Mazda 323C BA Z5 '95 I Dropped 323C I Pożegnanie str 22
Prawdopodobnie do końca przyszłego tygodnia
. Wszystko dla tego że znajomy przywozi opony z Włoch, ostatnio jak przyjechał miał w cholerę opon tylko praktycznie wszystkie z 15" były 185 albo 195 tylko ze 65 profil, jeden komplet miał 55 profil ale nie były za ciekawe. A wole się tam wstrzymać z tydzień i mieć dobrą gumę za dobrą cene
. Jak w przyszłym tygodniu wlecą gumy to w sobotę się już zacznie coś kombinować z zawiasem i jakoś ogarniemy żeby to opuścić jeszcze trochu ;D
- Od: 23 wrz 2014, 23:58
- Auto: Mazda 323c 1995r Z5
Haha no niestety XD ale klima jest
jak dorwe boczki oryginalne na dwoje drzwi to wleca elektryki ale to plan na później narazie nie mam weny
XD
Dopisano 29 mar 2015, 18:49:
No nie wiem czy gorsze niż nowe koreanskie... Jak masz opony dwu letnie z idealnym bierznikiem dobrej firmy to koreanskie czy inne gow..na typu Dębica frigo moga się schować. Ojcu mojemu w tamtym roku przywieźli 2letnie yokohamy i dawaj jakieś nowe koreanskie opony ktore sklejką lepiej
Kumpel do swojego VW ściągnął TOYO T1R w bardzo dobrej cenie i tez kleja perfekt :p

Dopisano 29 mar 2015, 18:49:
Bartg napisał(a):Z tym, że taka opona to i tak nie ma podejścia do nowszej nawet koreańskiejCieszy mnie, że nie tylko ja mam szyby na korbotronik
No nie wiem czy gorsze niż nowe koreanskie... Jak masz opony dwu letnie z idealnym bierznikiem dobrej firmy to koreanskie czy inne gow..na typu Dębica frigo moga się schować. Ojcu mojemu w tamtym roku przywieźli 2letnie yokohamy i dawaj jakieś nowe koreanskie opony ktore sklejką lepiej
Kumpel do swojego VW ściągnął TOYO T1R w bardzo dobrej cenie i tez kleja perfekt :p
Tak samo jak kwestia bezpieczeństwa, można założyć tarcze za 50zł i takie za 200
A potem się dziwić, że ludzie kupują nowe Linglongi i dają im 5/6 ocene, bo nagle sie okazuja lepsze od 5 letnich Pirelli z "dobrym bieżnikiem".
Głupie gadanie.... Czyli kupisz nowe "linglongi" bo twoje markowe opony np Continental które kupiles dwa/trzy lata temu nowe mimo że maja bieznik na drugie tyle jazdy to już nie zapewniają bezpieczeństwa bo co? Bo już maja dwa lata ?
Jak by dwu bądź trzy letnie opony nie nadawały się do niczego mimo że wszystko jest dobre po za wiekiem to by ludzie co sezon nowe opony kupowali...
Jak by dwu bądź trzy letnie opony nie nadawały się do niczego mimo że wszystko jest dobre po za wiekiem to by ludzie co sezon nowe opony kupowali...
Zależy ile bieżnika 4 czy 5 mm to już nie tak dużo, a guma z wiekiem twardnieje, widać to ładnie jak się chce naciąg zrobić, kilkuletnią oponę jest bardzo trudno naciągnąć 
Pirelli daje zdaje się 10lat gwarancji na używanie swoich opon – tzn jej właściwości nie powinny się przez ten czas zmienić, a opona powinna zapewniać taki sam poziom bezpieczeństwa przez cały okres używania. Pomijam tu oczywiście zmiany tegoż zwiazane ze ścieraniem się opony.
Nic, ten sam gwint po prostu wkręcasz na miejsce starej
ja mam taką
http://allegro.pl/mazda-6-galka-zmiany- ... 40200.html

Bartg napisał(a):Nic, ten sam gwint po prostu wkręcasz na miejsce starejja mam taką
http://allegro.pl/mazda-6-galka-zmiany- ... 40200.html
Nie takie groszowe :p zresztą oryginalna gałka mi pasi tylko tą gumę sama na jakiś materiał bym zmienił