Problem z odpaleniem silnika po montażu kamery cofania
Strona 1 z 1
Witam. Dzisiaj montowałem kamerę cofania w miejsce oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Na początku dioda oświetlająca w komplecie z kamerą świeciła (druga lampa oświetlająca również). Po pewnym czasie jednak nie mogłem odpalić silnika. Włączył się alarm, choinka na tablicy, problem z centralny, zegary skaczą. Zamontowałem z powrotem oryginalne oświetlenie tablicy rejestracyjnej ale nic to nie dało. Dalej wszystko wariuje i dodatkowo nie działa oświetlenie pozycyjne oraz tablicy z tyłu. Przedtem po przekręceniu kluczyka oświetlenie działało. Oświetlenie bagażnika działa, otwieranie bagażnika również. Bezpieczników nie sprawdzałem bo zrobiło się już ciemno. Proszę o pomoc. Ingerowałem tylko w oświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Ewidentny objaw rozladowanego akumulatora. Cos pobiera za duzo pradu i wyssalo ci akumulator. Naladuj baterie i sprawdz pobor pradu na wylaczonym zaplonie. Aha i upewnij sie, ze zadna zarowka w kabinie sie w tym czasie nie swieci.
Rycho – Ja przewód od kamery wciskałem bez zdejmowania tej osłony. Ale na pewno można zdjąć ten zagłówek, jeśli z tyłu za pasażerem zdjąłem to można i ten środkowy. Trzeba tylko zdjąć uszczelkę od drzwi, zdjąć najpierw dolne osłony na progach i odciągać te białe osłony od dołu. Niestety ja już kabel pociągnąłem, więc na razie nie próbuję kolejnej rozbiórki poszycia.
Dopisano 29 mar 2015, 14:55:
Sprawdziłem aku i miał 10.25volta. Po naładowaniu sprawdzę i napiszę czy usterka usunięta.
Dopisano 29 mar 2015, 14:55:
Sprawdziłem aku i miał 10.25volta. Po naładowaniu sprawdzę i napiszę czy usterka usunięta.
jarom napisał(a): Sprawdziłem aku i miał 10.25volta....
Czyli wycyckany na maxa.
Nie jest to usterka tylko błąd w montażu lub ewentualnie zestaw jest wadliwy/uszkodzony
Strona 1 z 1