 i ZTE spokojnie biją szajsungi i to nie tylko ceną.
Nie radzę się wypowiadać jeśli się tego nie używało, bo można się bardzo zdziwić.
KMBak napisał(a):Samsung – otwarty bootloader, bezproblemowe modyfikacje i żonglerka systemami)
Otwarty bootloader i jakieś zakichane Knoxy

KMBak napisał(a):HTC – wsparcie systemu jest bardzo słabe i któtkie. Wykonanie na poziomie. Choć chyba kapkę gorzej niż Sony. Z wyjątkiem najwyższych modeli.
HTC bije na głowę wykonanie Samsunga, Sony zresztą też. Mój HTC Magic kupiony bardzo dawno temu działa do dziś, czego nie mogę powiedzieć o Samsugu S1 oraz s2.
Ja po blisko roku użytkowania jestem ze swojego P7 zadowolony, choć dreszczyk emocji był wybierając markę Huawei. Nie posiada co prawda wymiennego akumulatora, ale jak dla mnie to jedyna jego wada.
Działanie jest płynne, nie zawiesił się ani razu, nakładka systemowa jest przyjemna i lekka, ekran bardzo dobry zarówno pod względem wyświetlania jak i obsługi (choć jest dość jaskrawy czego akurat nie lubię, ale w słoneczne dni się przydaje), pamięci pod dostatkiem (w razie czego można użyć karty microSD), jakość zdjęć i aparat baaardzo przyzwoite jak na telefon (w razie gorszych warunków oświetleniowych jest lampa), jakość rozmów w miarę ok, choć wydaje mi się, że LG G2 mini (mam porównanie) jest nieco bardziej naturalnie – w Huaweiu ten dźwięk jest sztucznie "poprawiony" i jak się wsłuchać to idzie to wyłapać
No i wykonanie – rewelacja, uwielbiam połączenie szkła i aluminium
Telefon jest wyjątkowo cienki choć wymiary (szerokość i wysokość) nie są – jak na tą wielkość ekranu – najmniejsze – poszli w jak najmniejszą grubość 
Działanie jest płynne, nie zawiesił się ani razu, nakładka systemowa jest przyjemna i lekka, ekran bardzo dobry zarówno pod względem wyświetlania jak i obsługi (choć jest dość jaskrawy czego akurat nie lubię, ale w słoneczne dni się przydaje), pamięci pod dostatkiem (w razie czego można użyć karty microSD), jakość zdjęć i aparat baaardzo przyzwoite jak na telefon (w razie gorszych warunków oświetleniowych jest lampa), jakość rozmów w miarę ok, choć wydaje mi się, że LG G2 mini (mam porównanie) jest nieco bardziej naturalnie – w Huaweiu ten dźwięk jest sztucznie "poprawiony" i jak się wsłuchać to idzie to wyłapać
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Nie rozumiem za bardzo tego hejtowania telefonow bez wymiennej baterii. mialem juz kilkanaście smartfonów, a w sumie telefonów z kilkadziesiat. Raz potrzebowałem wymienić baterię – w nokii 3410 
Samsung – miałem kilka telefonów i tablet. Raczej nigdy więcej się nie skuszę.
Samsung – miałem kilka telefonów i tablet. Raczej nigdy więcej się nie skuszę.
Panowie a coś co sprosta takim wymaganiom:
-wyświetlacz 4-4,7"
– biały
-budżet 700zl
-raczej nowy,
-sony,samsung,htc?
Jak to jest z ratami na alle 0% wszystkie nowe aparaty można kupić?
-wyświetlacz 4-4,7"
– biały
-budżet 700zl
-raczej nowy,
-sony,samsung,htc?
Jak to jest z ratami na alle 0% wszystkie nowe aparaty można kupić?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
loockas napisał(a):Nie rozumiem za bardzo tego hejtowania telefonow bez wymiennej baterii.
Ja nie hejtuje – zwracam uwagę, mnie to nie przeszkadza. Sam nigdy baterii nie wymieniałem w telefonie (miałem ok. 10 telefonów w życiu + kilka na krótko), żona raz wymieniała, ale dawno temu...
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
bieski napisał(a):Ostatnio miałem w ręce S4. Restart przy zabawie w ustawieniach....
Nie skomentuję. Nie mam i nie miałem takich problemów.
bieski napisał(a):jakies durne Knoxy
Odpowiem Ci Twoimi słowami:
bieski napisał(a):Nie radzę się wypowiadać jeśli się tego nie używało.
KMBak napisał(a):I tu się nie zgodzę. Rozpatrujemy tylko Androida.
W tym zdaniu chciałem powiedzieć, że moje propozycje dotyczą tylko Androida – na nich się tylko znam. Nie brałem pod uwagę innych systemów.
bieski napisał(a):Xioami produkuje tylko telefony z androidem.
Wiem.
bieski napisał(a):Rozumiem że użytkownika Samsunga wymienione przeze mnie funkcje mogą dziwić
Oszczędź sobie i daruj złośliwości. I tym bardziej mnie nie szufladkuj. Xiaomi produkuje wiele więcej fajnych rzeczy i naprawdę wysokiej jakości. Ale pewnie taki znawca jak Ty – to wie.
Niestety trzeba bardzo uważać, ponieważ jest to jedna z najchętniej kopiowanych marek w Chinach. I naciąć się bardzo łatwo. Oryginalne produkty Xiaomi mają bardzo ciekawe systemy sprzedaży w Chinach. Ale to już inna historia.
bieski napisał(a):A ja się bawię i uważam że Xioami, 1+1 i ZTE spokojnie biją szajsungi i to nie tylko ceną. Nie radzę się wypowiadać jeśli się tego nie używało, bo można się bardzo zdziwić.
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Wyraźnie jestem zainteresowany tymi telefonami. Śledzę na bieżąco wszelkie nowości i wiem, że wkrótce te firmy będą decydowały o rynku. Ale ponieważ ich nie używałem nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć "bierz, super" etc. Wiem bezpośrednio ze źródeł jak wygląda nakład produkcyjny tych telefonów. Niestety na razie to jest manufaktura a niżeli produkcja na rynek konsumencki. O ile 1+1 (de facto wywodzący się Xiaomi, a może i produkowany...) został spopularyzowany – o tyle to nie zasługa telefonu tylko zręcznego marketingu i ceny samego aparatu.
bieski napisał(a):W 1+1 robie fastboot oem unlock i nie ma żadnego problemu.
Daj znać jak idzie proces reklamacji jak Ci się ten 1+1 spieprzy. Albo jak serwisy radzą sobie z płatną wymianą zbitego ekranu (najczęstsza usterka smartfonów).
Ponadto dla mało-świadomych użytkowników, którzy są niezaznajomieni ze środowiskiem Andka znaczenie ma też support. W tych markach – w Polsce go brak. Nie mówię, że inni są lepsi – ale jednak do Sony czy HTC można sobie zadzwonić... Mnie to zgrzewa, ale dla niektórych ma to znaczenie!
bieski napisał(a):HTC bije na głowę wykonanie Samsunga, Sony zresztą też.
Nie kwestionuję tego – ba sam to napisałem. Ale wcale nie jest też tak cukierkowo jak piszesz. Ponadto znowu uogólniasz. A5 i S6 są rewlecyjnie zbudowane. A nawet Note 4 są równie dobrze wykonany.
Ale Ty się fixujesz i powielasz określenia szajsung. A ja doceniam inne marki i nawet twierdze, że mogą być lepsze od Samsunga – pod niektórymi względami. A pod innymi nie. Np. na takiego Nota – z którego wszyscy się śmiali, do dziś żadna marka nie była w stanie odpowiedzieć. Każdy robi duży telefon (włącznie z Applem), a żaden nie ma takich funkcjonalności. Możesz sobie mówić co chcesz – to Samsung znaczył kierunek serią S i serią Note. To dzięki Samsungowi mamy popularnego Andorida. I [pewnym sensie] wreszcie dzięki temu (czyli dzięki Samsungowi) możesz się cieszyć marką Xiaomi i CM.
Inna sprawa – i mówię to niechętnie – to dzięki Apple w ogóle to wszystko stało się możliwe. Taka prawda.
bieski napisał(a):Mój HTC Magic kupiony bardzo dawno temu działa do dziś, czego nie mogę powiedzieć o Samsugu S1 oraz s2.
Tylko czy to świadczy o telefonie? Czy może o użytkowniku?
Swoją S1 używałem przez 2,5 roku. Potem przez 1,5 roku używała jej moja mama. I telefon działa bez kłopotów. Teraz znowu z niego korzystałem jako playera w aucie (wgrany CM10). Stan – w zasadzie bdb- (minus, bo już nie jest nowy).
A S2 jest przez wielu uznana za jeden z najlepszych telefonów z Androidem w historii... Ciekawe czemu.
HTC Magic też mam leży w szufladzie. Był bezużyteczny w momencie debiutu (niestety system na tamten czas był jednak za mało dopracowany). Tak ciekawostka. Ale był ważny dla firmy. Dzięki niemu HTC jest tam gdzie jest dziś. Niestety i dziś do niczego się nie nadaje. Jest za słaby na nowe systemy.
-
KMBak napisał(a):jacobs napisał(a):Nie, nie, nie....
Bardzo rozsądna argumentacja.
Odpuszczam sobie argumentacje, ale mam styczność z 90% telefonów Samsunga, znam dużo ich przede wszystkim wad, więc mogę na pewno stwierdzić, których nie warto kupować. Ace do nich należy.
Grzyby napisał(a):A5 jest cały metalowy z tego co znajduję w necie, a S4 chyba nie?
A5 ma tylko ramkę metalową. Pierwszym telefonem samsunga w 100% metalowym jest S6.
Ja z tych dwóch wybrałbym S4, ale A5 jest także bardzo udanym telefonem. Wszystko zależy do czego potrzebujesz telefonu.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
KMBak napisał(a):Możesz sobie mówić co chcesz – to Samsung znaczył kierunek serią S i serią Note. To dzięki Samsungowi mamy popularnego Andorida. I wreszcie dzięki temu (czyli dzięki Samsungowi) możesz się cieszyć marką Xiaomi.
Jakoś nie mogę się z tym zgodzić. Seria S owszem narobiła furory, ale wg mnie trwało to maksymalnie do wersja S2, potem konkurencja nadrobiła braki, ale cenowo i marketingowo samsung dalej wiódł prym. S3 to już była wg mnie porażka i niczym ten telefon nie zaskoczył, a jakością wykonania wręcz zawiódł.
Seria Note – tutaj uważam, że nie ma konkurencji i szczerze mówiąc to jedyny linia Samsunga na która obecnie bym się zdecydował.
Obecnie Samsung robi ogromną ilość low i mid-endów co przekłada się na popularność i wyniki sprzedaży. Niestety większość tych produktów to badziew (np seria Galaxy TAB lite... czy Smartfony Ace1/2, Trend etc).
Odwracając trochę Twoją wypowiedź, zaryzykuję stwierdzeniem, że przez Samsunga i jego plastikowe zabawki, ułomnego TouchWiza wielu ludzi zniechęciło się do androidów. I piszę to z całkowitą odpowiedzialnością, znam takich przypadków dziesiątki. Zwłaszcza z otoczenia IT w którym pracuję i dla których smartfon to coś więcej jak telefon i zabawka do selfie. Kto miał kasę, a nie miał cierpliwości poszedł w Apple, kto nie miał kasy i cierpliwości wybrał Lumię. Ja nie mając kasy, ale mając cierpliwość i sympatię do androida dałem szansę Nexusowi, a potem Motoroli. Nie zawiodłem się, to była ostatnia, ale jakże wykorzystana szansa dla androida.
KMBak napisał(a):HTC Magic też mam leży w szufladzie. Był bezużyteczny w momencie debiutu (niestety system na tamten czas był jednak za mało dopracowany). Tak ciekawostka. Ale był ważny dla firmy. Dzięki niemu HTC jest tam gdzie jest dziś.
Magic był raczej drugi. Zabawa androida zaczęła się o ile pamięć nie myli od HTC Dream vel Google G1. Chociaż osobiście uważam, że HTC dało o sobie pozytywnie znać znacznie wcześniej za sprawą HTC Diamond i serii Wizard, ale to jeszcze bardziej odległe czasy
HTC Diamond
Zapomniałem o nim.

Zapomniałem o nim.
-
HTC – sorki, ale skończyły się dobre telefony na HD2.
LG G2 owszem fajne, ale G3 muli. Siostre namówiłem na G2 mini i teraz potwierdza się opinia mulenia jak na G3 (w podobnym okresie pokazały się u nas na rynku).
– ZTE v987 to był mój pierwszy telefon z aliexpress. Kupilem równiez dla znajomych – wszyscy mile zaskoczeni. Miałem już kupować Xiaomi, ale dostalem super oferte na S4 od opiekuna biznesowego i Xiaomi dostało odroczkę. S4 używany bardzo intensywnie, zero mulenia, zwieszania i dziwnych sytuacji a mam 5ekranów różnych aplikacji i co chwile je zmieniam. Mój przyjaciel bardzo chwali sobie S5 i od dłuzszego czasu go nie zmienia, chodź kiedyś zmieniał telefony dość często. Dla mnie coś powyżej 5" robi się mało poręczne.
LG G2 owszem fajne, ale G3 muli. Siostre namówiłem na G2 mini i teraz potwierdza się opinia mulenia jak na G3 (w podobnym okresie pokazały się u nas na rynku).
– ZTE v987 to był mój pierwszy telefon z aliexpress. Kupilem równiez dla znajomych – wszyscy mile zaskoczeni. Miałem już kupować Xiaomi, ale dostalem super oferte na S4 od opiekuna biznesowego i Xiaomi dostało odroczkę. S4 używany bardzo intensywnie, zero mulenia, zwieszania i dziwnych sytuacji a mam 5ekranów różnych aplikacji i co chwile je zmieniam. Mój przyjaciel bardzo chwali sobie S5 i od dłuzszego czasu go nie zmienia, chodź kiedyś zmieniał telefony dość często. Dla mnie coś powyżej 5" robi się mało poręczne.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
KMBak napisał(a):Nie skomentuję. Nie mam i nie miałem takich problemów.
NIe musisz. Ja bawiłem się 10 min tym telefonem i taki numer odwalił.... Telefon miał może z 3 tygodnie i oprócz facebooka to tam raczej nic nie było zainstalowane.
KMBak napisał(a):O ile 1+1 (de facto wywodzący się Xiaomi, a może i produkowany...)
No jednak nie. 1+1 jest firmą która została utworzona przez firmę Oppo i nie ma najmniejszego związku z Xiaomi.
KMBak napisał(a):Odpowiem Ci Twoimi słowami:
No super. Czyli żadnego KNOXA nie ma, nie trzeba zmieniać flag i nie ma zadnych liczników.
Tylko mi nie pisz ze w samusungu jest tak prosto jak w nexusach i 1+1. Wystarczy durny fastboot żeby zmienić se kernel i system w telefonie.
KMBak napisał(a):o tyle to nie zasługa telefonu tylko zręcznego marketingu i ceny samego aparatu.
No wieć gdyby to był shit to raczej nikt by tego nie kupował. 1+1 jest dobrze wykonany, ma normalny system i co najważniejsze nie zasyfiony.
KMBak napisał(a):Daj znać jak idzie proces reklamacji jak Ci się ten 1+1 spieprzy. Albo jak serwisy radzą sobie z płatną wymianą zbitego ekranu (najczęstsza usterka smartfonów).
Byle serwis wymieni ekran tak samo jak w Samsungu. Nie ma problemów z dostępnością części, kupisz wszystko bez problemu na aliexpress. Co do reklamacji to jak będe reklamował to kurier DHL podjedzie pod moje drzwi
KMBak napisał(a):Tylko czy to świadczy o telefonie? Czy może o użytkowniku?
Wszystkie moje telefony używam w ten sam sposób. Niestety samsungi wyglądały najgorzej.
HTC do dzisiaj wygląda jak nówka, z S1 zaczęła się zdzierać farba z ramki od samego noszenia w kieszeni.
Dopisano Cz, 2 kwi 2015, 00:30:
KMBak napisał(a):Ale Ty się fixujesz i powielasz określenia szajsung.
No i dalej będe tak pisał. Uważam że jakość tych telefonów nie jest adekwatna do ceny.
Ty chyba nie wiesz co to jest Knox? Znaczy wiesz tylko o flagach mających wpływ na gwarancje i na które trzeba uważać przy wgrywaniu obcych softów. A to nie o to wcale chodzi.
Ale dobra nie ma co bić piany. Meritum jest takie, że szacunek się należy marce nawet jeśli Tobie się psują telefony. Masz prawo nie być z nich zadowolony i wyrażać swoje zdanie, ale uogólnianie jest nie na miejscu.
Zobacz jak za Mazdą ciągnie się opinia, że rdzewieją – a korodowały na potęgę tylko 6 i 3 I-gen. Inne modele nie bardziej niż inne marki...
Sam 1+1 wcale nie jest lepszy od innych Chińczyków – naprawdę świetnie wykonanych. Nie ma też lepszych parametrów. Jedynym jego atutem jest system (choć tez nie wiadomo na jak długo, bo CM może zmienić wkrótce swoje oblicze) i marketing właśnie. Faktem jest, że 1+1 wszedł do Polski w ostatnim miesiącu... Rychło w czas – zainteresowanie na Świecie słabnie to szukają nowych rynków na "stary" telefon. Jeśli wejdzie nowy 1+1 i też będzie w Polsce dostępny – to może być strzał w 10.
Ale dobra nie ma co bić piany. Meritum jest takie, że szacunek się należy marce nawet jeśli Tobie się psują telefony. Masz prawo nie być z nich zadowolony i wyrażać swoje zdanie, ale uogólnianie jest nie na miejscu.
Zobacz jak za Mazdą ciągnie się opinia, że rdzewieją – a korodowały na potęgę tylko 6 i 3 I-gen. Inne modele nie bardziej niż inne marki...
Sam 1+1 wcale nie jest lepszy od innych Chińczyków – naprawdę świetnie wykonanych. Nie ma też lepszych parametrów. Jedynym jego atutem jest system (choć tez nie wiadomo na jak długo, bo CM może zmienić wkrótce swoje oblicze) i marketing właśnie. Faktem jest, że 1+1 wszedł do Polski w ostatnim miesiącu... Rychło w czas – zainteresowanie na Świecie słabnie to szukają nowych rynków na "stary" telefon. Jeśli wejdzie nowy 1+1 i też będzie w Polsce dostępny – to może być strzał w 10.
-
KMBak napisał(a):a korodowały na potęgę tylko 6 i 3 I-gen.
No nie tylko....
KMBak napisał(a): Nie ma też lepszych parametrów.
Jak pojawił się na rynku to nie było lepszego telefonu. Teraz ma już prawie rok i w dalszym ciągu niewiele telefonów mu dorównuje. Firma doskonale pokazała że można wyprodukować telefon nie za dużym kosztem. Tak jak pisałem wcześniej:
bieski napisał(a):Uważam że jakość tych telefonów nie jest adekwatna do ceny.
i tyle
bieski napisał(a):Uważam że jakość tych telefonów nie jest adekwatna do ceny.
No i tu się zgadzamy. Ceny nowości są zaporowe.
-
Ceny zaporowe macie racje, ale są amatorzy takich cen (znam kilku, co kupili niedługo po premierze Note 4
Co do Andka na Samsungach to prawda jest taka, że najnowszy soft jaki jest dostępny na mojego Samsunga Galaxy S Advance (bodajze 4.2 JB) jest lekko mówiąc niedopracowany
Od dłuższego czasu jadę na customach i jestem naprawdę zadowolony z tego telefonu(mimo, że parametrami to mu bardzo daleko do flagowców ).
Jakość wykonania także stoi na przyzwoitym poziomie.
Co do Andka na Samsungach to prawda jest taka, że najnowszy soft jaki jest dostępny na mojego Samsunga Galaxy S Advance (bodajze 4.2 JB) jest lekko mówiąc niedopracowany
Jakość wykonania także stoi na przyzwoitym poziomie.
benq323 napisał(a):Myphone luna. A raty na alledrogo
Potwierdzam, mam Myphone'a Lunę i jestem baaaardzo zadowolony z tego telefonu
W ANTUTU uzyskałem wynik 26 tyś. Znajdzie ktoś telefon warty 650 zł z takim wynikiem wydajnościowym!
Dodam jeszcze że telefon mam od października 2014r. (kupiłem go zaraz po premierze). Póki co jeszcze nigdy się nie zwiesił
Na marginesie to MYPHONE to polski dystrybutor!
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Co polecicie jako następce Samsunga Xcover 2 GT-S7710
Plotkuje się o Xcover 3, pokazały się też S4 Active. Najchętniej coś o wymiarach Xcover 2, raczej odpada 5".
Biorę pod rozwagę również zakup prosto z Azji.
Biorę pod rozwagę również zakup prosto z Azji.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
ja tam od 4 lat mam tylko iPhona, mialem zwyczajna 4 nawet nie 4s 3 lata i teraz dopieor jak byla premiera 09/14 kupilem 6 i nie nazekam... dla ludzi co maja gleboko w 4 literach grzebanie w telefonie i tylko liczy sie stabilonosc pracy i prostota w obslugiwaniu nei ma lepszego telefonu na rynku.
Moja zona przetestowala wszystkie dziwne modele od samsunga, lg, lumi, htc, i jakies chinskie.... na koncu i tak po 5 latach wybrala iPhona tez bo po co sie meczyc
nie jest tani to fakt... ale kupujesz raz na dlugoooooooooooo
swiry wymieniaja co nowy sie pokaze
ale to jak kazdy swir 
Moja zona przetestowala wszystkie dziwne modele od samsunga, lg, lumi, htc, i jakies chinskie.... na koncu i tak po 5 latach wybrala iPhona tez bo po co sie meczyc
nie jest tani to fakt... ale kupujesz raz na dlugoooooooooooo
swiry wymieniaja co nowy sie pokaze
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3