Mazda 323F BA Z5 '98 Limited Edition Na Gwincie

- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Zaj*biście wyszło
Ty masz jeszcze obwódkę klosza polakierowaną czy jak bo fajny efekt wyszedł
chyba sobie takie coś domodzę u siebie 

Próbuję się do tego przekonać i nie wychodzi. Nie pasuje mi jakoś takie wyraźne rozdzielenie soczewki od reszty reflektora – strasznie się to odcina i nie tworzy spójnej całosci z resztą lampy.
Ale to tylko ja, grunt że właścicielowi się podoba.
Jak się spisują spryskiwacze? Warto było je montować?
Ale to tylko ja, grunt że właścicielowi się podoba.
Jak się spisują spryskiwacze? Warto było je montować?
godfather55 napisał(a):Ty masz jeszcze obwódkę klosza polakierowaną czy jak bo fajny efekt wyszedł
Pomalowany jest tylko odbłyśnik wokół soczewki. Sama obudowa lampy też jest czarna i pewnie dlatego taki efekt
Gared napisał(a):Jak się spisują spryskiwacze? Warto było je montować?
W niczym mi one nie przeszkadzają. Pryskają na lampę, więc jest

madzia
śliczny kolorek i ta skóra
też bym taką sobie fundnoł ale bez klimy było by przekichane

Widziałem na żywo przed chwilą, wygląda zacnie
chyba juz czas na moje zeby pomalować 

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Ja również widziałem na żywo, bardzo fajnie to wygląda
Może swoje też rozkleję...

Może swoje też rozkleję...
Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
Misik napisał(a):godfather55 napisał(a):Ty masz jeszcze obwódkę klosza polakierowaną czy jak bo fajny efekt wyszedł
Pomalowany jest tylko odbłyśnik wokół soczewki. Sama obudowa lampy też jest czarna i pewnie dlatego taki efekt![]()
Mysle, ze to efekt tego ze polifty mialy lampy Boscha, ktore mają bardziej "przezroczyste" klosze niz przedliftowe lampy Koito.
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Misio19 napisał(a):Mam pytanie , jak robiłeś ambery i na zółto chalogeny ? folia czy farba? i jak lampy przyciemniałeś ? najlepiej jak byś opisał czego użyłeś i kolejne czyności , z góry dzieki
Ambery są malowane farbką Tamiya x26, a halogeny oklejone folią. Co do lamp to poczytaj http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=116&t=50606 wszystko jest opisane.
czarek1991 napisał(a):Mysle, ze to efekt tego ze polifty mialy lampy Boscha, ktore mają bardziej "przezroczyste" klosze niz przedliftowe lampy Koito.
Możliwe, że coś w tym jest
Misio19 napisał(a):mamtaką pomarańczową farbe w sparyu do malowania kołków grnicznych czy dzrzew , ciekaw jestem czy ona by sie nadała do kierunków
ciekawe jak przebije się przez nią światło

no chyba że zamierzasz ich nie używać a sygnalizująć skręt będziesz wystawiał ręke przez szybę
Jeździła jedna taka po Olsztynie. To połączenie kolorystyczne robi mega robotę. Mody w dobrym kierunku 

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0